sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia versus Credinta Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-April 08

Scris 16 March 2010 - 02:19 PM

Vezi postareaben_gal, la Mar 14 2010, 02:31 AM, a spus:

Iaca eu apartin de "marile mase" si ma descurc si fara popa.
Si apropo de "Va asigur ca daca nu ar fi existat un oarecare control religios"
chiar azi am vazut la TV ca Benedictus, inainte de a devenit papa, a musumalizat scandaluri legate de conduita homosexuala a unor fete bisericesti sus puse.
Acest "oarecare control" e oarecare rau de tot.

Corect ,dar nu te poti descurca singur fiindca nu te poti mantui singur. Deci trebuie ceva preot ,ceva sa stie ce-i cu tine ?

Astfel, fiindcă avem un Mare Preot īnsemnat, care a străbătut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - să rămīnem tari īn mărturisirea noastră.
4:15 Căci n-avem un Mare Preot, care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care īn toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.
4:16 Să ne apropiem dar cu deplină īncredere de scaunul harului, ca să căpătăm īndurare şi să găsim har, pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.

Numai sa nu te impiedici de fetele bisericesti.
0

#22 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-November 07

Scris 17 March 2010 - 08:33 PM

Vezi postareaandrei.hus, la Mar 16 2010, 02:19 PM, a spus:

rect ,dar nu te poti descurca singur fiindca nu te poti mantui singur. Deci trebuie ceva preot ,ceva sa stie ce-i cu tine ?

Oare ne nastem pacatosi?
0

#23 Utilizator offline   ...cinic!?. 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 23-February 09

Scris 17 March 2010 - 10:38 PM

Credinta= a crede intrun Dumnezeu care rasplateste sau pedepseste.
Credinta este specifica mai multor Teologii. toate Teologiile adeveresc existenta unui Dumnezeu.
Religia e una singura si cuprinde toti oamenii de pe Glob. omul, generic vorbind, este o fiinta religioasa. religiosi sant si papuasii si pieile rosii si eschimosii sau pigmeii.
eu sant religios fara sa cred nici in Cristos, nici in Buda sau Mahomed. asta inseamna LIBERTATE.
contonarea in limitele unei credinte inseamna exclusivism si SCLAVIE.
pot foarte bine sa am un comportament moral fare sa ma astept la o rasplata sau pedeapsa. o fac pentru ca imi place Armonia, Frumosul, si Adevarul.
0

#24 Utilizator offline   Praf...de stele 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-December 08

Scris 18 March 2010 - 01:06 AM

Vezi postarea...cinic!?., la Mar 17 2010, 10:38 PM, a spus:

Credinta= a crede intrun Dumnezeu care rasplateste sau pedepseste.
Credinta este specifica mai multor Teologii. toate Teologiile adeveresc existenta unui Dumnezeu.
Religia e una singura si cuprinde toti oamenii de pe Glob...

Eu fac pariu ca de fapt ai vrut sa spui invers - adica credinta e intr-un Divin Unic iar religiile sunt multe...
0

#25 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-April 08

Scris 18 March 2010 - 09:07 AM

Cand vorbim despre Dumnezeu este unul singur adevarat acel care spune : Isaia 44:6 Aşa vorbeşte Domnul, Īmpăratul lui Israel şi Răscumpărătorul lui, Domnul oştirilor: Eu sīnt Cel dintīi şi Cel de pe urmă, şi afară de Mine, nu este alt Dumnezeu.
Descoperit in aceasta natiune. Altceva este lemn, piatra, si demoni.
0

#26 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 18 March 2010 - 07:53 PM

Vezi postareaandrei.hus, la Mar 18 2010, 09:07 AM, a spus:

Cand vorbim despre Dumnezeu este unul singur adevarat acel care spune : Isaia 44:6 Aşa vorbeşte Domnul, Īmpăratul lui Israel şi Răscumpărătorul lui, Domnul oştirilor: Eu sīnt Cel dintīi şi Cel de pe urmă, şi afară de Mine, nu este alt Dumnezeu.
Descoperit in aceasta natiune. Altceva este lemn, piatra, si demoni.

si ce facem cu trinitatea?
0

#27 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 18 March 2010 - 10:21 PM

Vezi postareaben_gal, la Feb 26 2010, 08:03 PM, a spus:

Exista, oare, credinta fara religie.?Credinta in ce?

Credinta religioasa fara religie... in mod sigur nu exista. Alt tip de credinta se intalneste peste tot: eu cred ca maine va ploua cu ciorba de burta, e credinta mea... nu ma poate obliga nimeni sa cred altceva.
0

#28 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 March 2010 - 09:49 PM

Vezi postareaBlack velvet, la Mar 18 2010, 10:21 PM, a spus:

Credinta religioasa fara religie... in mod sigur nu exista. Alt tip de credinta se intalneste peste tot: eu cred ca maine va ploua cu ciorba de burta, e credinta mea... nu ma poate obliga nimeni sa cred altceva.

ciorba de burta se minca cu mamaliga.

La pozitie, nu-mi plac popii si ma rog acasa.
Doar Dumnezeu este si acolo.
0

#29 Utilizator offline   Deceneus 

• doar io
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 09

Scris 25 March 2010 - 10:00 PM

Credinta religioasa fara religie... in mod sigur nu exista.

Credinta este una, religia este alta. Poti fi credincios fara sa fi si religios si viceversa.
0

#30 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 26 March 2010 - 09:45 AM

Si vei face religiunea burtosilor. :)

Religia in Biblie ca traducere este ceremonie, slujba, un serviciu divin,...

,,Iacov 1 26 Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi īnfrīnează limba, ci īşi īnşeală inima, religiunea unui astfel de om este zădarnică. ,,
,,Un om care gandeste ca este religios,, adica este pios, ascultator, ceremonios in ascultare....
,,Religiunea unui astfel de om,, ceremonia atenta, cu bagare de seama, adorarea,... ,,este zadarnica,,.

,,Jacov 1:27 Religiunea curată şi neīntinată, īnaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve īn necazurile lor, şi să ne păzim neīntinaţi de lume.,,
,,Religiunea curată,, ceremonia atenta, cu bagare de seama, adorarea, consta in ce face.
Dupa cum se vede religiozitatea omului este ce se vede prin fapte, actiuni,... placute Domnului, si nu prin haine sfinte, cladiri, ritualuri,...
,,Faptele Apost. 17:24 Dumnezeu, care a făcut lumea şi tot ce este īn ea, este Domnul cerului şi al pămīntului, şi nu locuieşte īn temple făcute de mīni. 17:25 El nu este slujit de mīni omeneşti, ca şi cīnd ar avea trebuinţă de ceva, El, care dă tuturor viaţa, suflarea şi toate lucrurile. ,,

Aceasta postare a fost editata de brudi: 26 March 2010 - 10:00 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou