sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Descantecul de deochi, de 3 ori Tatal nostru Ok dpdv religios; vrajitorie, sau ce...? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 19 March 2010 - 02:09 AM

Vezi postareaDeceneus, la Mar 17 2010, 08:16 AM, a spus:

Multumesc, nu am nevoie.

Da, imi dau seama. Ce sa faci tu cu un ML?
0

#22 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 19 March 2010 - 08:49 AM

Vezi postareazexelica, la Mar 14 2010, 10:47 PM, a spus:

Este o intrebare legitima: cine stabileste ce trebuie sa citesti si de ca numai pasajele alea cand TOATA Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu?

Mai corect spus este interpretarea unor oameni (curati, poate, dar in cele din urma tot oameni) asupra cuvintelor Lui. :)

Vezi postareaDeceneus, la Mar 17 2010, 08:16 AM, a spus:

Doar atat: Ca tu nu stii sau nu ai vazut un anume lucru, nu inseamna ca nu exista.

Nu le-ar recunoaste nici daca l-ar lovi in moalele capului. :P
0

#23 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 March 2010 - 09:26 PM

Stimabile, treaba cu deochiul este o prostie ca multe altele.

Cei nesalvati nu au nevoie de deochi, ei au duhul necurat in ei oricum.

Efeseni 2

1Voi eraţi morţi īn greşelile şi īn păcatele voastre,
2īn cari trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum īn fiii neascultării.

3Īntre ei eram şi noi toţi odinioară, cīnd trăiam īn poftele firii noastre pămīnteşti, cīnd făceam voile firii pămīnteşti şi ale gīndurilor noastre, şi eram din fire copii ai mīniei, ca şi ceilalţi.

Iar, cei salvati nu mai pot fi atacati spiritual de satan deoarece sunt undeva unde el nu mai are acces: in imparatia Fiului.

Coloseni 1

13El ne -a izbăvit de supt puterea īntunerecului, şi ne -a strămutat īn Īmpărăţia Fiului dragostei Lui,

Asa ca..... please!!!
0

#24 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 20 March 2010 - 11:28 AM

Vezi postareazexelica, la Mar 15 2010, 01:16 PM, a spus:

Uite, ai ocazia sa ma deochi si castigi un ML nou-nout! Nu vrei sa-mi demonstrezi ca exista prostii d-astea? Facem pariu?

Balaam, fiul lui Peor, era un deochetor. Scrie in Biblie ca Balac fiul lui Tipor a incercat sa-l tocmeasca tocmai pentru a deochea pe Israel.Fara succes insa, cum era de asteptat. Desi cei credinciosi nu trebuie sa se teama de astfel de persoane, pentru ca Dumnezeu spune:"Cine se atinge de voi, se atinge de pupila ochiului Meu...", nu trebuie minimalizata sau negata lucrarea unor astfel de persoane care sunt posedate de spirite dracesti.Si care au influenta mare asupra celor ce nu sunt sub protectia lui Dumnezeu.

Vezi postareazexelica, la Mar 19 2010, 02:09 AM, a spus:

Da, imi dau seama. Ce sa faci tu cu un ML?

Este usor sa promiti cuiva un ML cand nu il ai, sau nu poti demonstra ca il ai. =P~
0

#25 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 March 2010 - 12:26 PM

Deci, Zexe, este sau nu este Balaam un descantator? Exista descantece sau nu? =P~
0

#26 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 March 2010 - 12:47 PM

Vezi postareahans, la Mar 20 2010, 12:26 PM, a spus:

Deci, Zexe, este sau nu este Balaam un descantator? Exista descantece sau nu? =P~

Nu exista. In Scriptura, cuvantul folosit este Strong's # 5344, care nu inseamna deochi sau descantec:

5344. naqab

to pierce
Original Word: נָקַב
Transliteration: naqab
Phonetic Spelling: (naw-kab')
Short Definition: appoint

appoint, blaspheme, bore, curse, express, with holes, name, pierce,
A primitive root; to puncture, literally (to perforate, with more or less violence) or figuratively (to specify, designate, libel) -- appoint, blaspheme, bore, curse, express, with holes, name, pierce, strike through.
0

#27 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 March 2010 - 12:49 PM

Vezi postareazexelica, la Mar 20 2010, 12:47 PM, a spus:

Nu exista. In Scriptura, cuvantul folosit este Strong's # 5344, care nu inseamna deochi sau descantec:

5344. naqab

Mai Zexe, lasa strongul deoparte. Stiu ca vrei sa fi un impresionist, dar nu prea gust acest gen... =P~ Biblia spune ca Balaam avea ca job blestemarea. Exact ce se intelege astazi prin descantare. De obicei pe la tara(ca de acolo provine notiunea de descantec!), descantecul sau blestemul au aceeasi radacina.

Deci, exista blesteme sau descantece pe care cei posedati de duhuri dracesti le pot exercita asupra celor ce nu stau la umbra protectiei lui Dumnezeu.
"Cum sare vrabia incoace si incolo si cum zboara randunica, asa nu nimereste blestemul neintemeiat." – (Prov.26:2)
Tu care o dai in sus si-n jos cu proba biblica, nu poti sa accepti acea proba atunci cand ea te contrazice flagrant? =P~

Aceasta postare a fost editata de hans: 20 March 2010 - 12:56 PM

0

#28 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 March 2010 - 01:03 PM

Vezi postareahans, la Mar 20 2010, 12:49 PM, a spus:

Mai Zexe, lasa strongul deoparte. Stiu ca vrei sa fi un impresionist, dar nu prea gust acest gen... =P~

Nu am ce sa-ti fac.

Citeaza

Biblia spune ca Balaam avea ca job blestemarea.

Deci nu mai e descantecul.......S-a schimbat. OK.

Citeaza

Exact ce se intelege astazi prin descantare.

"Se intelege", "se refera", etc. Prostii. Scriptura este cea care explica ce facea Balaam si ce insemna blestemul:
Apocalipsa 2

14Dar am ceva īmpotriva ta. Tu ai acolo nişte oameni cari ţin de īnvăţătura lui Balaam, care a īnvăţat pe Balac să pună o piatră de poticnire īnaintea copiilor lui Israel, ca să mănīnce din lucrurile jertfite idolilor, şi să se dedea la curvie.

Citeaza

Deci, exista blesteme sau descantece pe care cei posedati de duhuri dracesti le pot exercita asupra celor ce nu stau la umbra protectiei lui Dumnezeu.
"Cum sare vrabia incoace si incolo si cum zboara randunica, asa nu nimereste blestemul neintemeiat." – (Prov.26:2)
Tu care o dai in sus si-n jos cu proba biblica, nu poti sa accepti acea proba atunci cand ea te contrazice flagrant? =P~

Dumnezeu este cel care decide daca TE LASA sau nu. Daca te lasa, ca in cazul Iov, atunci satan te ataca, normal.

Eu, inca fac pariul cu ML-ul.
0

#29 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 March 2010 - 01:19 PM

Vezi postareazexelica, la Mar 20 2010, 02:03 PM, a spus:

"Se intelege", "se refera", etc. Prostii. Scriptura este cea care explica ce facea Balaam si ce insemna blestemul:
Apocalipsa 2

14Dar am ceva īmpotriva ta. Tu ai acolo nişte oameni cari ţin de īnvăţătura lui Balaam, care a īnvăţat pe Balac să pună o piatră de poticnire īnaintea copiilor lui Israel, ca să mănīnce din lucrurile jertfite idolilor, şi să se dedea la curvie.

"El a trimis soli la Balaam, fiul lui Beor, la Petor pe Rau, in tara fiilor poporului sau, ca sa-l cheme si sa-i spuna: Iata, un popor a iesit din Egipt, acopera fata pamantului si s-a asezat in fata mea.Vino, te rog, sa-mi blestemi pe poporul acesta, caci este mai puternic decat mine; poate ca asa il voi putea bate si-l voi izgoni din tara, caci stiu ca pe cine binecuvantezi tu este binecuvantat si pe cine blestemi tu este blestemat.".(Num.22.5-6)
Deci, jobul de baza era blestemul.Treaba cu curvia si jertfele idolilor a fost un job aplicat ulterior ca o cursa, deoarece blestemarea directa nu a putut fi pusa in aplicare.

Vezi postareazexelica, la Mar 20 2010, 02:03 PM, a spus:

Eu, inca fac pariul cu ML-ul.

Daca intr-adevar ai fi onest, ai recunoaste ca l-ai pierdut.Dar cum sunt milostiv, voi spune ca nu l-ai pierdut tot...dar vibrochenul, pistoanele 2 si 3, respectiv supapele de admisie de la cil.1 si volanta bimasica tot nu mai sunt ale tale...
0

#30 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 March 2010 - 02:02 PM

Pai, l-am pierdut in momentul in are ma "deoache" cineva si patesc ceva, nu? Ia deoache-ma tu =P~
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) De ce plang credinciosii la inmormantare ?! Andrei Vlinder  51 6.706
Replici noi Preoti duhovnici in Atena Karina30  0 717
Hot Topic (New) Revelatie sau schizofrenie!
Viziuni,voci,imaginatie si personaje imaginare!
Luminitap  50 2.092
Hot Topic (New) Doriti sa vina sfarsitul lumii? CavalerulJedi  122 7.688
Hot Topic (New) Vindecarea prin Imaginatie Aditzuuu  53 2.549