sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

casatoria intre un musulman si o romanca Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   SophistiCat 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 12-February 10

Scris 12 February 2010 - 06:05 PM

Ai grija > nu vei mai vedea lumina zilei decat printr-un voal negru ! :nep:
0

#22 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 13 February 2010 - 01:58 PM

Mancati atat rahat unii de pe aici incat mai mai ca trebuie niste spray sa iasa mirosul de pe topic.Atatea prejudecati si preconceptii ce puteti avea si aplica la modul general...ceva de nedescris.Unii dintre voi aveti pretentia ca sunteti oameni umblati,cultivati si informati...romanul tot roman ramane cu ideile lui cimentate si vesnica ranchiuna inca de pe timpul lui Stefan cel Mare....:)
Viata cu un arab nu este tocmai usoara? Ete fleosc de parca viata cu multi romani este floare la ureche. Nu s-au pomenit niciodata casatorii de succes,arabi de treaba,musulmani omenosi? Anyway cred sa vrut a zice viata cu un musulman. S-ar putea ca arabii crestini sa se simta lezati ca sunt bagati in aceiasi oala de cacat laolalta cu musulmanii sau mai stii arabi fiind toti tot o apa si un pamant ar fi....asa?

Nu trebuie sa porti batic obligatoriu.Daca femeia este musulmanca credincioasa poarta ea ca vrea,din credinta nu ca o obliga cineva.
Daca nu e musulmanca nu trebuie sa poarte decat daca da peste vreun idiot de barbat.Slava domnului avem si noi destui dar nu e regula generala.
Convertirea nu trebuie sa vina in timp,din moment ce in Islam o femeie crestina sau evreica poate sa-si pastreze religia ei deci musulmanul poate sa vorbeasca el pana se face verde la fata daca femeia nu vrea sa se converteasca este obligat sa accepte acest lucru nu sa o forteze.Fortatul la convertire nu este permis in Islam.
Cat despre culcatul cu ce femei vor...asta este o caracteristica barbateasca nu araba sau musulmana.Daca barbatul e porc este porc indiferent de nationalitate si religie.

Cu celelalte lucruri sunt deacord: multi fumeaza,beau,curvarisesc ba chiar se si drogheaza.Sunt doar oameni nu sfinti cu aureola. :) Iar chestia cu rugaciune aia a lui care nu se mai sfarseste e vrajeala iar evitatul telefonului e mai mult decat suspicios.

Vezi postareaAmarena, la Feb 4 2010, 09:27 AM, a spus:

Ai sanse sa ai o viata bunicica cu el intr-o tara crestina sau in care religia nu e atat de importanta, dar intr-o tara musulmana, nu-ti face iluzii. Doar daca esti genul supus si dispusa sa renunti la libertatea ta.

Mai ales de la tine aveam pretentii Amarena.

Stii ce Raluka ia vezi-ti tu de treaba si marita-te draga cu un roman de al tau.O viata nemaipomenita ca Ileana Cosanzeana si Fat Frumos iti este garantata.Poate da domnul sa nu dai peste vreun alcolist,afemeiat care toaca banii pe curve si te znopeste in bataie asa cum face actualmente dragul sot al verisoarei mele si care este soarta multor femei in Romania.Iote ca pe ele nu le-a mai avertizat nimeni.
Poate sotul verisoarei mele sa dea lectii la multi arabi despre cum se trateaza intradevar o femeie si nu trebuie sa umble cu preshuletul dupa el ca sa faca toate astea.Doua cruci la gat,o sticla de palinca si sange mioritic sunt deajuns.

Nu am vazut pe nimeni aici sa faca vreun comentariu macar cat de cat inteligent si obiectiv de genul : depinde de barbat,depinde de familia lui, nu toti sunt magari,extremisti,nu toate casniciile sfarsesc in lacrimi si drama...
Nu vai...toti cu gura pe religie si haoleo ce napraznici sunt musulmani/arabii....fugi fatuca cat vezi cu ochii. Dezgustator.

Vezi postareaRaluka991, la Feb 3 2010, 03:18 AM, a spus:

Intrebarea mea este: Ei se roaga timp de o luna la moschee fara a avea contact cu mine sau cu altcineva pentru casatorie :P ?este un obicei?
VA ROG DATI-MI UN RASPUNS URGENT!!!!!

