Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti si mie,cine are idee ,de cate ori se face festanie pe an si cat costa.Noua ni s-a facut festanie anul trecut.Ar trebui repetata?Multumesc!
Pagina 1 din 1
Festanie
Scris 01 March 2010 - 04:43 PM
Nu este o regula , de cate ori poti sau vrei . Eu am facut acum 2 ani pentru prima data .In mod normal nu ,,costa" dar asta depinde de preot probabil.Mie nu mi-a cerut el , niciodata nu cere dar eu i-am dat 50 ron .
Scris 01 March 2010 - 04:52 PM
lllucci, la Mar 1 2010, 05:08 PM, a spus:
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti si mie,cine are idee ,de cate ori se face festanie pe an si cat costa.Noua ni s-a facut festanie anul trecut.Ar trebui repetata?Multumesc!
Festania se spune ca e bine sa se faca cand te muti in casa noua . Si eu am facut-o de multe ori . Banii nu se cer - deci nu exista o taxa , dar sa fim realisti , fiecare preot asteapta ... ( nu cu palma intinsa ) . Tu gandeste-te ca dai de pomana bisericii . Pacatul lui ce face cu banii .
Am cunoscut un preot cam prin 2006 si mi-a devenit un fel de duhovnic - singurul care vreodata m-a sfatuit si a vorbit cu mine cu pasiune despre vocatia lui si religie - singurul care nu astepta ceva in schimb . Eu mi-am sfintit chiar si masina noua - la sugestia lui . De cate ori apelam la el pentru ceva , si voiam sa ii ofer ceva bani , ma refuza si imi spunea ca daca vreau ceva totusi , sa merg in biserica si sa pun in cutie dar sa imi las si numele pentru a face rugaciuni ..
De obicei lasam 30 - 50 ron . La manastiri dadeam mai mult si duceam si provizii .
Scris 01 March 2010 - 05:57 PM
lllucci, la Mar 1 2010, 05:08 PM, a spus:
Noua ni s-a facut festanie anul trecut.Ar trebui repetata?Multumesc!
Da. Trebuie repetata de atatea ori, pana iti vei da seama de inutilitatea acesteia.
azalee, la Mar 1 2010, 05:43 PM, a spus:
Nu este o regula , de cate ori poti sau vrei . Eu am facut acum 2 ani pentru prima data .In mod normal nu ,,costa" dar asta depinde de preot probabil.Mie nu mi-a cerut el , niciodata nu cere dar eu i-am dat 50 ron .
Aceasta postare a fost editata de hans: 01 March 2010 - 06:04 PM
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Rugaciunea Sfantului Ciprian Impotriva farmecelor | Dimineata | 21 | 13.498 |
|
Sfantul Spiridon care a trait in anii 300 si caruia i se schimba si acum anual papucii | Dimineata | 55 | 7.466 |
|
Transfuzii | Estera_I | 59 | 2.570 |
|
Adam Eva Cain Abel
oare cum s-au imultit, incest ? |
Master_ | 110 | 11.932 |
|
|
ellla | 606 | 36.453 |
Contact
Facebook
Twitter