Mi se parea foarte important acest topic deoarece sunt si eu infectat cu HVB si tin regim de vreo 2 luni si m-am cam saturat de putinele feluir de mancare pe care le practitc. Si pe langa faptul ca nu am o idee exacta ce inseamna a tine regim pentru hepatita B(adica nu sunt EXACT sigur ce alimente am sau nu voie)
mi-ar prinde bine sa stiu si daca cunoasteti ceva remedii naturiste sau asa ceva care sa ajute la imbunatatirea starii.
Asa ca daca cineva are vreo intrebare in legatura cu un anumit fel de mancare sau daca cineva are o reteta preferata sau a mai descoperit un deliciu accesibil celor la regim,sau stie niste siteuri super ok cu retete interesante ar fi bine sa posteze aici.Cu siguranta pe unii dintre noi ne va ajuta.
Am sa ma si prezint umpic, am vrut ca tema topicului sa fie mai la inceput ... nu cred ca pe toata lumea intereseaza stare mea:)
OK. Ma numesc Mihai si am 23ani si sunt din Baia Mare.Pe data de 9.10.05 am fost internat in spitalul de boli infectioase din Baia Mare ca suspect de hepatita(simptome: varasturi,oboseala, urina inchisa).Pana la urma sa descoperit faptul ca am hepatita B, si dupa 25 de zile de cazare la acel spital am fost eliberat cu diagnostic Hepatita acuta virala tip B icterica forma medie si analizele la iesirea din spital Bilirub 53/30/23;Tymol 8,TGP 69.Pe biletul de iesire mai apar urmatoarele analize facute o singara data (doar in 10.10.2005) Ubg+++ Pigm + IgM anti HBc-pozitiv. Din cate am inteles se pare ca nu mi s-a facut nici un test anticorp HBs, antigenHBs(care am inteles ca se face pentru detectarea anticorpilor impotriva componenetelor de suprafata a virusului,antigenul HBs), anticorpiHBe,antigen HBe(unde nu am habar de la ce vine "e" ,sau ce reprezinta antigenul HBe,stiu ca s -e de la surface si c -e de la core,miez) probaibl nu a fost cazul deocamdata.Iar IgM anti HBc -pozitiv nu am intels exact daca e prezenta anticoruplui pozitiva sau prezenta antigenului, amndoua incep cu "anti".
Dupa 3 saptamani de la iesirea din spital, adica cam pe 25.11.05, am refacut analizelel care suna cam asa: Tymol 2, GPT 75, T=21,D=12,I=9, care bineinteles au fost nefavorabile si doctorul m-a informat ca risc sa se cronicizeze boala daca nu imi revin la normal, deci sa stau cat mai mult in pat si sa mananc la regim si sa revin peste 3 saptamania adica cam pe data de 16.12.05 la analize.
E drept ca in primele 3 saptamani dupa ce am iesit din spital am mai stat si la calculator , am mai facut cate o plimbare zilnic, nu am consumat destule lichide dar acum, dupa ce m-a speriat doctorul ca risc sa mi se cronicizeze m-am facut baiat cuminte si stau mult in pat etc etc.Dar problema este ca inca mai simt oboseala, culoare scaunului este inca destul de deschisa si sunt ingrijorat ca poate regimul alimentar nu imi este prielnic(adica nu tin regim calumea sau nu ma alimentez suficient), sau ...corpul meu este mai slab si oricum o sa se cronicizeze.Sunt destul de derutat din punctul asta de vedere, deaceea daca cineva crede ca poate sa-mi dea niste sfaturi cam ce ar fi cel mai bine sa fac in aceasta perioada ar fi super ok.Stiu eu,...... ceva recomandari in regimul de mancare mai multa lamaie?, mai mult lapte?, nu stiu...orice credeti ca v-a ajutat si puteti impartasi .
Oricum eu am sa incerc sa nu pierd speranta ca voi reusi sa inactivez virusul si ca am sa il elimin din organism(daca asa ceva este posibil
Deocamdata nu sunt foarte documentat, am preferat sa nu ma obosesc pre tare citind ... oricum nu stiam ca sunt atatea subtilitati legate de aceasta infectie, doar de cateva zile am inceput sa ma dezmeticesc.
Ah..si inca o chestie ce nu stiu.... sex am inteles ca trebuie protejat deoarece am virusul in sange si in sperma dar .... cu sarutul cum e?...adica am auzit ca si saliva e contaminata si ca daca ajunge pe rana deschisa infecteaza dar nu stiu daca pe tot parcursul bolii virusul se afla si in saliva sau numai in perioada icterica.
si acestea fiind spuse va multumesc anticipat tutror celor care o sa -mi raspunda sau care vor veni cu noutati in bucataria hepaticului.
Salutare si Domnul sa ne dea sa sanatate la toti,
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis