Constructie pe 5% din suprafata terenului
Scris 28 January 2010 - 03:03 PM
Buna ziua,
Am un teren si nu am voie sa construiesc decit pe 5 % din suprafata lui, terenul fiind intr-o zona asa numita 'de gradini/agrement' sau asa ceva. Stie cineva daca exista trucuri de a construi macar cu ceva mai mult decit suprafata limitata?
Va multumesc.
Am un teren si nu am voie sa construiesc decit pe 5 % din suprafata lui, terenul fiind intr-o zona asa numita 'de gradini/agrement' sau asa ceva. Stie cineva daca exista trucuri de a construi macar cu ceva mai mult decit suprafata limitata?
Va multumesc.
Scris 28 January 2010 - 03:11 PM
poti, cu conditia sa reusesti sa avizezi un plan urbanistic zonal cu depasire de POT si CUT admis. si sa gasesti o denumire a constructiei care sa fie compatibila cu functiunea zonei 
ar fi bine sa dai mai multe detalii, daca ai certificat de urbanism si ce conditii ti s-au impus prin acesta.
ar fi bine sa dai mai multe detalii, daca ai certificat de urbanism si ce conditii ti s-au impus prin acesta.
Scris 28 January 2010 - 03:15 PM
destinatia terenurilor cu functiune parcuri, gradini, zone si spatii verzi nu se poate schimba (legea mediului). nu exista trucuri deoarece conform legii nu se poate schimba destinatia terenului in zona de locuinte (asa cum vrei tu).
vinde terenul. nu poti construi pe el altceva. asa e legea
Scris 28 January 2010 - 03:13 PM
şi cāt e terenul respectiv? - dacă e 100 de ha, 5% e mai mult decāt destul 
10mx7m amprenta la sol poate fi suficient şi o faci pe 2-3 nivele
10mx7m amprenta la sol poate fi suficient şi o faci pe 2-3 nivele
Scris 28 January 2010 - 03:20 PM
Dally, la Jan 28 2010, 03:11 PM, a spus:
poti, cu conditia sa reusesti sa avizezi un plan urbanistic zonal cu depasire de POT si CUT admis. si sa gasesti o denumire a constructiei care sa fie compatibila cu functiunea zonei 
N-am certificat de urbanism, am fost doar la primarie sa ma interesez de regimul constructiilor in zona si de acolo am aflat ca se poate construi, dar numai pe 5% din suprafata terenului. E regula generala a zonei.
Cum sa avizez un PUZ cu depasire de POT? -sint si aici trucuri?
Scris 28 January 2010 - 03:33 PM
Rodicka, la Jan 28 2010, 03:15 PM, a spus:
destinatia terenurilor cu functiune parcuri, gradini, zone si spatii verzi nu se poate schimba (legea mediului). nu exista trucuri deoarece conform legii nu se poate schimba destinatia terenului in zona de locuinte (asa cum vrei tu).
nu se poate schimba, dar se pot gasi denumiri de constructie care sa fie compatibile cu functiunea de zona verde, agrement, sport
Sofron, la Jan 28 2010, 03:20 PM, a spus:
N-am certificat de urbanism, am fost doar la primarie sa ma interesez de regimul constructiilor in zona si de acolo am aflat ca se poate construi, dar numai pe 5% din suprafata terenului. E regula generala a zonei.
de la regulile astea impuse prin planul urbanistic general al localitatii poti obtine derogare cu anumite conditii.
de unde esti?
ar fi bine sa intrebi la biroul de urbanism sa te trimita la o societate de proiectare sau un arhitect agreat de ei. si mergi acolo si vei gasi solutii...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cati metri patrati sunt la o casa... | VictorN | 3 | 2.829 |
|
Vopsea pentru sticla | Abc2009ro | 3 | 901 |
|
firma constructii | Rawll | 0 | 494 |
|
Cazanul meu de tuica e gaurit