sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Locaţiile cu cel mai bun combustibil Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Adrian Armas 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 15-February 10

Scris 15 February 2010 - 09:24 AM

Am căutat cam peste tot în subiectele de pe acest forum şi nu am găsit vorbindu-se despre acest aspect, cu privire la Timişoara.
Doresc să vă expuneţi aici opiniile despre unde credeţi că se poate găsi cel mai bun combustibil. În principiu, mă interesează pt. benzinare, dar, dacă veţi dori să vă referiţi şi la motorină, atunci nu-i nimic, îi va ajuta foarte mult şi pe ceilalţi.

Ceva ciudat ce mi s-a întâmplat: este un Petrom pe lângă F. de Bere, acela plasat la colţ de stradă, având benzina pe o latură, iar dieselul pe cealaltă.
M-am dus să alimentez atunci când la bord îmi arăta că mai pot rula 50 km, de fapt când sonda nu mi-a mai putut arăta nimic, iar eu mai mersesem un pic şi estimam eu că mai pot rula 40-50 km. Eu am o tehnică de băgat benzină: de la început bag la debit mare. Practic, blochez pistolul cu clapeta aceea, până văd pe pompă că se adună vreo 45-48 litri. Apoi o las 2-3 secunde şi încep să bag încet. Motivul: dacă laşi până se deblochează singură, ea va face spumă, care va ridica (fictiv) nivelul combustibilului şi nu vei beneficia de toată capacitatea rezervorului. Dacă, însă, bagi încet, să zicem, la nivel de 0,2 l, nu se va creea spumă şi vei putea băga continuu. Astfel, reuşesc să bag întotdeauna 59-60 l, în loc de 50, cât este menţionat în cartea tehnică. Chit că acolo zice "+/- 2 litri". Odată am reuşit recordul de 62 l.
[Nu vreau să dezbatem aici dacă este sau nu bine să umpli ochi rezervorul, aşa cum ar filozofa unii. Personal, cred că este irelevant, atât timp cât la admisia la motor există ceva asemănător supapei, sau un fel de clapetă, care nu îi dă voie motorului să se înece în combustibil. Însă nu acesta este subiectul.]
Şi cum ziceam, ajunsesem la acest Petrom, având rămasă o autonomie de vreo 40 km. Deci, în mod sigur vreo 3-4 litri.
Ei bine, cu toată tehnica mea de băgat benzină, ştiţi cât am reuşit? 47 litri!!! Nici până astăzi n-am reuşit să găsesc o explicaţie! Dar în mod sigur, acolo nu voi mai alimenta. Şi nici nu se merită chinul de a căuta cel mai ieftin combustibil, între Petrom, PetromV, etc. Dacă la cel mai ieftin Petrom costă 4,05/litru, rezultă un plin de 235 lei, iar acolo unde este 4,3, rezultă 249 lei. Deci, pt. 14 lei diferenţă, nu are sens să mergi până în altă parte a oraşului, doar pt. că-i mai ieftin.
Ştiţi cum e... Dacă e mai ieftin, sigur există şi un motiv pt. care poate să o dea mai ieftin. Unde mai pui că, în mod sigur, aproape că vei consuma diferenţa aia de preţ (în benzină) până ajungi înapoi acasă! Unde mai pui că poate te mai şi loveşte vreun idiot până ajungi...

Aceasta postare a fost editata de break2: 22 February 2010 - 11:47 PM
Motiv editare: modificat front

0

#2 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 15 February 2010 - 11:06 AM

maamă, ce tehnică, ce filosofie! şi tot timpul faci plinul? nu ţi se întâmplă să pui mai puţin?
0

#3 Utilizator offline   Adrian Armas 

• Boboc
  • Pip

Scris 16 February 2010 - 01:42 PM

Off-Topic

Dar asta rămâne între noi.

Aceasta postare a fost editata de break2: 22 February 2010 - 11:43 PM
Motiv editare: modificat front

0

#4 Utilizator offline   Adrian Armas 

• Boboc
  • Pip

Scris 22 February 2010 - 10:39 AM

Hmm... Să înţeleg că majoritatea dintre voi vă rulaţi autoturismele pe apă? Ce bine! Poate mă învăţaţi şi pe mine!
Sau, poate pur şi simplu, nu prea sunt mulţi care să citească forumul acesta... Oricum, ar fi de ajutor să ştim de unde să alimentăm cu încredere.
Haideţi, mai repede, până când nu-şi bagă "alţii" coada şi ne îndeamnă spre staţii anumite. :threaten:
0

#5 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 22 February 2010 - 10:40 AM

Vezi postareaAdrian.armas 267100, la Feb 16 2010, 01:42 PM, a spus:

oi fi eu off-topic, dar chioară nu-s

şi pun benzină de la Petrom - uneori fac plinul, alteori nu şi nu-mi bat capul pt +/- 167 ml benzină şi 2 lei

Aceasta postare a fost editata de break2: 22 February 2010 - 11:44 PM
Motiv editare: scos citat

0

#6 Utilizator online   Alizee* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 13-January 07

Scris 22 February 2010 - 10:54 AM

Eu de la Rompetrol alimentez , in zona noastra ei sunt ok :threaten:
0

#7 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 22 February 2010 - 11:48 PM

Vezi postareaAdrian.armas 267100, la Feb 22 2010, 12:39 PM, a spus:

Te rog sa nu mai scrii cu front mare, este obositor de citit.
Multumesc pt intelegere

0

#8 Utilizator offline   Adrian Armas 

• Boboc
  • Pip

Scris 24 February 2010 - 12:21 PM

Am înţeles, mă conformez!
Continuăm acum cu restul de păreri? Le aştept! :P

P.S.: Vă rog specificaţi şi zona, nu doar distribuitorul.

Aceasta postare a fost editata de Adrian.armas 267100: 24 February 2010 - 12:22 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Protest impotriva taxei auto si pretul combustibilului!
Boicot benzinarii
Bloganul  30 11.096
Replici noi Atasamente Tutorial de utilizare a aplicatiei SMS Parking ROmania Larisa M.  0 1.326
Hot Topic (New) Schimbare trepte
Nelamurire
Andreyvrj  86 17.946
Hot Topic (New) Atasamente Mai există dreptate în România ?
- După 5 luni de la accident, acuzat de omor din culpă în ur
vkx  40 36.081
Replici noi V-ati cumpara un autoturism electric?
sau macar cu propulsie hibrida..
ActorGrabit  8 10.977