sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Indrumarea fiicei de 19 ani Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Amarena 

• boo!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 31 January 2010 - 02:40 PM

Vezi postareaChryso, la Jan 31 2010, 12:26 PM, a spus:

sunt multe posibilitati ce se pot manifesta daca ajunge in italia

Fara o facultate? NU. In Italia nu e nici o posibilitate, pentru cine nu are o pregatire superioara, strain fiind. In plus, romanii mai au inca de respectat norma conform careia nu se pot angaja decat in anumite domenii. Femeile nu au multe sanse.

D-na.. Bonduela, felicitari pt relatia pe care o aveti cu fiica dv. Dar, din cate imi dau seama, e loc de mai mult.
Ar fi ideal ca fiica dv sa va asculte sfaturile - dupa parerea mea, tot ce conteaza acum e sa urmeze o facultate potrivita cu potentialul ei, ca sa nu regrete mai tarziu. Pentru ca SIGUR va regreta alegerile proaste din trecut.
Si tot ideal ar fi sa faceti in asa fel incat sa urmeze sfaturile dv, dar decizia sa fie a ei, luata in deplina cunostinta de cauza, ca sa nu poata da vina mai tarziu pe parinti, pentru un eventual esec sau neimplinire, ci sa-si asume consecintele propriilor decizii.

Baiatul respectiv are de gand sa urmeze o facutate sau vrea sa plece in Italia, la mama lui, definitiv? Nu stiu, ati zis daca avea ceva de munca in Romania sau traieste cu banii trimisi de mama lui?
Sa presupunem ca relatia o sa dureze mai multi ani, iar el ramane la nivelul de acum. Exceptand situatia in care el este o capacitate, dar nu a urmat o facultate din lene sau din lipsa de posibilitati, este foarte probabil ca fiica dv sa isi dea seama, la un moment dat, ca ei doi apartin de doua niveluri intelectuale diferite... Si sa-si doreasca mai mult.
19 ani e o varsta foarte frageda, pentru niste decizii capitale in ce priveste viata sentimentala. Si o sa se gaseasca in situatia de a fi renuntat la o facultate care i-ar fi asigurat un viitor bun, pentru o iubire aolescentina, una din multe altele.

Ma rog. Fac scenarii.
1

#22 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 09-January 10

Scris 31 January 2010 - 03:01 PM

Poftim? De cand o facultate asigura un viitor stralucit? Cunosc o gramada de cazuri in care tineri cu bursa nu au reusit sa se angajeze decat la fast-food-uri la intors cartofi prajiti :crazy: .
Pe ce lume traiesti? Poate nu ai auzit noile anunturi, cum ca angajarile nu se mai fac decat pentru oamenii cu experienta, ce facultate iti da experienta? Au fost oameni disponibilizati care au avut si experienta si au fost si oameni cu facultate si acum sunt pe drumuri, nu se uita nici draq la ei.

Facultatea nu ofera nici un viitor, mai ales in ziua de azi, acum multi ani in urma poate aveai posibilitatea sa fii apreciat. In ziua de azi toata lumea are facultate, si ce daca? Experienta conteaza, iar experinta nu o faci decat atunci cand muncesti efectiv, nu cand studiezi ca bou 6 ani ca apoi sa ti se spuna ca nu exista locuri pt tine.

Asa ca ceea ce conteaza este street-smart, nu fitzele de duzina. Daca isi doreste, sa muncesca, sa faca niste bani si apoi in italia poate sa faca orice facultate vrea ea ...pe bani... Facultati sunt o gramada, bani sa ai ca sa te intretii si mai ales ca in strainatate este mult mai apreciat.
0

#23 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 31 January 2010 - 03:59 PM

Vezi postareaBonduela, la Jan 30 2010, 05:41 PM, a spus:

Va rog din suflet sa-mi spune-ti unde am gresit si ce sa fac sa indrept greseala....Ma simt ca si cum as fi la o raspantie de drumuri si nu stiu incotro sa o apuc....

Ai gresit cand ti-ai asumat singura relatia sexuala dintre fiica ta si prietenul tau. Ai impresia ca ei au facut ceva rau.. ceva ce trebuie ascuns de tata. Nimic mai gresit!
Nu spun ca el trebuia anuntat cu surle si trambite, ci doar ca nu trebuia asigurat ca nu s-a intamplat acest lucru. Este SI fiica lui! Trebuie sa se bucure sau sa sufere alaturi de ea.
Sotul tau ar trebui sa se maturizeze si sa accepte ca fiica lui a crescut. Daca nu este in stare sa faca asta si sa`i acorde incredere, atunci sa o lase sa isi hotarasca singura soarta.
Este foarte usor sa scapi de responsabilitati spunand "nu ai voie sa faci asta"
EA este la inceputul vietii, EA trebuie indrumata si protejata. De ce il protejati pe el? :crazy:

Vezi postareaBonduela, la Jan 30 2010, 11:43 PM, a spus:

Aveti dreptate si sfaturile voastre imi sunt de mare ajutor dar e asa de greuuuu.....Chiar asta-seara am avut o discutie cu sotul meu ,si eu sunt la fel de nelinistita ca si el .....am muncit numai pentru ea si nu am vrea sa gresim tocmai acum dar el e mai aprig decat mine si mult mai dur. Eu nu stiu ce sa fac sa fie bine...n-as vrea nici intre ei sa se creeze o prapastie dar nici ei sa-i dau apa la moara ..sa zica ca sunt de partea ei tot timpul. Eu inteleg ca trebuie sa am incredere in ea si sa o sustin dar mi-e frica sa nu greseasca si din cauza prieteniei cu baiatul...care nu este capsunar.Are familie si a fost impreuna cu mama lui in italia la un hotel in perioada verii, acum asteapta sa plece din nou...si ma gandesc undeva in adancul sufletului ca poate si aceasta plecare va aseza cumva lucrurile...sau poate ca nu...

Prea multe frici pt un simplu om....
Dar stii care este frica ta cea mare? [cel putin asa vad eu] Nu ti`e teama, pt fiica ta.... ti`e teama ca alegerile ei il pot dezamagi pe sotul tau.

Si ca o concluzie din suflet asa.... : Facultate si alegeri corecte, poti face si mai tarziu. Dragostea de la 19 ani.... e unica! Nu o poti trai la... 25, de ex. Hai sa nu ne mai inchidem in tipare. Daca fata are niste repere morale bine definite, eu cred ca va sti ce sa faca cu viata ei.

PS: Nu`mi vine sa cred ca eu spun asta! :roll:
0

#24 Utilizator offline   Alizee* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 13-January 07

Scris 31 January 2010 - 04:05 PM

Chryso , esti mama ? :crazy:
0

#25 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 31 January 2010 - 04:21 PM

Vezi postareaazalee, la Jan 31 2010, 04:05 PM, a spus:

Chryso , esti mama ? :crazy:

da, am o fetita :roll:
0

#26 Utilizator offline   Alizee* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 January 2010 - 04:49 PM

:crazy: Sa-ti traiasca Cred ca iti dai seama ca o adolescenta la 18-19 ani nu stie sa aleaga ce-i mai bine pentru ea :)Incercam sa-i ajutam cu sfaturi , a impune ceva este total gresit.Aceste sfaturi depind de cum sunt percepute..
Eu am unul( sau mai multe defecte ) aici pe forum , nu argumentez decat cu exemple din viata de zi cu zi ...
Fetita mea are 14 ani , inca nu are un prieten sau iubit dar nevoie de sfaturi a avut , slava domnului .
Eu i-amat aceste sfaturi prieteneste sau ca un mod de a alege al ei , i-am expu alternative si i-am propus sa aleaga pe cea potrivita ei. A concluzionat ca eu ii dau sfaturi bune , dar orice asemenea sfat este dezbatut prieteneste de amandoua ,

Incercam sa fac corectii dar mesajul a plecat asa , asa il si las :roll:
0

#27 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 31 January 2010 - 04:48 PM

Vezi postareaazalee, la Jan 31 2010, 04:42 PM, a spus:

:crazy: Sa-ti traiasca Cred ca iti dai seama ca o adolescenta la 18-19 ani nu stie sa aleaga ce-i mai bine pentru ea :)Incercam sa-i ajutam cu sfaturi , a impune ceva este total gresit.Aceste sfaturi depind de cum sunt percepute..
Eu am unul( sau mai multe defecte ) aici pe forum , nu argumentez decat cu exemple din viata de zi cu zi ...
Fetita mea are 14 ani , inca nu are un prieten sau iubit dar nevoie de sfaturi a avut , slava domnului .
Eu i-amat aceste sfaturi prieteneste sau ca un mod de a alege al ei , i-am expu alternative si i-am propus sa aleaga pe cea potrivita ei. A concluzionat ca eu ii dau sfaturi bune , dar orice asemenea sfat este dezbatut prieteneste de amandoua ,

Corect, asta am zis si eu. Sa ii dea sfaturi, sa ii expuna in fata o paleta de posibilitati din care fata sa aleaga. La 19 este deja femeie, este majora, nu mai este un copil, indiferent cat de mult mama si-ar dori sa o mai vada asa. Si asta implica sa ii acorde credit ca stie ce e mai bine pt viata ei. Un copil nu se va maturiza decat atunci cand ii pui in fata responsabilitati, rezolvari de probleme, si asa o faci matura si responsabila pentru viata ei :yes:

p.s. mersi :roll:
0

#28 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 31 January 2010 - 04:58 PM

Eu imi permit doar o singura idee. Un copil care are a ajuns in a 12-a si are numai 10 e un lucru deosebit si relativ rar intalnit. Pentru asta felicit eu eleva silitoare. Si pentru asta cred ca ar fi conditii ca ea sa sudieze in continuare la una din cele mai bune facultati din tara sau chiar in strainatate. Cred ca merita ca eforturile ei si ale familiei sa fie canalizate in aceasta directie. Felicitari inca o data pentru rezultatele deosebite la scoala.
1

#29 Utilizator offline   Alizee* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 January 2010 - 05:04 PM

Chryso , cred ca copilul tau este inca mic , nu are nevoie inca de sfaturi asa de ....avansate :)Dar sa vezi ce greu este cand creste , cand tata are o parere si mama incearca sa fie la mijloc (mai ales in cazul fetelor )
Spre exemplu fata mea inca nu are un prieten ( am mai zis ) dar are si ea simpatii cu mine discuta , imi spune ,,mami mie imi palce de...x " :crazy: da ce sa te faci cu tati ca pentru el asta este sfarsitul lumii .Pe tati il educam noi intr-un fel sau altul dar doar ca sa-i fie bine copilului . El mai zice uneori :,,tu nu vezi ca e smechera si te manipuleaza ? " :roll:
Si raman la parerea mea , la 19 ani este femeie ( de acord cu tine ) dar doar biologic vorbind.
Si o facultate este importanta la vermea ei . ( Bydy ai patit ceva ? :yes: )

Someshica , cu totul de acord . Da tu sti ca pe fete la varsta asta le mai apuca asa .....saptamana oarba si isi baga piciorul in toate ? :yes:
0

#30 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 31 January 2010 - 05:03 PM

Vezi postareaazalee, la Jan 31 2010, 05:04 PM, a spus:

Someshica , cu totul de acord . Da tu sti ca pe fete la varsta asta le mai apuca asa .....saptamana oarba si isi baga piciorul in toate ? :roll:

nu. ca, multam lui Dumnezeu, eu am baiat. :yes:
iar eu am avut 19 ani in alt secol. am uitat. :crazy:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Calculatorul in viata unui copil.
De la ce varsta si cat timp pe zi!!!
New Task  4 1.477
Replici noi Atasamente Carti pentru copii.
free dowload.
Fentasy  9 8.107
Replici noi Cu ce ingrijiti pielea copilului vostru?
produse bio, nealergene pentru piele bebelus
Biotika  4 1.085
Hot Topic (New) MAME SINGURE
Cum e sa-ti cresti singura copiii
Athlone  37 5.976
Replici noi Relatie copil-tata vitreg
copii
lixit2010  12 8.603