PLS Ajutor EXCEL! EXCEL
Scris 12 February 2010 - 12:10 PM
Am incercat eu sa fac cu scadere (A1-4)+(B1-4)+(C1-4)+(D1-4)+(E1-4)+F1+G1 dar imi da value!(oricum nu ar merge in cazul in care as pune L si la A1) nu face rezultatul si am mai incercat printr-o metoda si anume am adunat (A1;E1)-20,asa imi da rezultatul asteptat dar este alta problema,daca pun L si in celula A1 si B1 imi da rezultatul 16( si ar trebui sa imi dea 24);vreau sa adune 8 in loc de 12, in oricare din celulele in care pun cifra 12 cand fac adunare sa adune doar cifra 8 si in celula in care pun litera L sa fie ca o celula goala!
Mai pe scurt as vrea sa imi ziceti o functie care in loc sa imi adune 12 sa imi adune 8 iar celulele in care pun o litera nu le ia in considerare,sa fie ca o celula goala!
Va multumesc anticipat!
Scris 13 February 2010 - 12:33 PM
Scris 13 February 2010 - 06:12 PM
In casuta H1 scrie asta =countif(A1:G1, "L") ... si vei obtine numarul de zile libere din acea saptamana.
Apoi in casuta I1 scrie =(7-H1)*8 .. unde 7 este numarul de zile ale saptamanii, iar H1 numarul de zile libere L, obtinut anterior ... asadar prin diferenta obtii numarul de zile lucrate, pe care il inmultesti cu 8.
sau
Poti scrie direct in casuta H1 asta =(7-countif(A1:G1, "L"))*8 .. doar ca aici nu vei mai avea si acea coloana cu numarul de zile libere, care totusi iti poate fi de folos
aceiasi pasi Pentru Excel 2007 doar ca formula este =countif(A1:G1; "L") ... se inlocuiesti "virgula" cu "punct si virgula"
Bine de stiut:
1. chiar daca intr-o casuta din A1 pana la G1 vei pune l mic in loc de L , tot iti numara casuta ca zi libera, deci nu este pericol de greseala.
2. si indiferent de ce numar sau alta litera (din greseala) vei scrie, formula tot doar pe cele cu simbolul "l" sau "L" ti le va numara.
3. nu da copy/paste formulei de aici in excel, este posibil sa nu-ti recunoasca simbolurile
Dar am si eu o intrebare: de ce scrii 12 si vrei sa inmultesti cu 8 ? consideri suplimentare cele 4 ore ?
asa cum spune Paul, vei obtine 60 si nu-i ce-ti trebuie, faci mai multe scaderi si inmultiri, mai ales daca vei avea pe viitor 3 zile libere in saptamana sau si mai complicat, daca vei avea numarul 11 in loc de 12.. si tot la un "if" sau "countif" vei ajunge
Aceasta postare a fost editata de Interpus: 13 February 2010 - 06:20 PM
Scris 13 February 2010 - 11:43 PM
Interpus, la Feb 13 2010, 06:12 PM, a spus:
In casuta H1 scrie asta =countif(A1:G1, "L") ... si vei obtine numarul de zile libere din acea saptamana.
Apoi in casuta I1 scrie =(7-H1)*8 .. unde 7 este numarul de zile ale saptamanii, iar H1 numarul de zile libere L, obtinut anterior ... asadar prin diferenta obtii numarul de zile lucrate, pe care il inmultesti cu 8.
sau
Poti scrie direct in casuta H1 asta =(7-countif(A1:G1, "L"))*8 .. doar ca aici nu vei mai avea si acea coloana cu numarul de zile libere, care totusi iti poate fi de folos
aceiasi pasi Pentru Excel 2007 doar ca formula este =countif(A1:G1; "L") ... se inlocuiesti "virgula" cu "punct si virgula"
Bine de stiut:
1. chiar daca intr-o casuta din A1 pana la G1 vei pune l mic in loc de L , tot iti numara casuta ca zi libera, deci nu este pericol de greseala.
2. si indiferent de ce numar sau alta litera (din greseala) vei scrie, formula tot doar pe cele cu simbolul "l" sau "L" ti le va numara.
3. nu da copy/paste formulei de aici in excel, este posibil sa nu-ti recunoasca simbolurile
Dar am si eu o intrebare: de ce scrii 12 si vrei sa inmultesti cu 8 ? consideri suplimentare cele 4 ore ?
asa cum spune Paul, vei obtine 60 si nu-i ce-ti trebuie, faci mai multe scaderi si inmultiri, mai ales daca vei avea pe viitor 3 zile libere in saptamana sau si mai complicat, daca vei avea numarul 11 in loc de 12.. si tot la un "if" sau "countif" vei ajunge
lucrez in ture, 12 cu 24 si 12 cu 48 iar in tura de noapte la pontaj, doar 8 ore sunt socotite ca fiind de noapte si anume de la ora 22 la ora 06 pe cand eu lucrez de la ora 20 la ora 08 si vreau sa fac un program de pontaj care sa imi calculeze automat ca sa nu mai stau eu sa le adun si sa le inmultesc! as vrea un id de mess de la u ca as vrea sa imi iasa pe toata luna,nu doar pe 1 saptamana si nu mai stiu ce sa fac,is buimacit
Paullatan_u 17771, la Feb 13 2010, 10:27 PM, a spus:
cam asta ar trebui sa fac pt lucru,ca in poza. in ultimul rand de celule scrie ca nu toata ziua lucrez de noapte si turele de noapte variaza de la o luna la alta.zi= ture de zi si no= tura noapte si ma intere sa imi adune 8 ore de la fiecare tura de noapte lucrata si sa tina cont de Liber si Concedii
Paullatan_u 17771, la Feb 13 2010, 10:37 PM, a spus:
cam asta ar trebui sa fac pt lucru,ca in poza. in ultimul rand de celule scrie ca nu toata ziua lucrez de noapte si turele de noapte variaza de la o luna la alta.zi= ture de zi si no= tura noapte si ma intere sa imi adune 8 ore de la fiecare tura de noapte lucrata si sa tina cont de Liber si Concedii
Formula =(7-countif(A1:G1, "L"))*8 este perfecta dar as vrea ca sa imi ia pe langa L in considerare si CO (concediu de odihna) ca la concediu imi pune normal 8 ore desi am scris concediu sau nu am scris nimik in celula respectiva cu concediu!
va multumesc mult pt ajutor!
Paullatan_u 17771, la Feb 13 2010, 11:01 PM, a spus:
Formula =(7-countif(A1:G1, "L"))*8 este perfecta dar as vrea ca sa imi ia pe langa L in considerare si CO (concediu de odihna) ca la concediu imi pune normal 8 ore desi am scris concediu sau nu am scris nimik in celula respectiva cu concediu!
cum fac un countif cu mai multe criteria? asta mi-ar trebui!
Paullatan_u 17771, la Feb 13 2010, 11:25 PM, a spus:
cum fac un countif cu mai multe criteria? asta mi-ar trebui!
Nu este buna nici formula asta,am incercat si nu merge.Am vrut sa folosesc formula asta =(8-COUNTIF(B4:AF4;"Liber"))*8 ca sa calculeze pt luna intreaga dar mi-am dat seama de o problema, nu face diferenta daca liberul este pe zi sau pe noapte, oricum il scade si rezultatul nu este cel bun! nu stiu daca exista vreo formula pt tabelul meu,pt calculul orelor de noapte
Fisiere atasate
-
prb_excel.JPG (263.33K)
Number of downloads: 40
Scris 14 February 2010 - 12:35 PM
Varianta 1
in casuta AG am calculat nr de zile de concendiu cu formula =countif(B1:AE1;"CO")
apoi in AH este formula =(8-AG-countif(B1:AE1;"LZ"))*8
iar in AI este =(8-AG-countif(B1:AE1;"LN"))*8
in AJ este =AH+AI
unde 8-ul din coada sunt cele 8 ore pe care le vrei
De exemplu:
Angajatul a, este 7 liber zi (LZ) din 8 zile si 0 liber noapte (LN) din 8 zile si 0 zile CO .. deci ore zi (8-0-7)*8ore = 8 ore ... apoi ore noapte (8-0-0)*8 = 64 ore
Angajatul b, este 0 liber zi (LZ) din 8 zile si 1 liber noapte (LN) din 8 zile, si 2 zile CO .. deci ore zi (8-2-0)*8 = 6*8 = 48 ore ... apoi ore noapte (8-2-1)*8 = 5*8 = 40 ore
sau
Varianta 2, unde nu mai ai coloana cu numarul de zile de concediu
iar in casuta AG este formula =(8-countif(B1:AE1;"CO")-countif(B1:AE1;"LZ"))*8
in casuta AH este formula =(8-countif(B1:AE1;"CO")-countif(B1:AE1;"LN"))*8
si in AI este =AG+AH
Mai am o intrebare: de ce faci tabel in care sa intre doar 15 zile din luna ? plata se face in doua transe: avans pe 15 zile si lichidare pe 15 zile ? asadar faci un tabel pentru avans, altul pentru lichidare ?
