Parintii stiu intotdeauna ce e mai bine pentru copiii lor! oare?!
Scris 28 January 2010 - 12:47 PM
Ce parere aveti? E adevarat, sunt parintii atotstiutori?
Scris 28 January 2010 - 01:41 PM
Scris 28 January 2010 - 01:56 PM
Darianna, la Jan 28 2010, 12:47 PM, a spus:
Ce parere aveti? E adevarat, sunt parintii atotstiutori?
NU intotdeauna. Diferenta intre generatii isi spune cuvantul.
Scris 29 January 2010 - 09:41 AM
Darianna, la Jan 28 2010, 12:47 PM, a spus:
Parintii pot avea o intelege mai buna a anumitor aspecte, pot vedea mai bine consecintele unor actiuni din perspectiva experientei pe care o au DAR cam aici se limiteaza stiinta lor. Nu au avut parte mediu in care am crescut noi, nu traisc in lumea in care traim noi.
A avea pretentia ca stiu INTOTDEAUNA ce este mai bine pentru copilul lor neaga evolutia lumii in care ne aflam, neaga schimbarea. Sfaturile pe care le dau sunt adesea bune dar nu intotdeauna. Cand incurajeaza copilul sa gandeasca pe cont propriu sa-si dezvolte propria identitate, cand ii arata erorile in gandire sau in informatie, atunci da, sfaturile lor sunt super valoroase DAR cand incearca sa modeleze copilul intr-un format visat de ei... cand au pretentia ca ei stiu mai bine ce este bun pentru copil fara sa-l intrebe pe acesta nimic... atunci cred ca sunt aberanti.
Scris 29 January 2010 - 09:44 AM
propun, prin urmare ca toate raspunsurile sa inceapa: "sunt parinte si sunt de parere ca...." / " nu sunt inca parinte si sunt de parere ca..."
chestie de principiu.
Scris 29 January 2010 - 09:50 AM
Scris 29 January 2010 - 10:37 AM
Mai sunt si alte aspecte :
- varsta copilului
- mentalitatea parintelui
Scris 29 January 2010 - 10:56 AM
de altfel, am mai zis, dacă se urma īntotdeauna calea ştiută şi bătută de părinţi īncă n-am fi descoperit focul
Aceasta postare a fost editata de Diela: 29 January 2010 - 10:53 AM
Scris 29 January 2010 - 11:05 AM
Atunci cand iti dai interesul sa vezi ce este in sufletul copilului,care sunt sentimentele si simtirile lui,nu vei face decat sa-l incurajezi sa faca tot posibilul ,sustinut de tine ca parinte,sa-si realizeze visele.Acei copii vor fi capabili sa-si creeze realitatea asa cum si-o doresc.Vor fi viitori adulti care vor fi demni si vor fi condusi de cele mai inalte sentimente.Vor fi acei oameni care vor putea pune baza unei societati bazate pe moralitate ,pe un nivel inalt de spiritualizare in care valorile materiale vor ocupa un loc secund.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cea mai interesantă idee a zilei
replici, observatii, idei postate care ne-au inspirat/miscat |
qusay | 4 | 2.707 |
|
Chestionar:
Fobiile, temeri inexplicabile.....
ti-e frica de ceva si nu stii de ce? |