sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Neplata salariului Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   lllucci 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 08 March 2010 - 11:43 PM

Buna seara!Am si eu o intrebare pentru cei care au idee!Patroana la care sunt angajata,nu vrea sa imi plateasca salariul,pe motiv ca nu e multumita de mine.Sunt angajata ei de o luna,dar nu mai vreau sa lucrez pentru ea pentru ca am dubii si in privinta cartii de munca.Nu mi s-a incheiat nici un contract de munca,desi aceasta femeie zice ca trebuie sa ii fiu recunoscatoare pentru tot ce a facut pentru mine.Unde pot depune plangere in acest caz?
0

#2 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 10 March 2010 - 09:26 AM

la Inspectoratul teritorial de muncă (ITM)

conform noilor reglementări trebuie să-ţi încheie contractul de muncă şi să-l depună la ITM cu o zi înainte de a te angaja
0

#3 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 13 March 2010 - 02:12 PM

Vezi postarealllucci, la Mar 8 2010, 11:43 PM, a spus:

Buna seara!Am si eu o intrebare pentru cei care au idee!Patroana la care sunt angajata,nu vrea sa imi plateasca salariul,pe motiv ca nu e multumita de mine.Sunt angajata ei de o luna,dar nu mai vreau sa lucrez pentru ea pentru ca am dubii si in privinta cartii de munca.Nu mi s-a incheiat nici un contract de munca,desi aceasta femeie zice ca trebuie sa ii fiu recunoscatoare pentru tot ce a facut pentru mine.Unde pot depune plangere in acest caz?

Pot sa intreb cumva la ce magazin lucrezi? Am auvut o problema asemanatoare.

Vezi postareaDiela, la Mar 10 2010, 09:26 AM, a spus:

la Inspectoratul teritorial de muncă (ITM)

conform noilor reglementări trebuie să-ţi încheie contractul de muncă şi să-l depună la ITM cu o zi înainte de a te angaja

Scuza-ma, dara daca este in proba, cum ii pot inregistra contractul de munca?
0

#4 Utilizator offline   Diela 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 March 2010 - 09:51 AM

se înregistrează pe durată determinată (1-3 luni) şi apoi, dacă rămâne, se face alt contract pe durată nedeterminată
0

#5 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 14 March 2010 - 02:41 PM

Vezi postareaDiela, la Mar 14 2010, 09:51 AM, a spus:

se înregistrează pe durată determinată (1-3 luni) şi apoi, dacă rămâne, se face alt contract pe durată nedeterminată

Si daca este pt cateva zile?
0

#6 Utilizator offline   Diela 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 March 2010 - 05:59 PM

Am zis: conform noilor reglementări contractul de muncă şi revisalul (registrul informatic de evidenţă al salariaţilor) actualizat trebuie înregistrate la ITM cu o zi înainte ca omul să înceapă munca tocmai ca să se prevină situaţiile când inspectorii ITM găseau angajaţi la negru şi îi întrebau "Când te-ai angajat?" şi ei erau instruiţi să răspundă "azi", iar firma avea 20 de zile la dispoziţie să încheie contractul de muncă şi să-l înregistreze.

Dacă omul pleacă după câteva zile sau câţiva ani, nu contează - se urmează aceleaşi proceduri: cerere de lichidare/demisie, adeverinţă către ITM, acolo se operează încetarea contractului de muncă în cartea de muncă (asta se face pe loc sau în câteva zile, depinde cât e de aglomerat), cartea de muncă se dă firmei, iar angajatul o primeşte de la firmă. Nu se poate da cartea de muncă decât împuternicitului firmei, respectiv angajatului şi numai pe bază de semnătură (că au fost cazuri că unii şi-au făcut credite pe cărţile de muncă ale altora).

Aici vorbim de ce spune legea şi cum ar trebui să se facă legal pt că muncă la negru încă există în ciuda acestor măsuri.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi concediu pt cresterea copilului TULES  11 8.991
Replici noi drepturi cuvenite lichidare, demisie
tichete de masa cuvenite
canroxx  1 3.572
Replici noi calculul orelor suplimentare
pentru cei care lucreaza in ture (12/24, 12/48 )
cdcdaky  1 1.617
Replici noi despre somaj silvia h  1 2.151
Replici noi Nu mi-am primit intreg salariul Sărmăluţa  7 2.170