Hai sa-ti raspund eu caci dupa cate vad ai primit toate soilurile de raspunsuri posibile si alerte multicolore,numai raspuns la intrebarea ta nu. Tipica reactie cand mai apare cate una pe forum si destainuie ca vrea sa se marite cu un musulman. Toti ii "sar in ajutor" si ofera sfaturi de care nu au fost intrebati in primul rand.:P Nu numai ca sunt sfaturi nedorite dar in opinia mea si jignitoare din moment ce ei considera automat ca habar nu ai ce faci.Condescending...
Nu exista asemenea obicei.La mosqee se roaga omul cand vrea si cat timp vrea dar nu are legatura cu casatoria.Nici chestia cu contactul nu are deaface.
Singurele explicatii care-mi vin in minte sunt astea: ori i sa intamplat ceva in familie desi nu cred...pt ca presupun ca ti-ar fi spus.....ori iti da de inteles in stilul lui mai mitocan ca s-au cam rarit lucrurile intre voi sau sa rupt franghia de tot,in caz in care tu ar trebui sa-l dai in plata domnului.

Bafta.In nici un caz nu "alerga" dupa el.

Aceasta postare a fost editata de Nahreen: 13 February 2010 - 02:03 PM

0

#23 Utilizator offline   Amarena 

• boo!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 13 February 2010 - 03:05 PM

Naeema, conceptiile intre crestini si musulmani sunt atat de diferite, incat e de dorit ca fiecare sa ramana intre ai lui si sa-si aleaga perechea dintre ai lui. De ce el isi ia nevasta crestina? A zis cineva pe aici ca cei care aduc un om la islam ajung in rai. Asta sa fie?
Aici tatii musulmani isi omoara fetele, daca incearca sa isi faca prieten catolic. Iar mamele iau apararea tatilor, pentu ca "asa e legea noastra" si "a gresit si ea".

BINEINTELES ca sunt si exceptii. TU privesti prin prisma ta. Noi privim prin a noastra. Nu stii peste cine dai. Eu nu am prejudecati, dar tin la pielea mea. Prefer sa nu ma leg la cap fara sa ma doara.

Tu vorbesti la modul ideal, Naeema. Realitatea pe care o stim toti e un pic alta. De ce oare toti de aici sunt cam de aceeasi parere? Chiar toti sa fim atat de limitati?
0

#24 Utilizator offline   Vicious 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 04-February 10

Scris 13 February 2010 - 06:52 PM

Nu vreau sa par rasist, sau sa ofensez arabii, dar din cate cunostinte am nici o casatorie intre un musulman si o romanca nu a iesit bine :P chestia e ca sunt mult prea diferiti de noi, modul lor de gandire e total diferit in felul cum privesc ei femeia, daca noi o vedem ca egalul nostru ei o vad inferioara lor iar chestia cu baticu si fustele lungi sunt adevarate. O data ce teai maritat cu el poti sa iti iei adio de la distractie, cluburi, fuste mini, etc, iar asta ar fii pacat, alegerea e a ta.

"Destinul nu ţine de şansă, ci de alegere; nu e ceva după care să aştepţi, ci e ceva ce trebuie cucerit." William Jennings Bryan
0

#25 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 13 February 2010 - 07:19 PM

Toti aveti aceeasi parere? Poate pentru ca ati calatorit mult, ati vazut cateva tari arabe, aveti prieteni musulmani si puteti face comparatii .........cine-i mai bun, mai tolerant si care "culturi " sunt de evitat.

Daca asta e adevarul , nu pot decat sa fiu invidioasa..........

Pentru initiatoarea topicului: draga mea depinde ce caracter are barbatul tau.Daca este onest, deschis la minte si are initiativa, daca are stil si acel "ceva" te-a cucerit, daca te respecta si te face sa razi (asta ca bonus), daca nu te minte, daca are ganduri serioase............nu este importanta religia si nici de unde vine........Poate fi un seic din Dubai sau un director de banca din Ardeal..........Bube o sa gasesti pe viitor si la unul si la celalalt............
Problema ta ar fi faptul ca vei trai in alta tara. Sa stii ca poate fi America sau poate fi .........Tunisia.......psihicul tau va percepe schimbarea ca atare , vei deveni poate mai sensibila la chestiuni pe care in Romania nu le sesizai............Veti incepe sa munciti si veti fi prinsi de problemele cotidiene, abia atunci vei vedea cum face el fata presiunilor, cum se poarta cand e suparat, ingrijorat............experienta va fi la fel si in sens invers. La cateva luni dupa mutare va incepe probabil testul vietii voastre in doi. Daca stii ce vrei si esti suficient de matura, vei trece peste neajunsuri. Cine crede ca problemele sunt mai usoare “acasa” fuge de realitate. Daca te va deranja ca sotul tau se scarpina in fund in fata ta, sa stii ca senzatia nu va fi atenuata numai pentru ca locuiesti la Braila si nu in Abu Dhabi.............. Scuza-ma daca e cam nepotrivita comparatia............

1 Culege informatii despre tara in care doresti sa locuiesti, nu o alege “aleatoriu”
2.Discuta cu el despre copii, locuinta, familie, religie. Cand ajungi sa ceri opinii pe un forum cu privire la chestiuni legate de felul in care interactioneaza el cu tine, deja e problematic
3. Analizeaza ce te leaga de el in afara de “dragoste”. Nu de alta dar uneori scarlatina trece mai repede................

Ma deranjeaza ca unii bat campii cu valul, baticul si mai stiu eu ce “acoperaminte”. Am auzit de barbati romani care si-au ucis nevestele sau si-au mutilat iubitele din gelozie. Ca sa distrugi viata cuiva nu iti trebuie o anumita nationalitate sau religie.Nu trebuie sa faci parte dintre talibani, poti canta in corul Bisericii, capisci?
Unii merg pe ideea ca un roman e mai bun decat un arab sau invers.........e ca si cum s-ar vaccina impotriva hepatitei ca sa afle mai apoi ca au facut ciroza............

Scuzati interventia.............sunt in trecere.

Vicious- depinde de valorile fiecaruia. Daca ale tale sunt cluburile si fustele mini, e clar ca vei avea de suferit. Ori te acopera Mohamed cu un cearsaf si s-a dus distractia, ori te plesneste Cornel in mijlocul clubului buhait de gelozie si alcool.......si uite asa trece dragostea cu valori cu tot..........
0

#26 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 13 February 2010 - 10:22 PM

Vezi postareaRaluka991, la Feb 3 2010, 09:25 PM, a spus:

pOT SPUNE CA-MI PLACE RELIGIA DAR TREBUIE SA FIU MULT MAI SIGURA PENTRU A FACE ACEST PAS DE A MA CONVERTI
pENTRU EI dUMNEZEU E aLLAH ASA CA NU VAD CE AR FI RAU
eI NU BEAU , NU FUMEAZA SI NU FAC SEX CU FEMEI DOAR ASA...

Daca vrei sa te convertesti, ti-as recomanda sa te informezi mai bine ce implica religia musulmanilor pentru o femeie. Dar nu din gura lor. Ci din carti. Spun mai bine ce trebuie sa faca si sa gandeasca o musulmanca.
Nici in crestinism nu am auzit ca religia sa aprobe adulterul, betia, fumatul sau mai stiu eu ce. Si totusi multi crestini au aceste vicii. Asa ca nu mi se pare un criteriu chestia asta. In multe cluburi am vazut musulmani arabi care beau, fumau si umblau dupa femei. exact ceea ce nu puteau face in tara lor. Dar trebuie sa recunosc ca am vazut si musulmani care nu fumau, nu beau. Dar nu am vazut musulmani care sa nu umble dupa femei, pana in ziua de astazi. Chiar daca erau casatoriti!
0

#27 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 13 February 2010 - 11:00 PM

Vezi postareaNahreen, la Feb 13 2010, 03:58 PM, a spus:

Mancati atat rahat unii de pe aici incat mai mai ca trebuie niste spray sa iasa mirosul de pe topic

Ca sa nu`ti mai "puta", stai departe 24 H.
0

#28 Utilizator offline   S.R. 

• Steaua Nordului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-August 08

Scris 13 February 2010 - 11:14 PM

A mai fost candva un topic de genul asta. Ma uimeste mereu egoismul oamenilor. Cat primesc, ce primesc, cum va fi si ce astept ? Intreaba-te des chestiile astea si vei primi exact ce nu vrei. Sunt curios de ce va mai apropiatai de cineva ? Ca sa puneti dupa intrebari in dreapta si in stanga - oare m-am dat bine ? Sau m-am dat la bine ? Vai, vai, vai, daca visele si sperantele mele vor fi inselate ? Daca e nasol ? Vai, vai, vai...
0

#29 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 13 February 2010 - 11:24 PM

Oamenii au asteptari. Tu nu ai?
0

#30 Utilizator offline   S.-s.bis 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-January 10

Scris 13 February 2010 - 11:24 PM

Vezi postareaNahreen, la Feb 13 2010, 02:58 PM, a spus:

1) Mancati atat rahat unii de pe aici incat mai mai ca trebuie niste spray sa iasa mirosul de pe topic.Atatea prejudecati si preconceptii ce puteti avea si aplica la modul general...ceva de nedescris.Unii dintre voi aveti pretentia ca sunteti oameni umblati,cultivati si informati...romanul tot roman ramane cu ideile lui cimentate si vesnica ranchiuna inca de pe timpul lui Stefan cel Mare....:P
2)Nu trebuie sa porti batic obligatoriu.Daca femeia este musulmanca credincioasa poarta ea ca vrea,din credinta nu ca o obliga cineva.
Daca nu e musulmanca nu trebuie sa poarte decat daca da peste vreun idiot de barbat.Slava domnului avem si noi destui dar nu e regula generala.
3)Convertirea nu trebuie sa vina in timp,din moment ce in Islam o femeie crestina sau evreica poate sa-si pastreze religia ei deci musulmanul poate sa vorbeasca el pana se face verde la fata daca femeia nu vrea sa se converteasca este obligat sa accepte acest lucru nu sa o forteze.Fortatul la convertire nu este permis in Islam.
4) Cat despre culcatul cu ce femei vor...asta este o caracteristica barbateasca nu araba sau musulmana.Daca barbatul e porc este porc indiferent de nationalitate si religie.
5) Nu am vazut pe nimeni aici sa faca vreun comentariu macar cat de cat inteligent si obiectiv de genul : depinde de barbat,depinde de familia lui, nu toti sunt magari,extremisti,nu toate casniciile sfarsesc in lacrimi si drama...
Nu vai...toti cu gura pe religie si haoleo ce napraznici sunt musulmani/arabii....fugi fatuca cat vezi cu ochii. Dezgustator.

1) Nu noi suntem cu vesnica ranchiuna, nici cu vesnicile referiri la vremea lu'Pazvante... mie mi se pare ca ei ne tot iau la rost pt.cruciade uitand jihadul lor de 100 ori mai ucigator si mai lung, si tot ei ne promit deschis sange si moarte. Si ni le presteaza des, vezi nationalitatea si religia a 90% din teroristi. Si cum 30% din conationalii lor ii admira. Permite-mi asadar sa fiu circumspect cu un om ce provine din atare populatie.
2) Nu, nu e obligatoriu voalul, doar in Afghanistan, intreaga peninsula arabica, Iran, Sudan, nordul Nigeriei, tot mai mult Pakistan, Irak, well...that's a lot...
3) Dar copiii sunt musulmani din principiu. Nu stiu altii cum sunt, dar Cristos pentru mine nu e honeymoon gift, sa-L arunc cat colo odata cu contractul de casatorie cu alt om muritor ca mine. Nu stiu musulmanul unde merge dupa moarte dar eu, care L-am renegat pe Cristos pentru alt om, e sigur unde ma duc.
4) si 5) El tipul asta o fi ok, dar sansa statistica e mai mare sa nu fie decat cu unul de-al nostru. Inca odata, la noi sunt vreo 10-15% ultraconservatori, la ei vreo 50-70%. La noi vreo 2% ar face moarte de om, oricare ar fi motivul, la ei 65% inteleg pe cel ce-si ucide fata daca nu mai e virgina. Uitati-va naibii pe sondajele de opinie din Iordania.
0

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse