sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Colegii mei si credinta Cica as fi atee Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Mashime 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-February 08

Scris 08 March 2010 - 09:57 PM

Astazi am avut ora de religie. Profesoara ne-a lasat sa facem ce vrem noi, dar "in liniste". Zis si facut. Noi, copiii, am inceput sa ne exprimama pareriel despre religie, inchinat si alte lucruri. Eu atunci am avut curajul sa imi spun parerea. Le-am explicat colegilor mei faptul ca personal, religia mi se pare doar o forma de manipulare a maselor. Toti au zis ca sunt atee si bla, bla. Unul a zis: "Sigur o sa ajungi in Iad." Nu inteleg de unde a scos-o. Eu sunt o persoana care crede in Dumnezeu. Din ceea ce spun colegii, reiese ca religie=Dumnezeu. Mie mi se pare doar ca sunt fanatici. Voi ce credeti?
0

#2 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 08 March 2010 - 10:20 PM

Ca in mare parte gresesti... Unele religii sunt un mijloc de manipulare in masa;religia care nu iti cere nimic inafara de mantuire ,fapte bune,intelegere,pocainta aceea este religia adevarata...
Cu siguranta colegii tai mai au mult de invatat si nu cunosc insemnatatea cuvantului religie...si presupun ca inca sunt copii...
Ce varsta ai daca nu te superi?

Si daca esti ateu asta nu inseamna ca o sa ajungi in iad...depinde acum si cum iti traiesti viata...Insa credinta are o mare insemnatate pentru El... Si tu cunosti insemnatatea cuvantului fanatic(religios) ?
0

#3 Utilizator offline   Mashime 

• Boboc
  • Pip

Scris 09 March 2010 - 08:52 PM

Vezi postareaousor, la Mar 8 2010, 10:20 PM, a spus:

Ca in mare parte gresesti... Unele religii sunt un mijloc de manipulare in masa;religia care nu iti cere nimic inafara de mantuire ,fapte bune,intelegere,pocainta aceea este religia adevarata...
Cu siguranta colegii tai mai au mult de invatat si nu cunosc insemnatatea cuvantului religie...si presupun ca inca sunt copii...
Ce varsta ai daca nu te superi?

Si daca esti ateu asta nu inseamna ca o sa ajungi in iad...depinde acum si cum iti traiesti viata...Insa credinta are o mare insemnatate pentru El... Si tu cunosti insemnatatea cuvantului fanatic(religios) ?

Intr-adevar unele religii sunt mijloace de manipulare in masa (marea majoritate). Colegii mei sunt cu un an sau doi (unul dintre ei este mai mare cu doi ani) mai in varsta. Acestia habar n-au de cruciade, Inchizitie, de cati oameni au murit atunci (in cruciade au murit, mai ales, copii). Cel care a spus ca Pamantul este ovoid a fost ars pe rug... Tot ceea ce era nou, inedit (si adesea adevarat) era respins, ignorat, batjocorit. Si chiar daca exista o religie care indeamna la fapte bune, credinta, pocainta, cei care o ascult pur si simplu o invata robotic, nu stau sa analizeze ce a spus preotul (sau Biblia), doar retin: "Nu este bine sa ii dai in cap lui ala ca te pedepseste Dumnezeu." De ce sa nu-i dai in cap? Sau, daca el iti da in cap, tu de ce sa n-o faci? A, daca ti se da o palma, intoarce si celalt obraz. Si, daca il intorci, te lasa ala lat. Religia a fost la inceputuri ceva bun, ceva care sa ii faca pe oameni sa nu se ucida pe strada, sa nu violeze, sa nu fure. Dar tentatia a fost mult prea mare, unul s-a gandit " De ce religia sa nu faca decat sa ii opreasca pe oameni sa isi dea cu parul in cap? Poate scot profit." Acestui om i s-au alaturat altii, si altii, si altii... Si, ajungem in zilele noastre. Sf. Paraschiva (ex.). O gramada de oameni stau ore in frig doar ca sa atinga moastele sfintei. " Suntem credinciosi, daca induram frigul, si foametea, si lipsa de somn, ajungem in Rai, ne vindeca sfanta, s-a rezolvat!" Astfel, masele de oameni au devenit lenesi. Acestia au ajuns sa creada ca, daotirta moastelor, Maslului si altora, vor fi vindecati de boli. Ma intreb cati s-au gandit "Oare cu ce este acest preot mai sfant decat noi, de ne tine predici?" Imi amintesc ca cineva a zis :" Preotii sunt alesi de catre Dumnezeu." Oricine care isi doreste poate sa termine Facultatea de Teologie si se poate casatori cu altcineva.
Concluzie: Am ajuns niste robotei care memoram tot ce zice preotul, constatam ca "asa trebuie sa fie, a zis-o trimisul lui Dumnezeu"
Tocmai ca ce a zis colegul meu "Daca esti ateu ajungi in Iad sigur!" este lipsit de logica. Nu suntem judecati pentru ceea ce credem, ci pentru ceea ce facem. Este ca treaba cu un ateu care a facut fapte bune si un criminal violator care crede in Dumnezeu cu toata fiinta. Intrebare: Cine ajunge in Iad si cine ajunge in Rai?
A, si exemplu de fanatism. Dupa ce mi-am zis parerea, o alta colega (sa ii spunem X) zice: " Nu, nu, nu! Oamen ii de stiinta sunt niste mincinosi scarbosi care ne fraieresc si ne manipuleaza! Nu ei ne dau de mancare, ci Dumnezeu. Unui om nu ii merge bine din cauza lor, ci din cauza sfintilor!" Si cine lucreaza pentur mancarea aia? Da, corect, parintii. Unui om ii poiate merge bine daca: a) munceste; b) are o familie, c) simte ca a avut un rost pe lume. Nu spun ca nu cred in sifnti sau ca n-ar avea o oarece contributie in fericirea cuiva. Dar totusi te poti ruga la sfinti si poti tine toate posturile daca esti un lenes singuratic, tot nu ai viata buna. Fanatismul este obsesie, credinta oarba in ceva. Unii cred ca, din cauza fanatismului lor, ar fi in stare sa ucida o persoana draga. (asta imi aminteste de Avraam cand voia sa-l jertfeasca pe Isaac, deoarece asa i-a zis Dumnezeu).
PS: Am aproape 11 ani... Deci colegii mei au 12-13 ani...
0

#4 Utilizator offline   Amarena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 09 March 2010 - 09:20 PM

Vezi postareaousor, la Mar 8 2010, 09:20 PM, a spus:

1.Religia care nu iti cere nimic inafara de mantuire ,fapte bune,intelegere,pocainta aceea este religia adevarata..

2.Si daca esti ateu asta nu inseamna ca o sa ajungi in iad...depinde acum si cum iti traiesti viata...

1. Religia nu cere nimic. Dumnezeu cere. Iar Dumnezeu nu apartine niciunei religii.
Dumnezeu cere faptele bune CA ROD al credintei. Daca ai fapte bune si nu ai credinta, nu ai nimic.
2. Gresit. Ca sa ajungi in rai, trebuie sa CREZI in Dumnezeu.

Faci o varza.

Vezi postareaMashime, la Mar 9 2010, 07:52 PM, a spus:

Iar tu esti un/o mincinos/oasa.
0

#5 Utilizator offline   Mashime 

• Boboc
  • Pip

Scris 09 March 2010 - 09:51 PM

Vezi postareaAmarena, la Mar 9 2010, 09:20 PM, a spus:

1. Religia nu cere nimic. Dumnezeu cere. Iar Dumnezeu nu apartine niciunei religii.
Dumnezeu cere faptele bune CA ROD al credintei. Daca ai fapte bune si nu ai credinta, nu ai nimic.

Faci o varza.

Iar tu esti un/o mincinos/oasa.

Iertati-ma ca intreb, dar ce motive as avea sa spun ca am o varsta mai mica decat cea reala? Nu ma face cu nimic mai interesanta sa mint in legatura cu varsta mea (sau in legatura cu varsta colegilor). Eu una fac doar ceea ce este in interesul/spre binele meu. Minciuna (in general si in acest caz) nu face decat sa ma traga in jos.
Intr-adevar, posibil ca am exagerat. Cu toate astea, nu mi se pare ca cel ce crede in Dumnezeu dar a facut mii si mii de pacate, printre care crime, violuri, jafuri, ar fi cu ceva mai bun decat ateul care a dus o viata linisitita si plina cu fapte bune. Colegii mei considera (cum am mai spus) ca religie=Dumnezeu. Fie ca il cheama Allah, fie ca il cheama Vishnu sau Buddha, este unul si acelasi. Dar indeamna la o viata frumoasa, cu fapte asemeni, pentru ca mai apoi, cel care a trait in acest fel sa se poata bucura de stralucire eterna. Religia a fost facuta ca sa ii tina pe oameni in frau, dar mai apoi a devenit o forta de manipulare a maselor.
PS: Stiu ca subiectul ales pentru fanfiction, topicul meu la "Dragoste" si alte lucruri ar putea sa para "compromitatoare", dar repet" n-am niciun motiv sa mint in legatura cu varsta mea.
0

