Deznadejdea
Scris 04 December 2005 - 02:46 PM
Scris 04 December 2005 - 02:52 PM
predator, la Dec 4 2005, 04:46 PM, a spus:
Cred in Dumnezeu,si atunci cand cu ardoare spui:"Doamne,da-mi un semn!",acest lucru nu va intarzia sa apara...Dumnezeu da un semn fiecaruia dintre noi ca exista,dar depinde de fiecare cum interpreteaza acest lucru...
Secretul credintei sta in tine,nu incerca sa cauti in alta parte ceea ce nu vei gasi....este ca si cum ai cauta acul in carul cu fan...
S-auzim de bine!
Scris 04 December 2005 - 03:54 PM
Primul cosmonaut, Gagarin, pleaca in spatiu si, la intoarcere, trebuie sa dea raportul despre ce a vazut acolo. Hrusciov l-a luat si l-a intrebat:
- L-ai vazut pe Dumnezeu?
Gagarin a lasat capul in jos si a spus:
- Da.
Hrusciov:
- Ahhhh...stiam eu ca exista...
Pe urma se duce la Papa, care ii pune aceeasi intrebare> Raspunsul este de data asta Nu. La care Papa:
- Ahhhh...stiam eu ca nu exista...
si inca un lucru. daca crezi in Dumnezeu, roaga-te, nu cu disperare si cu teama, ci cu speranta si iubire. vei vedea ca ti se va linisti sufletul.
Scris 04 December 2005 - 04:19 PM
dark_light, la Dec 4 2005, 05:54 PM, a spus:
Primul cosmonaut, Gagarin, pleaca in spatiu si, la intoarcere, trebuie sa dea raportul despre ce a vazut acolo. Hrusciov l-a luat si l-a intrebat:
- L-ai vazut pe Dumnezeu?
Gagarin a lasat capul in jos si a spus:
- Da.
Hrusciov:
- Ahhhh...stiam eu ca exista...
Pe urma se duce la Papa, care ii pune aceeasi intrebare> Raspunsul este de data asta Nu. La care Papa:
- Ahhhh...stiam eu ca nu exista...
si inca un lucru. daca crezi in Dumnezeu, roaga-te, nu cu disperare si cu teama, ci cu speranta si iubire. vei vedea ca ti se va linisti sufletul.
Trebuie doar sa crezi!
Cere si ti se va da!
Intreaba si ti se va raspunde!
Scris 04 December 2005 - 05:21 PM
Scris 04 December 2005 - 05:30 PM
Scris 04 December 2005 - 05:59 PM
Paradoxal, e bine ca asemenea intrebari ni se ridica in suflet. Ele sunt un foarte bun educator al nostru, pentru a cauta ceea ce ne aduce certitudine, pentru a ajunge la ceea ce e mai presus de simpla doctrina religioasa. Unele persoane reusesc sa-si insuseasca o conceptie despre care simt ca le pune practic pamantul sub picioare, dar majoritatea ajung fie sa devina sceptice sau blazate, fie sa-si inece cautarile launtrice in amalgamul cotidian, care te absoarbe cu atata usurinta.
Asa stau lucrurile, oricat de trista ar fi aceasta stare pentru unii oameni. Dar a fost nevoie sa se ajunga aici, este nevoie ca oamenii sa treaca si prin asta. Este o conditie esentiala pentru a-ti asuma pe deplin libertatea si demnitatea de fiinta umana.
Scris 05 December 2005 - 11:51 AM
predator, la Dec 4 2005, 02:46 PM, a spus:
Imi este frica ca am sa deznadajduiesc atat de tare incat nu am sa mai cred deloc in Dumnezeu!
ai grija ca de ce ti-e frica nu scapi!!!
tu singur poti ajunge la intelegerea radacinilor gandurilor tale - pentru fiecare om este altfel
multi merg la psiholog pentru asta, dar daca esti ortodox sau catolic, ai oricand in preajma un preot la care sa gasesti ajutor
in orice caz insa, nu te considera vinovat de existenta acestor ganduri (esti vinovat doar de particparea voita la astfel de ganduri)
pentru ca
dionis, la Dec 4 2005, 05:59 PM, a spus:
Scris 05 December 2005 - 02:49 PM
(Hermann Hesse, Calatorie spre Soare-Rasare)
Scris 05 December 2005 - 09:39 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Prezervativul - pacat sau nu? | mistress | 130 | 19.558 |
|
De ce e rusine la neoprotestanti sa vorbeasca despre sex,desi il practica ? | elenutzabalenutza | 62 | 19.892 |
|
Lupta intre Bine si Rau sau o lupta intre doua mari rele ? |
Sikaryan | 266 | 18.106 |
|
Inainte mergatorii lui Antihrist | Cleric Prestųn | 58 | 11.723 |
|
CRUCIADELE,
cateva cuvinte despre ele |
BigDefender | 2 | 8.338 |
Contact
Facebook
Twitter