Ciroza cu vhB si vhD
Scris 17 January 2010 - 07:47 PM
Scris 18 January 2010 - 02:16 PM
RMIX,AM FACUT ALBUMINA SI PLUS NATURISTE ,O GRAMADA. CEAIURI LA FEL AM BAUT CU VADRA DAR DEGEABA,NU AM PUTUT SA STAGNEZ CU NIMIC.CHIAR NU STIU CE AS MAI PUTEA LUA SI CE SANSE MAI SANT PT CEI K MINE AN SITUATIA ASTA ,DIN CATE AM VAZUT PRIN SPITALE SI LA BALS SI LA FUNDENI,DATORITA SISTEMULUI DIN ROMANIA SE MOARE PE CAPETE,NU CONTEAZA CE VARSTA AI,SI ASTA MA DESCURAJEAZA CEL MAI TARE. DAR CE SA MAI ZIC ,CU DUMNEZEU ANAINTE.
Scris 20 January 2010 - 02:04 AM
Gabi.stoica, la Jan 18 2010, 02:16 PM, a spus:
In primul rand vreau sa imi zici ce dieta drastica ai tinut? Mananci carne? Mananci lactate, sau orice produse de origine animala? Iti zic sincer ca degeaba iei hepatoprotectoare si bei ceaiuri daca consumi preparate din carne sau produse de origine animala. In primul rand trebuie sa detoxifici organsimul si apoi sa protejezi. Deci descrie-mi putin dieta ta zilnica
Multa sanatate
Aceasta postare a fost editata de break2: 21 January 2010 - 12:23 AM
Motiv editare: Scos citat!
Scris 20 January 2010 - 03:19 PM
Scris 20 January 2010 - 07:22 PM
Gabi.stoica, la Jan 20 2010, 03:19 PM, a spus:
daca ai putea sa imi dai un id de yahoo ar fi mult mai simplu pt ca am multe intrebari sa iti pun
Scris 24 January 2010 - 01:44 PM
Gabi.stoica, la Jan 21 2010, 12:56 PM, a spus:
http://www.hepatite.ro/ciroza/2009/regimul...a-hepatica-838/
Regimul alimentar in ciroza hepatica
May 9, 2009 | Ciroza hepatica, Complicatile bolilor de ficat, Regimuri alimentare in boli de ficat si fiere
http://www.globalherbalsupplies.com/herpes...moon.gifRegimul alimentar in ciroza este diferentiat in functie de stadiul de evolutie al bolii si de bolnav:
* regimul alimentar in ciroza cu lichid este mai restrictiv, in timp ce regimul alimentar in ciroza “uscata” este mai lax
* alte boli asociate (bolnavii de ficat fac frecvent si gastrite/ulcer), necesita regim alimentar suplimentar deosebit, in functie de boala
* starea de moment a bolnavului, poate impune ca in unele momente regimul poate fi mai larg, iar in altele mai restrictiv.
Principii generale de regim in ciroza hepatica:
* Alimentatie bogata in glucide (dulciuri/fainoase) dar nu in exces (bolnavul cu ciroza face relativ frecvent diabet sau glicemie crescuta)
* Consum moderat de grasimi in special animale, dar normal pentru cele vegetale
* Proteine in cantitate normala - mai reduse in ciroza cu encefalopatie (tulburari de memorie si constienta); proteinele provin in special din carne, dar si din branzeturi sau lapte
* Sare redusa in ciroza fara lichid dar zero in ciroze cu lichid
* Lichidele - dupa sete (nu trebuie reduse lichidele nici in ciroza cu lichid, daca are sete, bolnavul poate bea cat doreste)
* Renuntarea totala la alcool.
Alimente permise
* Ciorbe si supe de carne de pui, vita, de legume, neprajite, de ovăz, de orez, griş, perisoare, galusti
* Sote-uri si piureuri de legume - fasole verde, ardei gras, morcovi, dovlecei, gulii, conopidă, spanac, salată verde, sfecla, roşii, sub formă de salate sau pregătite fără ceapă ori rântaşuri şi cu unt sau ulei nefiert
* Cartofi natur, piure, copţi în coajă cu puţin unt sau ulei, cu brânză de vacă ;
* Carne fripta : pui, vită, iepure de casă, curcan, carne slabă, fara piele şi grăsime, peste slab alb rasol simplu sau impanat cu legume, perisoare sau chiftele fierte, peste slab, fiert, rasol cu legume;
* Mezeluri - permise doar in ciroza fara lichid: sunca de Praga, cremwursti, parizer slab condimentat
* Peşte slab (şalău, ştiucă, biban);
* Grăsimi: unt, ulei d floarea soarelui sau de măsline neprajit
* Ouă fierte moi doua/saptamana albus sub forma de omleta in abur sau sufleuri, omleta dietetica;
* Sosuri fara grasime prajita, sos alb de rosii sau de zarzavat;
* Lapte şi lactate: lapte dulce slabcu cafea, lapte bătut, iaurt slab, kefir, brânză dulce de vacă, cas, urdă, telemea desarata
* Paste făinoase de orice fel
* Pâine: pâine veche de o zi, biscuiţi simpli (populari), chifle, mamaliguta
* Dulciuri şi prăjituri - in cantitate moderata: pregătite cu puţine ouă şi foarte puţină grăsime, prăjituri uscate, prăjituri cu miere, aluaturi fragede, tarte cu fructe sau marmeladă, plăcintă cu mere sau brânză dulce; gemuri, dulceţuri, miere;
* Fructe crude, coapte la cuptor, compoturi, gem, jeleuri: mere, prune, citrice, fragi, căpşuni, zmeură, pepene verde, struguri, smochine; pot da balonare, unii cirotici nu tolereaza fructele si legumele crude-
* Băuturi: apă plata - preferabil, sucuri si siropuri de fructe sau legume
* Condimente: patrunjel, marar, leustean, dafin, cimbru, chimen, telina, lamaie,
* Se recomanda 5-6 mese pe zi mai reduse cantitativ.
Alimente interzise
* Supe: supe grase de porc, rata, gasca, afumaturi;
* Ciorba de burta, fasole, afumaturi, porc
* Legume: fasole si mazare uscata, varză, vinete, roşii în cantităţi mari şi necojite, ardei iute, ciuperci, ridichi, ceapă, usturoi, ţelină, praz, murăturile;
* Carne: de porc, raţă, gâscă, vânat, carnea prăjită, carnea conservată prin afumare, mezeluri, şuncă grasă, organe (creier, rinichi, ficat, plămâni);
* Peşte gras (nisetru, cegă, somn, morun, sardele, heringi), icre de peşte, raci, fructe de mare, peste afumat, conserve de peste;
* Grăsimi: untură, slănină, kaiser si similare
* Afumaturi de orice fel
* Ouă - omletă, ochiuri prăjite, maioneză;
* Lapte şi lactate: lapte gras,brânzeturi fermentate, smântână;
* Pâine: caldă, pâine neagră, biscuiţi preparaţi cu grăsime sau cacao;
* Dulciuri şi prăjituri: cu creme grase, pregătite cu ouă, cacao, frişcă ori grăsime, tort, îngheţată, ciocolată
* Fructe cu coaja si samburi - nuci, alune, migdale, măsline sarate;
* Condimente: piper, hrean, boia, dafin, muştar, oţet;
* Băuturi: cafea, băuturi pe bază de cola, alcool (bere, vin, ţuică, etc.), bauturi gazoase (daca exista meteorism)
Atentie!!
* -In ciroza cu lichid NU SE CONSUMA SARE sau alimente sarate.
* -In ciroza cu tulburari de memorie trebuie REDUS CONSUMUL DE CARNE li maximum 3 ori / saptamana cate 100 grame
* -Daca pacientul nu tolereaza anumite aliemente, nu le va consuma, chiar daca ele sunt permise
* -Ceaiurile in exec, NU VINDECA SI NU AMELIOREAZA CIROZA, iar frecvent pot fi DAUNATOARE (mai ales ceaiurile vandure pentru VINDECAREA CIROZEI)
Dr Ditoiu Alecse Valerian
Spitalul Fundeni
Clinica Medicala
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Clinici pentru transplant
help |
DMarius | 3 | 4.834 |
|