sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

CITATIE! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Catanzaro27 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 18-February 10

Scris 18 February 2010 - 11:06 PM

Este prima data in viata mea cand sunt citat la judecatorie pentru o situatie si nu stiu ce sa fac, sunt un pic buimacit.
Cu voia voastra va explic un pic cum sta treaba si cum s-a ajuns aici:
Undeva in jurul datei de 31.06.2009 am avut un accident de masina, eu eram pe drumul principal, celalalt sofer (sa-i spunem X-ulescu) pe un drum secundar. X-ulescu nu mi-a acordat prioritate dorind sa intre pe drumul principal si l-am acrosat. Dumnealui nu a vrut sa mearga la politie ca stia ca-i suspenda carnetul si el avea nevoie de acesta (trebuia sa plece din tara, etc...ghinionul lui) si s-a oferit sa-mi repare masina pe banii lui. N-am avut incredere in aceasta persoana si nu am acceptat spunandu-i ca eu ma prezint la politie, era chiar cu 1 zi 2 inainte sa intre in vigoare legea asta in care nu mai e nevoie sa mergi la politie pt accidente usoare soldate fara victime ci doar la asigurator unde se rezolva totul fara sa risti ridicarea permisului etc (iarasi ghinionul lui). N-a avut ce face si a venit si el. Acolo nea politaiul s-a prins din prima dupa prima relatare a noastra ca X-ulescul nostru e cu musca pe caciula si l-a ars in conformitate cu legea: suspendat permisul pe 90 zile + amenda. Bun, de aici domnul a devenit foarte recalcitrant si mi-a spus ca o sa ma cheme in instanta, pt ce nu stiu dar asa a zis. Dansul avea BMW seria 3 model nou, deci avea ceva de reparat insa avea casco, iar eu Dacia Solenza pe care mi-am reparat-o pe asigurarea lui de la Generali. Bun si pana aici. De atunci a trecut ceva timp si azi primesc o CITATIE de la judecatoria orasului meu in care se precizeaza: "eu, din orasul unde domiciliez, este chemat in aceasta instanta, camera 74, c.13-civil, in ziua de 01 aprilie 2010, ora 8.30, in calitate de INTIMAT, in proces cu X-ulescu in calitate de PETENT pentru FOND - plangere contraventionala". De asemenea m-am uitat putin pe site-ul judecatoriei orasului in care locuiesc si am gasit dosarul ce e trecut si in citatie si spune asa: "citarea īn calitate de intimat a celuilalt conducător auto implicat in accidentul rutier numitului eu, domiciliat īn ... - reluarea procedurii de citare cu societatea de asigurare a petentului SC GENERALI ASIGURARI SA -AGENTIA PLOIEŞTI; - citarea īn calitate de intimat a celuilalt conducător auto implicat īn accidentul rutier numitului eu, domiciliat īn ..." La alte informatii despre dosar se precizeaza:
Parti: X-ulescu (petent), IPJ din orasul unde stau (intimat) si eu (intimat)
Obiect dosar: plāngere contravenţională
Materia juridică: Asigurări sociale
Stadiu procesual: Fond
Care ii faza? De ce m-a chemat? Ce poate sa-mi ceara? Nu stiu cum sa procedez. Ce reprezinta ca stadiul procesului e FOND? Eu ce calitate am eu ca intimat? Adica cum? Mi se poate imputa ceva? Poate ma ajutati voi. Pot sa ma duc la judecatorie pana la termen sa cer sa vad si eu dosarul? Sa vad despre ce e vorba? Am dreptul? Daca da cum procedez?
Mi-am formulat o teorie: posibil sa fi inventat un motiv (ca altfel nu vad) ca sa conteste procesul verbal pentru a nu i se suspenda (deocamdata) inca carnetul de conducere. Altfel nu vad...

Si inca o chestie interesanta pe care n-o consider normala. Cum se trimite o citatie? Ti se trimite direct in posta? Eu asa am primit-o in posta, o jumatate de hartie A4 pe care scrie sus mare CITATIE si ce v-am scris mai sus ca cuprinde. Pe verso scrie in stanga sus Judecatoria... asa si in dreapta sus Posta Romana, iar in partea de jos stanga imi scrie Recomandata Nr. bla bla, Data sosirii: astazi. In Citatie nu trebuie sa scrie de ce sunt chemat ceva mai detaliat? Hartia asta nu trebuia sa o primesc de la Posta DUPA ce semnez? Astfel ca Judecatoria sa aibe confirmarea ca am primit citatia? Pai asa nu ma duc veci si zic ca n-am primit nimic, ca doar nu am semnat nimic. Astia nu mai stiu sa-si faca treaba?
0

#2 Utilizator offline   Sancy5000 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-November 09

Scris 19 February 2010 - 02:35 AM

Vezi postareaCatanzaro27, la Feb 19 2010, 12:06 AM, a spus:

Parti: X-ulescu (petent), IPJ din orasul unde stau (intimat) si eu (intimat)

Care ii faza? De ce m-a chemat? Ce poate sa-mi ceara? Nu stiu cum sa procedez. Ce reprezinta ca stadiul procesului e FOND? Eu ce calitate am eu ca intimat? Adica cum? Mi se poate imputa ceva? Poate ma ajutati voi. Pot sa ma duc la judecatorie pana la termen sa cer sa vad si eu dosarul? Sa vad despre ce e vorba? Am dreptul? Daca da cum procedez?
Mi-am formulat o teorie: posibil sa fi inventat un motiv (ca altfel nu vad) ca sa conteste procesul verbal pentru a nu i se suspenda (deocamdata) inca carnetul de conducere. Altfel nu vad...

Si inca o chestie interesanta pe care n-o consider normala. Cum se trimite o citatie? Ti se trimite direct in posta? Eu asa am primit-o in posta, o jumatate de hartie A4 pe care scrie sus mare CITATIE si ce v-am scris mai sus ca cuprinde. Pe verso scrie in stanga sus Judecatoria... asa si in dreapta sus Posta Romana, iar in partea de jos stanga imi scrie Recomandata Nr. bla bla, Data sosirii: astazi. In Citatie nu trebuie sa scrie de ce sunt chemat ceva mai detaliat? Hartia asta nu trebuia sa o primesc de la Posta DUPA ce semnez? Astfel ca Judecatoria sa aibe confirmarea ca am primit citatia? Pai asa nu ma duc veci si zic ca n-am primit nimic, ca doar nu am semnat nimic. Astia nu mai stiu sa-si faca treaba?

Cred ca se poate pune si la posta daca nu ti-a putut fi inmanata personal. Am avut un vecin in aceeasi scara de bloc care bijutier fiind, inselase multi clienti iar acestia il dadusera de repetate ori in judecata. Chiar si la ani de zile dupa ce s-a mutat, pagubitii ii intentau procese, iar curierul tribunalului punea citatia la cutia postala, fara sa mai intrebe pe nimeni.
Gagiul v-a dat in judecata, si pe tine si pe inspectoratul de politie. Cred ca isi doreste anularea suspendarii permisului si il cred in stare sa va faca multe probleme. Ce stii pe cine are in spate. Nu cunosc multe in acest sens, sunt doar niste supozitii. Cred ca este un soi de contestatie. Martori ati avut? Poate ar trebui sa il cauti si pe politistul care a intocmit procesul verbal, sa te consulti cu el. Poate ca el a aflat mai multe deja, in acest sens.
Multa bafta, cred ca o sa ai nevoie, e cam bizara situatia.
0

#3 Utilizator offline   Catanzaro27 

• Ghiocel

Scris 19 February 2010 - 09:29 AM

Pe mine ma intereseaza mai tare daca pot sa nu ma prezint. Adica se petrece ceva daca ma fac ca ploua. In cel mai rau caz spun ca nu am primit nimic pt ca nu am semnat nimic de primire, nici nu m-a intrebat nimeni de sanatate. + de toate astea n-am chef sa angajez acuma un avocat pt ca el a contestat procesul verbal ca sa nu-i ridice permisul (eu asa cred ca pt asta a facut-o).
0

#4 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 19 February 2010 - 09:37 AM

citaţia poate să-ţi parvină şi prin poştă (sau poţi fi citat īn ziar, de exp, deci nu e musai să o primeşti direct īn mānă)
dacă eşti citat de 2 ori şi nu te prezinţi, poţi fi amendat, trebuie să argumentezi că ai avut motive īntemeiate să nu te prezinţi (exp. nu erai īn ţară)
0

#5 Utilizator offline   mița 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 19 February 2010 - 04:39 PM

Vezi postareaCatanzaro27, la Feb 19 2010, 11:29 AM, a spus:

Pe mine ma intereseaza mai tare daca pot sa nu ma prezint. Adica se petrece ceva daca ma fac ca ploua. In cel mai rau caz spun ca nu am primit nimic pt ca nu am semnat nimic de primire, nici nu m-a intrebat nimeni de sanatate. + de toate astea n-am chef sa angajez acuma un avocat pt ca el a contestat procesul verbal ca sa nu-i ridice permisul (eu asa cred ca pt asta a facut-o).

Daca`mi permiti, sfatul meu este sa te prezinti si sa vezi despre ce este vorba.
Intimat, inseamna: citat īntr-un proces īn calitate de pārāt.
Petitioanr [ petent] :Persoană care adresează unei autorități o petiție, care solicită,revendică etc. ceva printr-o petiție,
Sursa: DEX.

Cred ca X-ulescu a facut contestatie impotriva masurii luate de politist.Legal, are acest drept. insa, de la a contesta ceva si pana la a avea castig de cauza, este cale lunga.

Fiind parte in dosar, ai dreptul sa mergi, sa ceri dosarul si sa-l studiezi. Dar sa ai CI la tine si sa tii cont ca, cu aproximativ 5-6 zile inainte de termenul stabilit pt judecata, dosarul este dus la judecatorul cauzei.

Vezi postareaDiela, la Feb 19 2010, 11:37 AM, a spus:

citaţia poate să-ţi parvină şi prin poştă (sau poţi fi citat īn ziar, de exp, deci nu e musai să o primeşti direct īn mānă)
dacă eşti citat de 2 ori şi nu te prezinţi, poţi fi amendat, trebuie să argumentezi că ai avut motive īntemeiate să nu te prezinţi (exp. nu erai īn ţară)

Ca intimat, nu esti obligat sa te prezinti.... e doar indicat. :spiteful:

#6 Utilizator offline   Catanzaro27 

• Ghiocel

Scris 19 February 2010 - 05:29 PM

Ok insa sa va spun o treaba: am fost azi dimineata la judecatorie sa ma interesez care e treaba si doamna de la arhiva nu a vrut sa-mi dea dosarul sa-l studiez asigurandu-ma ca sunt chemat doar ca martor. Nu stiu ce sa cred de vreme ce eu sunt chemat ca intimat prin citatie, deci am dreptul sa vad dosarul. Orium sper ca luni sa ajung cu un avocat la dosar sa vad care e treaba.
0

#7 Utilizator offline   mița 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 19 February 2010 - 05:59 PM

Vezi postareaCatanzaro27, la Feb 19 2010, 06:29 PM, a spus:

Ok insa sa va spun o treaba: am fost azi dimineata la judecatorie sa ma interesez care e treaba si doamna de la arhiva nu a vrut sa-mi dea dosarul sa-l studiez asigurandu-ma ca sunt chemat doar ca martor. Nu stiu ce sa cred de vreme ce eu sunt chemat ca intimat prin citatie, deci am dreptul sa vad dosarul. Orium sper ca luni sa ajung cu un avocat la dosar sa vad care e treaba.

Ha? :spiteful:
Doamna de la arhiva nu ti-a spus cumva si in favoarea cui se va solutiona acest dosar? Daca tot e atat de desteapta... :spiteful:
De ce nu ti-a dat dosarul? Ce a motivat?

