Aceasta postare a fost editata de floare_albastra: 13 February 2010 - 08:35 PM
Pagina 1 din 1
As avea nevoie de putin ajutor ! Dau prima proba de bac miercuri
Scris 13 February 2010 - 07:37 PM
As avea nevoie de putin ajutor ! Dau prima proba de bac la romana (oral) miercuri si as avea nevoie de cateva variante rezolvate. Vreau sa invat cum se rezolva si cum se prezinta o astfel de varianta. Am cateva variante nerezolvate dar as avea nevoie si de cateva modele dupa care sa ma ghidez. Ma poate ajuta cineva ? Multumesc anticipat !
Scris 13 February 2010 - 08:02 PM
varinate rezolvate nu am
...eu am dat bacu anu trecut si mai am niste materiale care pe mine m-au ajutat destul de mult anu trecut la proba orala...avand in vedere ca s-a schimbat destul de mult nu stiu daca iti vor fii de ajutor,desi sper ca te vor ajuta macar putin...
iti urez mult succes miercuri
Fisiere atasate
-
Forma_rezolvare_bilete_oral.doc (47.5K)
Number of downloads: 12 -
suport_subiecte_oral.doc (197.5K)
Number of downloads: 11
Scris 13 February 2010 - 08:32 PM
Acum se da in stilul asta :
VARIANTA
„Numai că, vorbi Anicet zāmbind trist, nu poţi rămāne niciodată cu o singură prezenţă, nu te poţi dărui niciodată unui singur lucru. Firea asta omenească este atāt de fundamental tragică īncāt te cheamă necontenit īn cel puţin două direcţii, paralele dacă nu opuse. Dacă ar fi opuse, ar fi simplu de rezolvat; ai alege una, şi ai uita pe cealaltă; ai alege binele şi ai uita răul, sau viceversa. Dar trebuie să alegi īntre mai multe „bine” şi mai multe răuri; şi atunci nu poşi uita, nu poşi fi īmpăcat. Trăieşti īntr-o continuă maceraţie, īntr-o continuă nostalgie a raiului unităţii, a dragostei absolute.”
(Mircea Eliade, Īntoarcerea din rai)
1.Ce poţi deduce despre autorul textului şi despre situaţia de comunicare?
•Cui se adresează textul?
•Ce tip de text este acesta?
•Care este atitudinea personajului-narator faţă de dualitatea omului?
2.Care este opinia ta despre dualitatea fiinţei umane? Susţine, cu argumente, opinia prezentată.
Si tu trebuie sa argumentezi pe baza intrebarilor de mai sus. Nu e chiar asa greu daca stii teoria. Dar daca as avea si niste variante rezolvate in genul celei de mai sus as deprinde mai bine si mi-ar fi mai usor la ascultare.
Poate sa cada aproape orice tip de text si aproape orice tip de stil functional incepand de la cel stiintific pana la cel colocvial.
Multumesc !
VARIANTA
„Numai că, vorbi Anicet zāmbind trist, nu poţi rămāne niciodată cu o singură prezenţă, nu te poţi dărui niciodată unui singur lucru. Firea asta omenească este atāt de fundamental tragică īncāt te cheamă necontenit īn cel puţin două direcţii, paralele dacă nu opuse. Dacă ar fi opuse, ar fi simplu de rezolvat; ai alege una, şi ai uita pe cealaltă; ai alege binele şi ai uita răul, sau viceversa. Dar trebuie să alegi īntre mai multe „bine” şi mai multe răuri; şi atunci nu poşi uita, nu poşi fi īmpăcat. Trăieşti īntr-o continuă maceraţie, īntr-o continuă nostalgie a raiului unităţii, a dragostei absolute.”
(Mircea Eliade, Īntoarcerea din rai)
1.Ce poţi deduce despre autorul textului şi despre situaţia de comunicare?
•Cui se adresează textul?
•Ce tip de text este acesta?
•Care este atitudinea personajului-narator faţă de dualitatea omului?
2.Care este opinia ta despre dualitatea fiinţei umane? Susţine, cu argumente, opinia prezentată.
Si tu trebuie sa argumentezi pe baza intrebarilor de mai sus. Nu e chiar asa greu daca stii teoria. Dar daca as avea si niste variante rezolvate in genul celei de mai sus as deprinde mai bine si mi-ar fi mai usor la ascultare.
Poate sa cada aproape orice tip de text si aproape orice tip de stil functional incepand de la cel stiintific pana la cel colocvial.
K-ramel, la Feb 13 2010, 08:02 PM, a spus:
Multumesc !
Aceasta postare a fost editata de floare_albastra: 13 February 2010 - 08:31 PM
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
abcde_f | 111 | 29.157 |