sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Prietenul meu este obsedat de internet! Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Alisa07 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-March 10

Scris 14 March 2010 - 10:12 AM

Se pare ca nu ati inteles exact ce am vrut sa spun cu acest post!
Nu am NIMIC impotriva statului la calculator, ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca sta aproape non stop! Nu e vorba numai de ce vreau eu ci si de sanatatea lui, caci nu stiu cat de bine iti poate face la ochi faptul ca stai cu ochii beliti in monitor 24/7! In plus nu i`am zis niciodata sa nu stea, ci doar sa nu stea asa mult! El sta (atunci cand nu ne vedem) de la 12 cand se trezeste pana la 4-5 dimineata iar atunci cand ne vedem, sta in timpul ramas, eventual nu doarme noaptea respectiva! Asa ca nu ma intelege gresit zexelica pt ca nu sunt absurda!

Cat despre plecarea in state, merg pe ideea ca oriunde e mai bine in ro; si nu conteaza cat va fi de greu pt ca nu merg pe ideea ca acolo ma voi imbogati, ci pe aceea de a avea o viata decenta in care sa`mi pot permite o bluza! Nu cand iau salariul, sau cand ia mama salariul, ci in momentul cand o vad! daca imi place mi-o iau.

Citeaza

din moment ce a investit atatia bani in pc ma indoiesc ca sta toata ziua si navigheaza pe internet ,poate are vreun proiect secret spiteful.gif sau poate vrea sa sparga N.A.S.A

:swoon: Atunci ar trebui sa il ajut :doh:
0

#12 Utilizator offline   heaven 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-January 05

Scris 14 March 2010 - 10:31 AM

E boala curata ce i se intampla prietenului tau si trebuie tratata ca orice alta dependenta de genul alcoolismului sau jocurilor de noroc.Te imbeti cu apa rece daca iti imaginezi ca va trece de la sine.
Daca crezi ca de dragul tau ar accepta asa ceva,sugereaza-i sa mearga la psihoterapie pentru a-si rezolva problema.De bani nu cred ca duce lipsa daca poate baga sute de milioane intr-un calculator.
Succes!
0

#13 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 14 March 2010 - 10:36 AM

da, dependenţa de calculator şi jocuri e o boală şi cel afectat devine tot mai rupt de realitate, trăieşte īn lumea virtuală, se neglijează pe el īnsuşi şi pe cei din jur, devine nervos, irascibil, chiar violent cānd nu e lăsat la calculator

au fost la ştiri destule exemple:
copil de 14 ani care şi-a ucis mama că i-a tăiat accesul la computer
un cuplu de coreeni care erau atāt de prinşi de un joc īn care trebuiau să aibă grijă de un copil virtual īncāt şi-au neglijat propria fiică de 3 luni şi bebeluşul a murit de foame ... īngrozitor, absolut īngrozitor

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...-joc-online.htm

dacă deja a cheltuit atāţia bani şi īşi petrece tot timpul la calculator, īnseamnă că e grav
trebuie ajutat să-şi găsească şi alte preocupări pt timpul liber
0

#14 Utilizator offline   Dingo25 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-December 08

Scris 14 March 2010 - 12:16 PM

Vezi postareaAlisa07, la Mar 14 2010, 10:12 AM, a spus:

Cat despre plecarea in state, merg pe ideea ca oriunde e mai bine in ro; si nu conteaza cat va fi de greu pt ca nu merg pe ideea ca acolo ma voi imbogati, ci pe aceea de a avea o viata decenta in care sa`mi pot permite o bluza! Nu cand iau salariul, sau cand ia mama salariul, ci in momentul cand o vad! daca imi place mi-o iau.

Eu am avut norocul si am calatorit pana acum foarte mult. Am fost si in America si daca tu crezi ca acolo o sa poti "sa iti iei o bluza cand vrei tu" atunci te inseli. In America e o adevarata jungla. Acolo traieste decent numai cine se stie descurca. Daca tu mergi pe principiul "Merg in America, lucrez 8 ore pe zi de luni pana vineri, imi iau salariul si traiesc decent" atunci ai gresit tara in care vrei sa te muti. In America (tara in care zeci de milioane de oameni nu au loc de munca) ca sa traiesti decent trebuie sa iti faci cat mai multe relatii sus. Fara relatii, singura sansa sa traiesti decent e daca apelezi la credite, dar aia e doar o bunastare temporara, ca apoi ajung bancile sa iti vanda si chilotii numai ca sa isi recupereze banii. Daca tu crezi ca Romania e o tara in care nu poti face nimic fara relatii, atunci o sa te sochezi cand o sa ajungi in state si o sa vezi cum merge treaba acolo.

Cat despre prietenul tau, tu tot nu ai zis ce face el atata timp pe calculator? Ca eu am multi prieteni care lucreaza in domeniul IT si sa sti ca de acolo scoti bani foarte buni. Totusi, ca sa scape de dependenta, eu te sfatuiesc de inceput sa il inviti la un tenis in oras. Mergeti si inchiriati un teren si va jucati o ora. Asta o sa il faca sigur sa se dezlipeasca de calculator. Si apoi incercati sa gasiti si alte activitati in oras care sa va faca placere la amandoi.

PS. Ca un sfat personal. Tu avand 19 ani daca vrei sa ai un trai decent atunci ar fi bine sa te apuci de o facultate sau de niste cursuri de specializare. Altfel o sa regreti toata viata deciziile proaste care le vei face la aceasta varsta.
0

#15 Utilizator offline   crystyann 

• Donator de orgasme....
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-November 04

Scris 14 March 2010 - 12:26 PM

Vezi postareaDingo25, la Mar 14 2010, 12:16 PM, a spus:

PS. Ca un sfat personal. Tu avand 19 ani daca vrei sa ai un trai decent atunci ar fi bine sa te apuci de o facultate sau de niste cursuri de specializare. Altfel o sa regreti toata viata deciziile proaste care le vei face la aceasta varsta.

De acord cu d-nul Dingo.... De ce crezi ca acolo o sa te astepte laptele si mierea la orice colt de strada? Am cativa prieteni care au sperat si au plecat sa munceasca in strainatate si nu s-au intors atat de incantati : dormeau cate 6-7-8 la comun intr-ao camera, munceau ca sclavii de dimineata pana seara ( patronul strain nu prea are respect pentru muncitorul strain), mancau cat mai ieftin si cat mai prost doar-doar sa stranga ceva bani pentru a veni acasa. Si se intirceau dupa un an de chinuri cu 2.000 EURO si o masina fitoasa veche de 7-8-9 ani pentru a carei inmatriculare nu mai aveau bani.
Sfatul meu este sa inveti mai intai , si mai ales sa inveti sa faci CEVA foarte bine! Pe urma vei vedea ca si in Romania se pot castiga bani destul de frumosi...doar ca noi ne-am invatat ca si natie sa fim lenesi, sa muncim putin si sa cerem salarii astronomice! Mai intai trebuie lucrat la mentalitatea ata si pe urma sa avem pretentii.

referitor la partea cu calculator, este grava problema..chinuie-te sa-l scoti din fata lui. daca nu poti tu singurica apeleaza la ajutoare externe : parintii lui, prietenii lui, si daca nu s epoate nici asa la un psiholog. Acum, ca poate nu este prea tarziu! Succes!
0

#16 Utilizator offline   Alisa07 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-March 10

Scris 14 March 2010 - 12:49 PM

Dingo25 multumesc pt sfaturi. Cat despre studii superioare nu am vrut sa dau detalii referitoare la viata mea de la inceput pt ca nu se stie cine poate face legatura intre acest post si mine in viata reala. In principiu ma duc sa studiez, stau la niste rude, voi lucra la ei pt au o mica afacere acolo. Stiu si eu toate problemele legate despre plecarea in tari straine (Cat e de greu, ca lumea e rea, ca iti trebuie studii sa faci ceva in viata, ca nu te imbogatesti, ca nu sunt caini cu colaci in coada .. scuzati cacofonia.. si aveti dreptate in tot ce ati spus!).

Nu asta conta de fapt la postul meu si discutia a ajuns in alta parte!! Eu ceream doar niste solutii in legatura cu el! pt ca ma intereseaza de el, si ce se va alege de viitorul lui si imi doresc sa vina cu mine!

Citeaza

Cat despre prietenul tau, tu tot nu ai zis ce face el atata timp pe calculator?

Se uita la filme, sta pe mess, cauta programe sa le testeze (ce stiu eu?!), se informeaza despre ce piese noi au aparut ca sa isi cumpere, si din cate mi-am dat eu seama vrea sa vada cat de bun e calculatorul lui in sensul ca dezarhiveaza 3-4 arhive deodata, arhiveaza alte 3-4, instaleaza cate veva, se uita la filme HD 1080p (parca asa le zice), ia x filme de pe torrent, joaca wow toate in acelasi timp sa vada cat de bine ii merge.

Citeaza

Totusi, ca sa scape de dependenta, eu te sfatuiesc de inceput sa il inviti la un tenis in oras. Mergeti si inchiriati un teren si va jucati o ora. Asta o sa il faca sigur sa se dezlipeasca de calculator. Si apoi incercati sa gasiti si alte activitati in oras care sa va faca placere la amandoi.

Nu avem teren de tenis in oras, sau orice alt teren de ceva. M-am gandit sa merg la Bucuresti, Constanta, sau intr-un oras mare pt 2-3 zile cu niste prieteni sa ne mai destindem.
Sper sa gasesc pana la urma solutia sa il fac sa nu mai fie asa dependent de calculator, daca nu i-l arunc pe geam :swoon: Imi doresc totusi sa nu fie asa grav cum ziceti voi, ci sa fie doar o faza trecatoare, din cauza monotoniei.

Ce groaznic!! Si-au lasat copilul sa moara de foame?! Strigator la cer..

Aceasta postare a fost editata de Alisa07: 14 March 2010 - 12:56 PM

0

#17 Utilizator offline   Dingo25 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-December 08

Scris 14 March 2010 - 01:18 PM

Vezi postareaAlisa07, la Mar 14 2010, 12:49 PM, a spus:

Se uita la filme, sta pe mess, cauta programe sa le testeze (ce stiu eu?!), se informeaza despre ce piese noi au aparut ca sa isi cumpere, si din cate mi-am dat eu seama vrea sa vada cat de bun e calculatorul lui in sensul ca dezarhiveaza 3-4 arhive deodata, arhiveaza alte 3-4, instaleaza cate veva, se uita la filme HD 1080p (parca asa le zice), ia x filme de pe torrent, joaca wow toate in acelasi timp sa vada cat de bine ii merge.

Nu avem teren de tenis in oras, sau orice alt teren de ceva. M-am gandit sa merg la Bucuresti, Constanta, sau intr-un oras mare pt 2-3 zile cu niste prieteni sa ne mai destindem.
Sper sa gasesc pana la urma solutia sa il fac sa nu mai fie asa dependent de calculator, daca nu i-l arunc pe geam :swoon: Imi doresc totusi sa nu fie asa grav cum ziceti voi, ci sa fie doar o faza trecatoare, din cauza monotoniei.

Eu zic ca ar trebui sa incercati sa profitati de pasiunea lui. Tu nu cred ca ai habar cati bani se pot obtine din depanarea de calculatoare sau alte servicii oferite in domeniul IT. Incearca sa vorbesti cu el despre asta si sa ii propui sa incerce sa faca si niste bani din pasiunea lui. Decat sa mergi sa lucrezi pe la rude, mai bine ati profita de asta. Cat despre studiu, daca nu prinzi ceva bursa, tu nu ai nici o sansa sa studiezi in America. Tu te-ai interesat asa de curiozitate cat costa sa mergi sa studiezi in America?

Si ca sa il mai scoti de la calculator, incearca sa il inviti pe undeva. Si scuza-ma daca iti zic, dar nu cred ca nu exista un teren de tenis in Deva. Totusi, nu sunteti intr-un sat cu 100 de case.

Aceasta postare a fost editata de Dingo25: 14 March 2010 - 01:20 PM

0

#18 Utilizator offline   Al Micu' 

• Enciclopedist
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 05-January 10

Scris 14 March 2010 - 02:28 PM

Solutia ideala:
http://www.220.ro/WMZXEwp9R1/Prietena-Ta-A...saj-Pentru-Tine

:swoon:
0

#19 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 14 March 2010 - 02:30 PM

Vezi postareaAlisa07, la Mar 14 2010, 10:12 AM, a spus:

Nu am NIMIC impotriva statului la calculator, ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca sta aproape non stop! Nu e vorba numai de ce vreau eu ci si de sanatatea lui, caci nu stiu cat de bine iti poate face la ochi faptul ca stai cu ochii beliti in monitor 24/7!

Atunci stai linistita, si eu am stat ani de zile 24/7 si azi sunt OK. Numai ca prietena de atunci avea probleme ca nu prea era bagata in seama..... Crede-ma, am vazut filmul.

Citeaza

Nu cand iau salariul, sau cand ia mama salariul, ci in momentul cand o vad! daca imi place mi-o iau.

:swoon: :doh: Asta crezi tu ca se petrece in State cand vezi o bluza, de-abia ajunsa acolo, cand trebuie sa ai masina, casa?

Se vede ca esti naiva, Alisa. Poate doar daca te duci la un Go-Go Bar, unde faci cateva sute pe seara........
0

#20 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 15 March 2010 - 01:12 AM

Vezi postareaAlisa07, la Mar 14 2010, 12:49 PM, a spus:

Sper sa gasesc pana la urma solutia sa il fac sa nu mai fie asa dependent de calculator, daca nu i-l arunc pe geam :roll: Imi doresc totusi sa nu fie asa grav cum ziceti voi, ci sa fie doar o faza trecatoare, din cauza monotoniei.

mai grav e ca nu face nimic cu viata lui
situatiile drastice cer masuri drastice
poate odata cu plecarea ta o sa sa realizeze si el mai bine ce vrea de la tine, de la voi, de la el insusi
nu trebuie sa iei decizia acum
dar discuta cu el clar si raspicat
aveti aspiratii diferite...
nu-ti fa griji, ca daca nu-ti ies planurile in SUA, tot ce ai lasat gasesti in Ro la loc...
pun ramasag ca nu se muta nici Deva !

Aceasta postare a fost editata de fulgdenea: 15 March 2010 - 01:08 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Ghosts spirits and demons gman87ro  4 2.602
Topic inchis Atasamente Comentati poza asta...
Voi ce parere aveti?
xander23  47 8.926
Topic inchis HOROSCOPUL - o maaaare prostie!
stiati ca s-a inventat horoscop pentru pisici?
exoriente  73 11.512
Topic inchis Fantome si intampari strani adevarate sau inventate
bagati tot ce ati patit sau dak aveti imaginatie inventati dar nu Sf
Revolver  13 10.359
Topic inchis Atasamente dinozaurii adevarati sau falsi samoilaaa  65 12.880