sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

MOISE -evreu sau egiptean ? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 21 January 2010 - 08:29 AM

In Iesirea (2 :19) un verset afirma :

Iar ele au zis: "Un egiptean oarecare ne-a apărat de păstori, ne-a scos apă şi ne-a adăpat oile noastre!" "egipteanul" fiind Moise.

Exista de asemenea o similitudine foarte mare intre cele zece porunci si formulari , dar nu la imperativ, din Cartea Egipteana a Mortilor.

In sec XIII i.e.n. nu se cunoastea limba ebraica in forma scrisa ceea ce conduce la ideea ca Tablele erau scrisecu hieroglife.

In concluzia celor mai de sus se poate afirma cu certitudine ca Moise a fost evreu ?
0

#2 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 21 January 2010 - 08:50 AM

http://freethoughtnation.com/index.php?opt...atid=35:judaism
http://news.bbc.co.u...ast/7700037.stm

se pare ca scrierea la evrei e mai veche decat sa credea.
0

#3 Utilizator offline   Tonicab 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-October 09

Scris 21 January 2010 - 11:12 AM

http://www.laitman.c...ategory/hebrew/
0

#4 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 24 March 2010 - 10:11 AM

Vezi postareaVEMANS, la Jan 21 2010, 08:29 AM, a spus:

In Iesirea (2 :19) un verset afirma :

Iar ele au zis: "Un egiptean oarecare ne-a apărat de păstori, ne-a scos apă şi ne-a adăpat oile noastre!" "egipteanul" fiind Moise.

Exista de asemenea o similitudine foarte mare intre cele zece porunci si formulari , dar nu la imperativ, din Cartea Egipteana a Mortilor.

Asa i-a spus fetele lui Reuel (inseamna prieten cu D-zeu), cand l-a vazut pe Moise, deoarece era imbracat ca un egiptean, cand a fugit dinaintea faraonului. Una din cele 7 fete ii va fi sotie, Sefora.

Vezi postareaVEMANS, la Jan 21 2010, 08:29 AM, a spus:

In sec XIII i.e.n. nu se cunoastea limba ebraica in forma scrisa ceea ce conduce la ideea ca Tablele erau scrisecu hieroglife.

In concluzia celor mai de sus se poate afirma cu certitudine ca Moise a fost evreu ?

De la Adam,... Noe cu fii lui Sem, Ham si Iafet,... se vorbea o limba, apoi Babilonul,
In ,,Gen 10:21 Şi lui Sem, tatăl tuturor fiilor lui Eber, şi fratele cel mai mare al lui Iafet, i s'au născut fii.,, ... Eber, Heber (dincolo, partea cealalta,..) fiind o regiune iar numele lui continua si ramane evreul, Avram Evreul (eberitul descendent din Eber).
Iar apoi prin Moise ,,Exod 2:24 Dumnezeu a auzit gemetele lor, şi Şi-a adus aminte de legămîntul Său făcut cu Avraam, Isaac, şi Iacov.,, ,,Exod 3:4 Domnul a văzut că el se întoarce să vadă; şi Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului, şi a zis: „Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!” ,,
Moise... ,,Exod 2:1 Un om din casa lui Levi luase de nevastă pe o fată a lui Levi.,, Tatal si mama lui Moise, din casa lui Levi,care era fiu a lui Iacov.
0

#5 Utilizator offline   Subaalina 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 10-October 11

Scris 19 October 2011 - 12:54 PM

Moise era evreu,dar a crescut in invatatura egipteana deoarece a fost adoptat de fiica faraonului,cand parintii l-au pus intr-un cosulet pe Nil,si la gasit aceasta.
0

#6 Utilizator offline   Black Elk 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-February 11

Scris 19 October 2011 - 10:47 PM

Da de unde?S-a nascut pe 4 Oct. 1924(m 5 Apr. 2008) in Evanston/Illinois/USA

Fisier atasat  Charlton-Heston-as-Moses-The-Ten-Commandments-1956-Paramount.jpg (355.55K)
Number of downloads: 4

Aceasta postare a fost editata de Black Elk: 19 October 2011 - 10:48 PM

1

#7 Utilizator offline   Subaalina 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 10-October 11

Scris 21 October 2011 - 12:34 PM

Vezi postareaBlack Elk, la 19 October 2011 - 10:47 PM, a spus:

Da de unde?S-a nascut pe 4 Oct. 1924(m 5 Apr. 2008) in Evanston/Illinois/USA

Atasament Charlton-Heston-as-Moses-The-Ten-Commandments-1956-Paramount.jpg

Cred ca nu vorbim despre aceeasi persoana.intrebarea era ce a fost moise evreu sau egiptean,nu data nasterii.
0

#8 Utilizator offline   Evreul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-July 09

Scris 21 October 2011 - 04:23 PM

Sa fii sanatos Vemans ca deschizi subiecte care la noi se numesc "din lemn" . Asta se explica despre subiecte care au ca scop sa torpileze credintele altora nu sa desvaluie adevaratul raspuns.
Eu,sa zic drept am multe suspiciuni la multe scenarii si acte care se gasesc in Biblie si Tora dar chestia este ca oameni cred ce cred si asa le este bine. Dece sa vin eu sa arunc in vant intrebari la care nu poti azi sa ai raspunsuri potrivite.
Ca si cum as veni eu evreul sa deschid un subiect ,"daca intr-adevar a existat o persoana numita Iisus Hristos" ca si aci nu ai nici o dovada stintifica ci numai credinta crestinilor. Eu nu voi deschide asa un subiect ca din primul moment inteleg ca discutia va fii plina de emotii printre credinciosi. Nu o sa intreb daca exista Dumnezeu sau nu .Nici cum a devenit la crestini Dumnezeu tata a unui copil care mama lui era o femeie maritata ? Astea nu sunt intrebari care vor raspuns ci vor numai discutie aprinsa intre credinciosi.
0

#9 Utilizator offline   Black Elk 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-February 11

Scris 21 October 2011 - 05:28 PM

Vezi postareaSubaalina, la 21 October 2011 - 12:34 PM, a spus:

Cred ca nu vorbim despre aceeasi persoana.intrebarea era ce a fost moise evreu sau egiptean,nu data nasterii.

Se pare ca e adevarat ca voi credinciosii zelosi nu aveti pic de simt al umorului.

On :..Frankly my dear I don't give a damn! :)
2

#10 Utilizator offline   Allexandrra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-December 09

Scris 21 October 2011 - 06:32 PM

A fost evreu. Cum sa-i scoata un egiptean pe evrei din Egipt si sa ii duca in Tara Sfanta?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Omul nascut din Dumnezeu
Nasterea din nou
cioanas  59 14.745
Hot Topic (New) Cel mai blestemat nume de pe pamant:ISUS&JESUS
Oare de ce?
Gelupanda  337 24.104
Hot Topic (New) Orice despre relatia de curvie dintre religie si politica.
Pareri despre Sfantul Gadea.
hans  105 8.975
Hot Topic (New) Varsta la care a fost crucificat Isus zexelica  89 16.994
Hot Topic (New) Atasamente Cobaiul Iov _Undying_  75 2.881