Strigoi/ moroi ce parere aveti ? sunt cazuri reale ?
Scris 14 January 2010 - 06:57 PM
N-as baga in seama subiectul, daca nu as fi auzit de-a lungul timpului o avalansa de povestiri, toate reale, despre dezgropari de moroi care se prezentau sub forma unor oameni morti avand inima umpluta cu ceva, mare, supradimensionata, care atunci cand era pusa pe foc sau strapunsa cu un tarus, se auzea un strigat.
Cred ca si voi puteti veni cu astfel de relatari.
Cred ca si voi puteti veni cu astfel de relatari.
Scris 14 January 2010 - 07:07 PM
În Sălaj, nu ştiu cum este acum, dar în urmă cu vreo 20 de ani, în autobuzele cu navetişti, aproape la fiecare cursă auzeam câte o poveste, iar colegii de cămin spuneau, seara, cu lumina stinsă, fiecare poveşti din satele lor...
Cea mai frecventă este următoarea: Cică o femeie ieşise cu bărbatul ei la câmp. La un moment dat, bărbatul o rupe la fugă spre o pădure învecinată. Peste puţin timp iese din pădure un câine mare, alb. Câinele se repede la femeie şi îi sfâşie şorţul, apoi fuge şi el spre pădure. Iese apoi soţul, iar când se apropie, femeia vede între dinţii lui fire din şorţul ei.
Cea mai frecventă este următoarea: Cică o femeie ieşise cu bărbatul ei la câmp. La un moment dat, bărbatul o rupe la fugă spre o pădure învecinată. Peste puţin timp iese din pădure un câine mare, alb. Câinele se repede la femeie şi îi sfâşie şorţul, apoi fuge şi el spre pădure. Iese apoi soţul, iar când se apropie, femeia vede între dinţii lui fire din şorţul ei.
Aceasta postare a fost editata de Marinel: 14 January 2010 - 07:05 PM
Scris 14 January 2010 - 07:13 PM
io am vazut la protv un reportaj despre ce se face in oltenia.
cica ca sa nu se faca mortu moroi, se duc babele, scoala mortu, ii scot inima, baga tarusu, o ard si beau cenusa cu apa.
iaca io am uitat sa-l descos pe Gelu sa vad daca mai avea corazon sau nu......
de Puiu....nu stiu.....
cica ca sa nu se faca mortu moroi, se duc babele, scoala mortu, ii scot inima, baga tarusu, o ard si beau cenusa cu apa.
iaca io am uitat sa-l descos pe Gelu sa vad daca mai avea corazon sau nu......
de Puiu....nu stiu.....
Scris 14 January 2010 - 08:40 PM
Dida_James, la Jan 14 2010, 07:13 PM, a spus:
io am vazut la protv un reportaj despre ce se face in oltenia.
Se fac strigoi doar oamenii cu coadă. Dacă la spălarea mortului se vede codiţa... singura scăpare e ţăruşul.
Scris 15 January 2010 - 12:09 AM
Ipoteza asta mi se pare o pura superstitie. Odata ce sufletul se desparte definitiv de trup, nu mai are de ce sa se intoarca. Unii nu pleaca si mai raman, asta e partea a doua, dar sufletul e una si materia care putrezeste e alta. Sufletul e etern; materia nu - deci cum sa se intample asta? Daca sufletul s-ar intoarce in trup, atunci omul ar fi viu, nu strigoi. Ceea ce probabil s-a intamplat cu unii de-a lungul secolelor, pe care i-or fi ingropat cand pareau morti si nu erau. Atunci nu e de mirare sa dezgropi mortul si sa nu fie in pozitia in care l-ai ingropat, daca l-ai ingropat de viu, din greseala
Aceasta postare a fost editata de Zero.Taiat.In.Patru: 15 January 2010 - 12:09 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Incubus / Succubi / Nephilium | A123 | 26 | 9.830 |
|
o chestie ciudata | Lion79 | 3 | 1.343 |
|
Ce poate face un suflet fara corp? | VictorN | 53 | 7.487 |
|
|