Descantecul de deochi, de 3 ori Tatal nostru Ok dpdv religios; vrajitorie, sau ce...?
Scris 17 February 2010 - 09:36 AM
Scris 17 February 2010 - 10:06 AM
Finnian, la Feb 17 2010, 10:36 AM, a spus:
eu cred ca descantecul nu este altceva decat un obicei, transmis din generatie in generatie. nu cred ca este ceva rau dar nici bun.
este atat de des intalnit si practicat incat greu convingi o persoana ca defapt nu inseamna nimic. Sunt convins ca ai asistat la multe cazuri in care, dupa terminarea rugaciunii, persoana in cauza s-a simtit mult mai bine - aici eu cred ca este vorba de autosugestie - care este o arma foarte puternica. Puterea mintii este nemarginita . Ex.- colega mea de serviciu acuza niste dureri de cap foarte nasoale. Am luat doua tablete de paracetamol si le-am frecat pana s-au netezit muchiile, apoi i le-am dat sa le bea spunundu-i ca sunt niste calmante foarte puternice care le am de la un prieten din SUA . dupa cca 15 min se simtea foarte bine (desi inaine ma luase si alte pastile) si mi-a cerut sa-i dau 2-3 cutii de astfel de calmante ca sunt foarte bune . Ma gandesc ca era posibil si sa-i fac de deochi sa-i zic ca-i trece garantat si probabil ca-i trecea .
asadar deochiul sau descantecul nu e altceva decat o metoda de autosugestie, care de cele mai multe ori merge , iar cu cat "ritualul" e mai complicat cu atat sansele de reusita mai mari - adica ... am baut 3 cani de apa sfintita, am ars o matura, am topit 3 lumanari, 5 rugaciuni ... nu are cum sa nu-mi treaca !!!
Mentionez ca tot ce am scris mai sus este doar o parere personala si ar trebuii tratata ca atare .
multumesc !
Scris 17 February 2010 - 01:19 PM
http://english.pravd...05048-prayers-0
Citeaza
Intradevar rugaciunile vindeca bolile, spun oamenii de stiinta.
Oamenii pot sa se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaste sau sanctuarele. Oamenii de stiintă din Petersburg au dovedit-o si au descoperit si mecanismul " material" al acestui fenomen divin. [1]
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg . "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară si structura grav afectată a constiintei." [2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată numai la bebelusii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în sigurantă absolută. Pe masură ce persoana creste, această senzatie de sigurantă dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, asa după cum a dovedit omul de stiintă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie usoară, în rugăciune" si a dovedit ca are o importantă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situatii negative si afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Asrfel, devine posibilă atât vindecarea psihică si morală cât si cea fizică.
Slujbele bisericesti ajută si ele la ameliorarea sănătătii. Inginera si electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală si Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătătii unor enoriasi înainte si după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea si valorile analizei sângelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar si radiatiile. Se stie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiatii au arătat valori care depăseau capacxitatea de măsurare a strumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiatiilor era normală. Oamenii de stiintă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfintită, semnul Crucii si bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăsi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară virusii de gripă, hepatită si tifos. Proteinele virusilor se încovoaie si nu mai poartă infectia, a spus a. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect si mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon si stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci si în râuri si lacuri. Este chiar mai eficientă decât aparatele moderne de dezinfectie cu radiatie magnetică.
Laboratorul stiintific al Institutului de Medicină Industrială si Navală a analizat apa înainte si după sfintire. A rezultat că dacă se citeste rugăciunea Tatăl Nostru si se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentratia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiatia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci si una preventivă.
Apa sfintită nu este numai purificată, ci ea îsi schimbă si structura, devine inofensivă si poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale. Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfintite, ca si cum aceasta ar fi înteles sensul rugăciunilor si l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.
Singura limită este că vindecă numai pe cei credinciosi. "Apa "distinge" nivelul de credintă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinteste apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfintirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat si necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
Trad din rusă îm engleză de
Julia Bulighina
Trad. din engleză în română
Cristina M.
©1999-2009 "Pravda Ru"
[1] De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele stiintifice actuale ceea ce Sfintii Părinti stiu, prin experintă, de 2000 de ani, dar "mecanismul", fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omenesti. (N.T.)
[2] Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral si spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru si a rugăciunii, în general, spusă cu credintă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Pasi pentru Alcoolici Anonimi si Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism). Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienti în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-si mentine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Pasi si să se abtină de la orice substantă cu prorpietăti psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Pasi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive si asupra neortodocsilor, cu conditia să aibă credintă în Dumnezeu. (N.T.)
Scris 17 February 2010 - 02:43 PM
Indraznesc sa gandesc si mai departe, si anume, ca ar merge la fel de bine si daca ai spune doar o singura data Tatal nostru, daca ai fi ferm convinsa ca functioneaza.
Aceasta postare a fost editata de Deceneus: 17 February 2010 - 02:40 PM
Scris 18 February 2010 - 08:02 PM
Nu cred ca e vorba despre vrajitorie aici. Este doar o denumire populara a vampirismului energetic, parerea mea. Apropo, la mine Tatal Nostru x 3 functioneaza foarte bine.
Scris 11 March 2010 - 02:29 AM
Finnian, la Feb 17 2010, 09:36 AM, a spus:
Nu exista asa ceva. Fac pariu. Deoache-ma pe mine, daca poti!
Deceneus, la Feb 17 2010, 02:43 PM, a spus:
Uite, deoache-ma tu pe mine si primesti un ML cadou daca functioneaza, OK?
Scris 13 March 2010 - 05:56 PM
Scris 13 March 2010 - 09:26 PM
malitzia, la Mar 13 2010, 05:56 PM, a spus:
De ce cate un pic si nu toate evangheliile? Si de ce nu Romani sau Corinteni? Cine face regulile astea?
Scris 14 March 2010 - 09:04 PM
Vrei sa citesti bine, daca nu stai deocheata sau foloseste alte mijloace care tie ti se par mai putin periculoase.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Crestinism si vegetarianism | Isis_27 | 61 | 6.081 |
|
ce este mai de pret in credinta
ce are pret in ochii lui D-zeu |
vasilica76 | 88 | 7.380 |
|
Schism | Azrael | 10 | 2.872 |