Chryso, la Jan 31 2010, 12:26 PM, a spus:
Fara o facultate? NU. In Italia nu e nici o posibilitate, pentru cine nu are o pregatire superioara, strain fiind. In plus, romanii mai au inca de respectat norma conform careia nu se pot angaja decat in anumite domenii. Femeile nu au multe sanse.
D-na.. Bonduela, felicitari pt relatia pe care o aveti cu fiica dv. Dar, din cate imi dau seama, e loc de mai mult.
Ar fi ideal ca fiica dv sa va asculte sfaturile - dupa parerea mea, tot ce conteaza acum e sa urmeze o facultate potrivita cu potentialul ei, ca sa nu regrete mai tarziu. Pentru ca SIGUR va regreta alegerile proaste din trecut.
Si tot ideal ar fi sa faceti in asa fel incat sa urmeze sfaturile dv, dar decizia sa fie a ei, luata in deplina cunostinta de cauza, ca sa nu poata da vina mai tarziu pe parinti, pentru un eventual esec sau neimplinire, ci sa-si asume consecintele propriilor decizii.
Baiatul respectiv are de gand sa urmeze o facutate sau vrea sa plece in Italia, la mama lui, definitiv? Nu stiu, ati zis daca avea ceva de munca in Romania sau traieste cu banii trimisi de mama lui?
Sa presupunem ca relatia o sa dureze mai multi ani, iar el ramane la nivelul de acum. Exceptand situatia in care el este o capacitate, dar nu a urmat o facultate din lene sau din lipsa de posibilitati, este foarte probabil ca fiica dv sa isi dea seama, la un moment dat, ca ei doi apartin de doua niveluri intelectuale diferite... Si sa-si doreasca mai mult.
19 ani e o varsta foarte frageda, pentru niste decizii capitale in ce priveste viata sentimentala. Si o sa se gaseasca in situatia de a fi renuntat la o facultate care i-ar fi asigurat un viitor bun, pentru o iubire aolescentina, una din multe altele.
Ma rog. Fac scenarii.
Contact
Facebook
Twitter
RSS