sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Meritul mai mult sau mai putin Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Interpus 

• V O G
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-January 09

Scris 10 February 2010 - 10:33 PM

De ce le este mai usor oamenilor sa spuna cuiva "Tu nu meriti" sau "Nu ma meriti", in loc sa il puna in situatii din care el singur sa-si dea seama ?
Ei nu vad ca printr-o situatie in care ala nu se face merituos, pot impune respect celuilalt, care la randul sau va arata respect. Totul rezolvandu-se fara conflict, fara scandal, fara insulte, fara antipatii.
Fiind foarte probabil ca relatia, parteneriatul, echipa celor doi sa devina mai apropiata pe plan psihic si un bun inceput spre eficienta si randament cat mai mare.

Ce fel de oameni merita sa-ti adreseze vorbele acelea ? Si dupa ce ne dam noi seama daca ei merita sau nu, sa ne spuna "Nu meriti" ?
0

#2 Utilizator offline   Malkia 

• Seherezada
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-August 07

Scris 11 February 2010 - 12:45 AM

Buna intrebare!

Singurii oameni care "merita" sa-ti spuna ca tu nu meriti sunt cei fata de care nu ai stiut sa te porti. Cei carora le-ai rasplatit binele cu rau. Cei pe care i-ai ranit, i-ai jignit, i-ai amarat. Cei la nivelul carora nu te ridici (pentru ca oricat de buni am fi, exista intotdeauna altii mai buni).

In rest, asta mi se pare genul de vorba aruncata la furie. Si vorbele aruncate la furie trebuie uitate...
0

#3 Utilizator offline   Interpus 

• V O G
  • PipPipPipPip

Scris 12 February 2010 - 11:36 PM

da, clar, celor care isi bat joc de omenia oricui, merita sa le spui.
Dar sa nu crezi ca-i va atinge in vreun fel. Ai face-o mai mult pentru tine si pentru ca oricum nu vei mai continua sa te intalnesti cu ei, mai bine pleci fara vorbe.

Vezi postareaMalkia, la Feb 11 2010, 12:45 AM, a spus:

Buna intrebare!

:P atat de buna incat deja asta este a 8-a pagina

Si vorbele aruncate la furie trebuie uitate...

siii... odata date uitarii, il poti da si pe cel care ti le-a adresat ?
Ajungi in situatia: asa om tafnos nu merita sa-l conving ca se inseala. Si treci mai departe, cand dincolo de impulsivitatea lui, poate este un om care merita sa-l inveti ca greseste.
Dar ce faci cand un prieten foarte apropiat iti spune "nu ma meriti", dupa ani de zile frumosi ? Iti cam darama orice in ce-ati crezut. Ar merita sa-l alungi sau sa te intelegi tu mai bine ?
0

#4 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 12 February 2010 - 11:43 PM

In rest, asta mi se pare genul de vorba aruncata la furie. Si vorbele aruncate la furie trebuie uitate...

si eu daca nu uit nimic ce patesc?

Vezi postareaIndisponibil, la Feb 10 2010, 10:33 PM, a spus:

De ce le este mai usor oamenilor sa spuna cuiva "Tu nu meriti" sau "Nu ma meriti", in loc sa il puna in situatii din care el singur sa-si dea seama ?
Ei nu vad ca printr-o situatie in care ala nu se face merituos, pot impune respect celuilalt, care la randul sau va arata respect. Totul rezolvandu-se fara conflict, fara scandal, fara insulte, fara antipatii.
Fiind foarte probabil ca relatia, parteneriatul, echipa celor doi sa devina mai apropiata pe plan psihic si un bun inceput spre eficienta si randament cat mai mare.

Ce fel de oameni merita sa-ti adreseze vorbele acelea ? Si dupa ce ne dam noi seama daca ei merita sau nu, sa ne spuna "Nu meriti" ?

pai ... prin echilibrul faptelor

sau de fapt dezechilibrul
0

#5 Utilizator offline   Malkia 

• Seherezada
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-August 07

Scris 13 February 2010 - 10:34 AM

Vezi postareaInterpus, la Feb 12 2010, 11:36 PM, a spus:

1. da, clar, celor care isi bat joc de omenia oricui, merita sa le spui.
Dar sa nu crezi ca-i va atinge in vreun fel. Ai face-o mai mult pentru tine si pentru ca oricum nu vei mai continua sa te intalnesti cu ei, mai bine pleci fara vorbe.

2. siii... odata date uitarii, il poti da si pe cel care ti le-a adresat ?
Ajungi in situatia: asa om tafnos nu merita sa-l conving ca se inseala. Si treci mai departe, cand dincolo de impulsivitatea lui, poate este un om care merita sa-l inveti ca greseste.
Dar ce faci cand un prieten foarte apropiat iti spune "nu ma meriti", dupa ani de zile frumosi ? Iti cam darama orice in ce-ati crezut. Ar merita sa-l alungi sau sa te intelegi tu mai bine ?

1. Nu stiu daca nu ii va atinge. Daca chiar m-am inselat atat de mult in privinta lor, nu, nu-i va atinge. Dar daca au gresit fara sa-si dea seama, poate ii va trezi... E greu de apreciat in lipsa unei situatii concrete... ma gandesc doar la diversi oameni care s-au perindat prin viata mea... In general prefer sa plec fara sa arunc cu vorbe. Daca pricep ceva din tacerea mea si le lipsesc, sunt pe drumul cel bun. Daca nu, atunci e clar ca nu mai avem mare lucru in comun...

Nu am tinut niciodata cu dintii de oameni. Mergem impreuna o bucata de drum, dar evoluam diferit, si poate odata drumurile noastre se despart.

2. Nu, eu nu uit niciodata pe cineva. Iert, dar nu uit. Imi trece repede orice suparare, dar daca persoana respectiva m-a dezamagit, raman cu o oarecare melancolie dureroasa cand imi amintesc. Asta se estompeaza in timp. Uneori trece de tot, alteori nu - depinde cat de importanta a fost persoana respectiva in viata mea.

Daca un prieten aproapiat mi-ar zice asa ceva, cred ca as insista sa discutam cu calm si sa imi explice exact de ce a zis-o. Impulsivitatea nu e o scuza, si aruncatul cu vorbe intr-aiurea cu atat mai putin, mai ales intr-o prietenie veche. Dar comunicarea e cheia. Eu asa rezolv toate problemele. Poate e o neintelegere la mijloc. Vorbeste si lamuriti, nu lasa distanta sa se puna intre voi... :P

Aceasta postare a fost editata de Malkia: 13 February 2010 - 10:34 AM

0

#6 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 13 February 2010 - 11:08 AM

Vezi postareaIndisponibil, la Feb 10 2010, 11:33 PM, a spus:

zici ca e reclama de la Loreal, pt ca meriti, in oglinda.
cred ca o zic cei care vor sa rupa relatii si nu au curajul sa o zica pe fata. in orice forma , acuzand : nu ma meriti, autoflagelandu-se : tu nu meriti unul/una ca mine............
este mai usor pentru ca salveaza o tona de timp. ia asta cu punerea in situatiii poate dura si este incerta. recte, nu stii daca va reactiona la hintul de separare.

dar este fara doar si poate o minciuna, o varianta romaneasca a " it`s not you, it`s me" ( asta in caz de autoflagelare)
0

#7 Utilizator offline   SkaterGirl 

• Orhidee Neagra...
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-November 06

Scris 14 February 2010 - 01:56 AM

Vezi postareaIndisponibil, la Feb 10 2010, 10:33 PM, a spus:

1. De ce le este mai usor oamenilor sa spuna cuiva "Tu nu meriti" sau "Nu ma meriti", in loc sa il puna in situatii din care el singur sa-si dea seama ?

2. Ce fel de oameni merita sa-ti adreseze vorbele acelea ? Si dupa ce ne dam noi seama daca ei merita sau nu, sa ne spuna "Nu meriti" ?

1. Pentru ca a pune pe cineva in situatii de genul necesita efort. Necesita gandire. Necesita rabdare. Cum nu toti suntem inzestrati cu asa ceva... :P E mult mai usor sa zici direct "Nu meriti"/"Nu ma meriti". In plus, te poti stradui sa ii impui celuilalt respect, dar daca vezi ca orice ai face nu reusesti... Faci ce poti.
2. Cum s-a mai spus, daca la bine as raspunde cu rau, poate merit sa mi se spuna "nu meriti". Am fost in situatia de spune unora "nu meriti"/"nu ma meriti". De ce am considerat ca merita sa le adresez asa ceva? Pentru ca omul ajuta si ofera atat cat poate, dar cand vede ca celalalt doar cere/asteapta, se mai si satura.
Partea cu "nu ma meriti" nu mi se pare tocmai "frumoasa". Aici chiar cred ca e mai bine sa dovedesti ca nu te merita, decat sa zici asta. Daca doar zici, e ca si cum te-ai lauda ca ii esti superior. Daca nu ii dovedesti, degeaba zici.
0

#8 Utilizator offline   Interpus 

• V O G
  • PipPipPipPip

Scris 16 February 2010 - 09:28 PM

nu stiu daca in general (trebuie sa scap de cuvantul ala, nu stiu de unde tendinta de a generaliza, nu doar a mea, ca am observat la foarte multi), dar merita atentie doar cei alaturi de care te simti bine, care te primesc oricand cu bratele deschise si zambetul pe buze, merita sa-ti fie prieteni cei care nu te judeca (desi te cunosc) si cei care, cand si cand, te mai intreaba de sanatate.

Merita atentie si cei care nu te uita (nu cum am patit eu cand un tip de ne stim de 12 ani de zile, uita ca trebuia sa ne intalnim peste 2 zile), in timp ce altii alaturi de care am petrecut doar un weekend, la o revedere dupa 1 an si-au adus aminte si unele vorbe ale mele sau altii care m-au laudat unora ca am foarte mult spirit de echipa..

iti merita prietenia si oamenii care vazandu-te suparat, te lasa sa-ti revii singur, este cel mai sanatos asa, decat sa-ti ofere un umar sa-l plangi .. asta cred ca ii include si pe cei care te lasa balta la un moment dat in viata sau la o bifurcatie... ca datorita lor (ca este spre binele tau, deci nu din cauza lor) inveti sa fii mai atent cu oamenii, mai ales cand vrei ceva pe termen lung
rezonand sau nu cu decizia sau comportamentul cuiva fata de tine, el isi va avea mereu un merit, tocmai prin nasterea, in acel moment, a unui nou caracter al tau sau intarirea altuia deja existent.

Aceasta postare a fost editata de Interpus: 16 February 2010 - 09:34 PM

0

#9 Utilizator offline   Interpus 

• V O G
  • PipPipPipPip

Scris 28 February 2010 - 07:35 PM

cum este constructiv pentru relatia parinte-copil, sa i te adresezi copilului ?
"Nu meriti nicio prajitura pentru ca n-ai terminat temele" ... sau
"Termina-ti temele si apoi ai voie sa mananci prajituri"
0

#10 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 10

Scris 02 March 2010 - 03:53 PM

Vezi postareaInterpus, la Feb 28 2010, 08:35 PM, a spus:

cum este constructiv pentru relatia parinte-copil, sa i te adresezi copilului ?

Alte doua variante:

- in timp ce mananc o prajitura, tu poti sa-ti faci temele.

- in timp ce mama īti face temele, tu poti manca o prajitura. :spiteful:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cugetari..
Cine esti,ce vrei,singur pe Pamant
Cristi din prahova  67 5.653
Replici noi Magia Fictiunii Ovidiu Bufnila  0 2.468
Hot Topic (New) Pro Demnitate
Idei concrete despre cum se pastreaza sau redobandeste demnitatea.
Dix  126 12.520
Replici noi "Masina timpului" de M. Eminescu
Hm interesant
Adrian_Daniel_Tm  3 2.046
Hot Topic (New) Banii si venerarea lor
Pot distruge sufleteste pe cineva...?
Ruaraidh  150 12.232