sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

sal all Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   adidass 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 07-December 05

Scris 07 December 2005 - 11:39 PM

sal am si eu o intrebare acum aproximativ 50 de zile m-am sarutat cu o persoana care este purtatoare de virusul hepatitei b este posibil sa fi luat si eu daca da care sunt simptomele si ce trebue sa fac ? va rog frumos sa imi raspundeti
0

#2 Utilizator offline   Sky 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-July 05

Scris 08 December 2005 - 09:07 AM

E atat de mica probabilitatea ca tu sa fi luat prin sarut incat nici nu are rost sa iti mentionez. Desi teoretic se poate lua si prin sarut, insa doar daca ai rani deschise in cavitatea bucala si persoana respectiva e fff infectioasa, nu am auzit si nici citit de nici un astfel de caz. Eu spun sa stai linistit/a ca nu o sa iei. Oricum daca nu te-ai vaccinat niciodata nu ti-ar strica sa faci vaccinul Twinrix care e atat pt hep B cat si pt A. Nu pentru cazul de fata ci pentru orice alt viitor contact cu acesti virusi.
0

#3 Utilizator offline   adidass 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 07-December 05

Scris 09 December 2005 - 02:19 PM

acum o luna si umpic m-am sarutat cu o persoana care este purtatoare de hepatita b. ce ziceti am luat si eu virusul sau nu ? va rog sa imi raspundeti nu mai stiu ce sa fac sunt disperat !!! va multumesc mult
0

#4 Utilizator offline   maxus 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-December 05

Scris 09 December 2005 - 03:44 PM

ah....
se poate lua hepB si prin sarut....
din cate am inteles persoana bolnava are virusul si in saliva...dar tu ca persoana sanatoasa ca sa te infectezi trebuie sa iti ajunga virusul in sange.... deci daca ai avut ceva rana deschisa in cavitatea bucala(sangerari de gingie etc.), si daca saliva persoanei infectate a ajuns pe acea rana atunci e destul de posibil sa fi contactat virusul.
Deci riscul de a lua hepB prin sarut exista.

Nu stiu sigur cat timp de la intrat in contact cu virusul se poate sti daca ai fost infectat sau nu.Ar fi bine sa consunlti un medic, sau sa mai astepti ceva raspunsuri mai concludente.
Oricum s-ar putea sa ai sansa, chiar daca ai contactat virusul, sa nu te infectezi...se face ceva tratament cu gamgaglobulina sau asa ceva... dar mai bine consulti un doctor gastrolog ori medicul de familie.

Bafta !
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Insarcinata sau nu? Jim Beam  2 5.395
Topic inchis ?va rog sa ma ajutati! bee bee  2 2.834
Topic inchis SCLEROZA MULTIPLA