#8 Utilizator offline   bridget jones 

• īntre mine si eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 22-March 07

Scris 19 February 2010 - 06:29 PM

daca te prezinti cu actul de identitate si citatia, in mod normal nu te poate refuza, e dreptul tau sa studiezi dosarul, fiind parte in el.
parerea mea sa mai incerci odata, luni dimineata. daca la arhiva te refuza din nou, adreseaza-te judecatorului de serviciu.

si te sfatuiesc sa nu ignori citatia, neprezentarea la termenul stabilit pt.proces nu te scuteste de consecinte. chiar daca nu ti-a inmanat-o personal, agentul procedural ti-a lasat-o in cutia postala, iar dovada exista la dosarul cauzei.
0

#9 Utilizator offline   -------------- 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-July 05

Scris 19 February 2010 - 06:31 PM

Daca tipul cu bmw-ul contesta amenda tipul asta care scrie nu poate fi decat martor cel mult. Si ca sa dau o solutie deja- casco casco da` daca conduci un bmw care-i nu-i asigurat pe tine o cam pui.
0

#10 Utilizator offline   Catanzaro27 

• Ghiocel

Scris 26 February 2010 - 04:59 PM

Am fost saptamana asta la Judecatorie din nou, scuze ca nu v-am raspuns mai repede. Am plecat cu lectia invatata si i-am atras atentia doamnei de la arhiva ca sunt intimat si sa faca bine sa imi dea dosarul spre studiere. S-a uitat si n-a avut ce zice, mi-a dat dosarul. Am observat ca e subtire rau, am zis ooo las ca nu-i bai ;) L-am deschis si baiatul nostru reclama urmatoarele:
- anularea PV de contraventie seria **** din 29.06.2009 ca fiind nelegal ( :o: ) si pe cale de consecinta exonerarea subsemnatului de la plata amenzii contraventionale aplicate
- in subsidiar, in situatia in care veti considera ca nefondata plagerea subsemnatului (bine ca recunoaste 8)) va solicit a aprecia gradul social al faptei savarsite si sa inlocuiti amenda contraventionala cu sanctiunea avertismentului
- anularea sanctiunii complementare de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehiculul (altfel spus preety please don`t take my driver license)
Ei si mai baga el dupa motivele astea chestii trestii si alte mancaruri care sa sustina cele reclamate insa nu-s prea adevarate. Spunea ca trebuia sa prevad faptul ca el vrea sa se incadreze la intrarea pe principala si sa-l las sa treaca. Daca eram mai prevazator si nu eram un pustan la volan cum ma facea el (am 27 ani by the way) putea evita accidentul. M-o pufnit un ras, atunci chiar ca ma gandeam din nou ca pacat ca nu l-am pleznit mai tare.
A fost citat si politistul care a facut procesul verbal la unul dintre termene si a declarat exact ce zic si eu: am incercat evitarea in ultimul moment astfel ajungand pe linia continua de pe axul drumului fara sa franez deoarece nu l-am putut vedea pe el din cauza unei dube aflata pe banda I, neavand de altfel conform legii obligativitatea de a ma asigura daca cineva vrea sa intre pe principala sau nu pt ca aveam prioritate. Cu alte cuvinte a sustinut ce a scris in procesul verbal, ceea ce sustin si voi sustine si eu in instanta.
PV l-a semnat si el, ca nu mai eram sigur daca l-a semnat sau nu. Si in rest ce sa zic, cam asta-i tot.
Habar n-aveti ce bine am rasuflat dupa ce am aflat toate astea...Sa vedem ce o mai fi de aici in colo.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Analiza juridica a licentelor software si a altor conventii din mediul digital Goga Aurelian Liviu  3 2.986
Hot Topic (New) Drum acces - drum de servitute
teme combinate
ibm_ioman  32 16.741
Replici noi Alegere nationalitate
copil din parinti cu nationalitate diferita
redLine  11 6.909
Replici noi ajutor...am luat teapa ! Tony_da_Man  15 3.543
Replici noi Certificat de neurmarire fiscala
Necesitatea unui certificat de neurmarire fiscala(primarie)
Adrian R  3 7.679