#6 Utilizator offline   Deceneus 

• doar io
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 09

Scris 09 March 2010 - 11:25 PM

Vezi postareaMashime, la Mar 8 2010, 09:57 PM, a spus:

Astazi am avut ora de religie. Profesoara ne-a lasat sa facem ce vrem noi, dar "in liniste". Zis si facut. Noi, copiii, am inceput sa ne exprimama pareriel despre religie, inchinat si alte lucruri. Eu atunci am avut curajul sa imi spun parerea. Le-am explicat colegilor mei faptul ca personal, religia mi se pare doar o forma de manipulare a maselor. Toti au zis ca sunt atee si bla, bla. Unul a zis: "Sigur o sa ajungi in Iad." Nu inteleg de unde a scos-o. Eu sunt o persoana care crede in Dumnezeu. Din ceea ce spun colegii, reiese ca religie=Dumnezeu. Mie mi se pare doar ca sunt fanatici. Voi ce credeti?

Partial ai dreptate. Intr-adevar in ceea ce priveste religia si Biserica exista anumite "elemente" care folosesc la manipularea maselor mari de oameni. Totusi, din mai multe puncte de vedere religia este un lucru important (pentru marea majoritate cel putin). Desigur, religia nu este tot una cu Dumnezeu, poti fi credincios si fara sa fi religios, dar nu putem spune ca religia este ceva rau.
In orice caz, colegii tai nu au procedat corect. A judeca pe cineva ca fiind ateu pentru ca nu este religios este curata...prostie (spirituala).
0

#7 Utilizator offline   Marinel 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 12 March 2010 - 05:38 PM

Crezi că cineva ar recunoaşte în faţa că este manipulat?
Dacă ai alte păreri decât cele ale majorităţii, pregăteşte-te să fii marginalizată.
Nu este nimic rău în a fi atee.
Cercetează întâi şi apoi gândeşte cu capul tău, nu te lua după alţii.
0

#8 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 12 March 2010 - 06:53 PM

Vezi postareaMashime, la Mar 9 2010, 10:52 PM, a spus:

Minti!

Dar asta nu are importanta,nu stiu ce interese ai sa minti,dar nu conteaza,ai facut topicul,trebe sa discutam la subiect... :lol:

Faci o varza.

1.Eu ma refeream la religiile alea care iti cer bani pentru multe chiestii...mai nou si biserica ortodoxa a inceput sa ceara bani cu cea mai mare nerusinare in unele cazuri,la inmormantarea bunicii mele l-a bagat preotul pe tata in birou lui si i-a cerut 2 milioane pt slujbele care le-a tinut si tata i-a dat banii si tipu i-a dat o chitanta de 1 milion... Dar nu toti preotii bisericii ortodoxe fac asa spre fericirea mea,inca mai sunt sperante...insa sunt alte biserici care intradevar cer bani fara nici o jena...nu sunt in stare sa dau un exemlu dar stiu ca asa e... :roll:
2.Si vrei sa zici ca un ateu care a facut numai fapte bune e la fel de murdar ca un criminal,hot infect care crede in Dumnezeu? Si vrei sa zici ca aceia care nu au auzit macar de Dumnezeu si nu au cum sa creada in el nu ajung in rai? Adica atatea milioane sau miliarde de oameni nu au ajunt in rai din cauza ca nu au avut sansa... :doh:
0

#9 Utilizator offline   Iuga Cristian 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 23-March 10

Scris 23 March 2010 - 06:39 PM

Faci o varza.

Corect 100%.

Pentru cei care aveti muuulte nelamuriri cu privire la subiectul Dumnezeu/Religie (multe teorii in vremea de azi) va sfatuiesc sa luati Biblia si sa o cititi voi. In primul rand, verificati dovezile externe care indica toate atat de clar ca Biblia este adevarata si este Cuvantul lui Dumnezeu, iar mai apoi, credeti si impliniti ce scrie. Va fi cea mai buna investitie a vietii voastre!
0

#10 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 23 March 2010 - 07:04 PM

Vezi postareaMashime, la Mar 8 2010, 09:57 PM, a spus:

1. "Religia mi se pare doar o forma de manipulare a maselor"...asa este.
2. "Religie=Dumnezeu"...si asta este adevarat.

Ca sa iti explici punctul 2 este suficient sa te gandesti la ce putere are religia in ziua de azi, ce bani si putere au marea majoritate a liderilor religiosi.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Dumnezeu pomelnice acatiste
credinta