Perechea (zi,no) inseamana 24 de ore (1 zi calendaristica), tu ai doar 8 perechi (zi,no) deci 8 zile... si daca am tine cont si de perechile de coloane goale, ai 15 zile, nicicum 30 sau 31, cate sunt intr-o luna ....
Aceasta postare a fost editata de Interpus: 14 February 2010 - 12:51 PM
Scris 14 February 2010 - 04:10 PM
Interpus, la Feb 14 2010, 12:35 PM, a spus:
Varianta 1
in casuta AG am calculat nr de zile de concendiu cu formula =countif(B1:AE1;"CO")
apoi in AH este formula =(8-AG-countif(B1:AE1;"LZ"))*8
iar in AI este =(8-AG-countif(B1:AE1;"LN"))*8
in AJ este =AH+AI
unde 8-ul din coada sunt cele 8 ore pe care le vrei
De exemplu:
Angajatul a, este 7 liber zi (LZ) din 8 zile si 0 liber noapte (LN) din 8 zile si 0 zile CO .. deci ore zi (8-0-7)*8ore = 8 ore ... apoi ore noapte (8-0-0)*8 = 64 ore
Angajatul b, este 0 liber zi (LZ) din 8 zile si 1 liber noapte (LN) din 8 zile, si 2 zile CO .. deci ore zi (8-2-0)*8 = 6*8 = 48 ore ... apoi ore noapte (8-2-1)*8 = 5*8 = 40 ore
sau
Varianta 2, unde nu mai ai coloana cu numarul de zile de concediu
iar in casuta AG este formula =(8-countif(B1:AE1;"CO")-countif(B1:AE1;"LZ"))*8
in casuta AH este formula =(8-countif(B1:AE1;"CO")-countif(B1:AE1;"LN"))*8
si in AI este =AG+AH
Mai am o intrebare: de ce faci tabel in care sa intre doar 15 zile din luna ? plata se face in doua transe: avans pe 15 zile si lichidare pe 15 zile ? asadar faci un tabel pentru avans, altul pentru lichidare ?
Perechea (zi,no) inseamana 24 de ore (1 zi calendaristica), tu ai doar 8 perechi (zi,no) deci 8 zile... si daca am tine cont si de perechile de coloane goale, ai 15 zile, nicicum 30 sau 31, cate sunt intr-o luna ....
acu incerc sa vad daca merge!
sunt 31 de zile in luna,atzi scris si dumneavoastra in tabel,numerele de sus reprezinta zilele dar noi lucram 2zile consecutive(1zi si 1noapte) si dupa tura de noapte avem 2 zile libere si tot asa,de aceea ies doar 15 zile lucratoare,dar zilele lucratoare difera de la o luna la alta,pot iesi 14,15 sau 16 zile lucratoare!
unde atzi pus zile concediu=2 de fapt sunt 6 zile concediu
orele de zi sunt luate normal 12,nu 8
orele zi la persoana a trebuie sa fie 12 ( luate dupa tabelul care l-ati pus dumneavoastra),zile CO=0; ore noapte ii ok 64; si total ore 76
la persoana 2 zilele concediu sunt 6;orele zi=72; ore noapte 40 si total ore 112
si asa si la celelalte persoane.
o sa revin cu mesaj dupa ce incerc formula! va multumesc mult pt efort!
Scris 14 February 2010 - 05:24 PM
Paullatan_u 17771, la Feb 14 2010, 04:10 PM, a spus:
sunt 31 de zile in luna,atzi scris si dumneavoastra in tabel,numerele de sus reprezinta zilele dar noi lucram 2zile consecutive(1zi si 1noapte) si dupa tura de noapte avem 2 zile libere si tot asa,de aceea ies doar 15 zile lucratoare,dar zilele lucratoare difera de la o luna la alta,pot iesi 14,15 sau 16 zile lucratoare!
unde atzi pus zile concediu=2 de fapt sunt 6 zile concediu
orele de zi sunt luate normal 12,nu 8
orele zi la persoana a trebuie sa fie 12 ( luate dupa tabelul care l-ati pus dumneavoastra),zile CO=0; ore noapte ii ok 64; si total ore 76
la persoana 2 zilele concediu sunt 6;orele zi=72; ore noapte 40 si total ore 112
si asa si la celelalte persoane.
o sa revin cu mesaj dupa ce incerc formula! va multumesc mult pt efort!
Formula este foarte buna, orele de noapte care vroiam sa le obtin prin formula dau asa cum trebuie desi dumneavoastra atzi luat 24 ore ca fiind o zi de lucru pe cand sunt 2 dar nu cred ca va da vreo eroare la formula in viitor pt acu merge ok! in fiecare luna eu trebuie sa modific 8,daca am 16 ture va fi 8 iar daca am 15 sau 14 o sa trec 7.
va multumesc mult pt ajutor!!!
acu vin cu o alta intrebare
trebuie sa mai fac o coloana unde sa calculez ore radiatii adica in celula cu pricina(la fiecare lucrator in parte) sa imi rezulte totalul orelor lucrate in luna in curs dar sa nu fie mai mare de 168(de exemplu luna asta am lucrat 180 ore dar in celula sa imi afiseze 168 si inca o situatie, daca in luna asta am lucrat 140 ore in celula respectiva sa imi apara 140. Mai pe scurt trebuie o functie din care sa rezulte in celula orele efective lucrate dar nu mai mult de 168,asta sa fie maxim!
va multumesc inca o data!
Scris 14 February 2010 - 07:51 PM
Important: sa inlocuiesti A1 cu numele casutei in care ai acel total de ore, fie 140, fie 180 sau ce alt total o fi..
dap, am inteles si situatia: 12 cu 24 si 24 cu 48 .. acum am vazut ca in tabel sunt 31 de casute, fiecare pentru 1 zi calendaristica (24 de ore), doar ca unele sunt de "zi" altele de "no"
Cat despre concedii, desi nu se lucreaza in acele zile (coloane goale) de ce sa-ti treci CO ? Stiu ca nu-i treaba mea, intreb doar de curios. Nu-i bai daca nu raspunzi.
Scris 15 February 2010 - 06:58 PM
Interpus, la Feb 14 2010, 07:51 PM, a spus:
Important: sa inlocuiesti A1 cu numele casutei in care ai acel total de ore, fie 140, fie 180 sau ce alt total o fi..
dap, am inteles si situatia: 12 cu 24 si 24 cu 48 .. acum am vazut ca in tabel sunt 31 de casute, fiecare pentru 1 zi calendaristica (24 de ore), doar ca unele sunt de "zi" altele de "no"
Cat despre concedii, desi nu se lucreaza in acele zile (coloane goale) de ce sa-ti treci CO ? Stiu ca nu-i treaba mea, intreb doar de curios. Nu-i bai daca nu raspunzi.
noi avem mai multe concedii la care trebuie specificat pt ca secretara cand face situatiile sa stie care si cum,este co-concediu odihna,cs-concediu de studii si cm-concediu medical. merci mult pt ajutor!
Scris 05 March 2010 - 11:47 PM
vreau sa generez in excel evidenta salariatilor,dupa urmatorul program:
4 zile lucratoare,a 5-a libera.cand ziua libera este sambata automat va fi libera si duminica,dupa care urmeaza 3zile lucratoare(joi liber),si dupa asta sa urmeze din nou acelasi ciclu.
se poate asa ceva?si cum?
merci
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cum fac safie vizibil un ClipArt daca indeplineste unele conditii ? |
Constantin Marin | 5 | 3.118 |
|
alte functii SQL de scriere pe consola in afara de dmbs_output.put_line? | ancast | 0 | 3.939 |
|
Problema flash powerpoint 2007 | Zet_rap | 0 | 984 |
|
PROBLEME CU FISIERELE WORD, EXCEL SI ALTELE | SHUMIJR | 0 | 3.006 |
|
Power Point | nicol bucur | 0 | 1.933 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS