Salt la continut


Fotografie

Istoria Statului Israel pe scurt


 • Topic inchis Acest topic e inchis
35 replici la acest subiect

#1 Inteleptul Sorinica

Inteleptul Sorinica

  Lup

 • Advanced Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 1838 mesaje

Scris 08 January 2010 - 12:36 PM

Am ajuns la concluzia ca sunt multi care cunosc istoria Israelului numai din propaganda araba asa ca voi aduce aci pe scurt povestea acestui popor minunat care este inca popor,2000 de ani dupa expulzarea sa din tara sa si imprastierea lui in lume. Nu innchizitia , nu progromurile si nu restrictile care le-au suferit in lungul anilor nu i-au facut sa dispara.Asta datorita firea si religia lor.
Luat de pe alt forum:

cateodata ma mira ca sunt cartitori asupra formarii si recunoasterii Eretz Israelului....stim ca statul s-a creat intr-un mod legal sub egida Natiunilor Unite, ca teritoriul nu era palestinian ci era parte din Imperiul Otoman (care au pierdut aceste teritorii in primul razboi mondial), ca atunci nu era niciun palestinian in tara pentru ca nimeni nu se considera palestinian...toti se vroiau sirieni...

cand au preluat teritoriile de la turci, francezii si englezii au format intr-un mod artificial Iordania, Siria, Liban si Irak, dandu-i Iordaniei 80 % din teritoriul Palestinei Mandatorii,- cu toate ca acesta a fost recunoscut oficial de Liga Natiunilor drept teritoriu al evreilor - si evreilor li s-a interzis dreptul de proprietate pe teritoriul regatului...
doar stim ca-n Iordania sunt doua treimi cetateni palestinieni, ca toate ca la conducere e monarhia hashemita.

asa ca in 1947 s-a hotarat ca cincimea ramasa de pe urma Palestinei Mandatorii sa fie impartita in doua, una pentru evrei (Israel) si alta pentru arabi (Palestina).
dar statele arabe au zis pas si au declansat razboiul impotriva Israelului.
hai s-o luam ca prima cauza a refugiatilor, cam vreo 700000 de arabi care au fugit datorita razboiului declansat de cele 8 state arabe.

binenteles ca evreii au cerut pacea si au incercat sa duca tratative, dar totul a esuat...pana si razboiul lor, cu toate ca erau mult mai numerosi decat evreii.
Arabia Saudita si Irakul au refuzat sistematic sa semneze tratatul de pace cu Israelul , asa ca au ramas doar cu Nakba= catastrofa, pana in zilele noastre.
eu cred ca daca nu ar fi fost acest razboi, daca statele arabe nu s-ar fi incapatanat sa distruga Israelul inca din fasa, nimeni n-ar mai fi fost refugiat si ca ar exista astazi statul Palestina in Cisiordania si Gaza inca din 1948.
_Israelul a cucerit teritorii si conform legii natiunilor si lipsei unui tratat de pace cu statele care ne-au atacat, se permite anexarea teritoriilor cucerite ca urmare a cuceririi lor in razboi.
la conferinta de la Lausanne din 1949 sau la negocierile de pace de la Rhodos, israelienii au oferit teritoriile inapoi, dar arabii au preferat sa mentina o stare de razboi decat sa accepte oferta, in scopul clar de a distruge intr-un final statul nostru.
repet, daca s-ar fi acceptat, problemele din ziua de astazi nu si-ar mai fi avut rostul.
dupa victorie, s-a adoptat o lege care permitea revenirea refugiatilor arabi in israel cu conditia sa semneze o declaratie de non-violenta si sa jure credinta statului Israel, asa ca in decursul timpului sunt peste 150.000 de arabi care s-au reintors si exact cum a spus si Cerbu au primit drepturile de cetateni si profita de legile si bunastarea singurei tari democratice din Orientul Mijlociu.
________________
http://azuramura.wordpress.com/

Despre refugiatii palestinieni


una dintre conditiile puse de catre palestinieni pentru un acord de pace cu evreii este intoarcerea plitimilor (refugiatilor), ca-i absurd sau nu, ca-s milioane si ca avem sau n-avem nevoie de ei, asta ramane o problema!
cat despre evreii refugiati, migrarea lor a avut loc intre 1949 si 1954, evreii din Irak, Iran, Siria, Maroc, Tunisia, Liban au fost alungati din aceste tari chiar daca nu gresisera cu nimic ca si cetateni, haituiti si amenintati ca razbunare a victoriei Israelului.
spre deosebire de OEP, care au preferat sa-i tina pe refugiatii palestinieni in conditii precare in campuse primitive, isrelienii si-au primit evreii printr-un program de integrare sociala.
am citit mai demult un articol deosebit de pertinent in subiect, din care mi-a ramas in memorie intrebarea
"de ce nu s-au dat pamanturile evreilor refugiati palestinienilor refugiati?
daca evreii s-au asezat pe pamanturile fugarilor arabi, de ce statele arabe nu le-a dat arabilor terenurile evreilor expulzati?"
raspunsul este simplu, in afara de Iordania, niciun stat arab nu acorda cetatenie refugiatilor arabi. concluzia este destul de trista, in timp ce evreii expulzati din tarile arabe s-au integrat in Israel si au parte de toate drepturile cetatenesti dintr-o tara democrata, statele arabe au preferat sa-si lase fratii palestinieni in conditii de saracie lucie, proliferand o propaganda negativa pentru Europa si Israel.
_________________
http://azuramura.wordpress.com/

Aceast mesaj a fost editat de break2: 24 March 2010 - 01:30 AM

 • 0

#2 Giurgiu Crisan

Giurgiu Crisan

  Trandafir

 • Full Members
 • StricaStricaStricaStrica
 • 357 mesaje

Scris 20 January 2010 - 03:14 PM

Palestina se află n prezent sub ocupaţie evreiască. A fost creat de către America cu complicitatea altor ţări un stat evreiesc pe un teritoriu pe care exista alt stat. De aceea toate statele musulmane din zonă au refuzat colaborarea cu ocupantul sionist sprijinit de imperialişti americani şi imperialişti evrei din amerika.De atunci şi pnă n prezent războiul a fost continuu şi va continua pnă la victoria coaliţiei musulmane.
Evreii nu au nici un drept istoric acolo.Oricum ONU nu recunoaşte crerea sau extinderea de stat pe criteriul dreptului istoric.
 • 0

#3 Inteleptul Sorinica

Inteleptul Sorinica

  Lup

 • Advanced Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 1838 mesaje

Scris 20 January 2010 - 03:33 PM

Palestina se află n prezent sub ocupaţie evreiască. A fost creat de către America cu complicitatea altor ţări un stat evreiesc pe un teritoriu pe care exista alt stat. De aceea toate statele musulmane din zonă au refuzat colaborarea cu ocupantul sionist sprijinit de imperialişti americani şi imperialişti evrei din amerika.De atunci şi pnă n prezent războiul a fost continuu şi va continua pnă la victoria coaliţiei musulmane.
Evreii nu au nici un drept istoric acolo.Oricum ONU nu recunoaşte crerea sau extinderea de stat pe criteriul dreptului istoric.


Crisanule, daca nu ai observat,tu scri la Istorie si nu la forumul Pacala. Daca vrei sa discuti ceva ,primul lucru este sa cunosti istoria lui . Daca nu o cunosti,mai bine treci la matrimoniale.
Statul Israel a fost infintat pe baza votului adunarii generale a ONU din 1947 si nu cum pretinzi tu. Arabii, si lor li sa propus in acelas timp infintarea unei tari dar au refuzat preferand sa iasa la razboi incercand sa extermineze populatia evreiasca "aruncand-o in mare". "Coalitia musulmana" de care scri ,din pacate pentru tine nu exista deoarece cu o parte din tarile arabe avem tratate de pace si legaturi de tot felul inclusiv despionaj contra teroristilor arabi.
Nu-i frumos din partea ta sa decizi ca evreii nu au nici un drept istoric la tara lor ca nu mai exista inca un popor in lume care asa de multe acte care dovedesc ca noi,evreii suntem pe deplin suverani in tara noastra. Si in fiecare biserica si casa di Romania,poti deschide VT si intelege ca noi, evreii numai am sarit sa cumparam tigari si ne-am intors acasa.
De razboi,adevarat ca nu este asa de dorit insa noi am iesit pana azi invingatori in toate razboaiele in ultimii 62 de ani, de la infintarea statului,nu ca alte state din Europa care nu au reusit sa nu iasa invinsi in toate razboaiele lor din ultimii 100 de ani.

Cum ai scris la sfarsit? Oricum pune mana pe o carte de istorie daca te intereseaza sau treci la matrimoniale.
 • 0

#4 Giurgiu Crisan

Giurgiu Crisan

  Trandafir

 • Full Members
 • StricaStricaStricaStrica
 • 357 mesaje

Scris 20 January 2010 - 03:56 PM

Am ajuns la concluzia ca sunt multi care cunosc istoria Israelului numai din propaganda araba ([b]vorbeşti prostii.Nu există şi nu a existat un singur ziar măcar arăbesc n romnia)[/b]asa ca voi aduce aci pe scurt povestea acestui popor minunat care este inca popor(nu e nici un popor ci o religie),2000 de ani dupa expulzarea sa din tara sa si imprastierea lui in lume.(kazarii s-au iudaizat in sec 8, deci nu au fost expulzati de undeva din ei se trag 90% din cei numiti impropriu evrei) Nu innchizitia , nu progromurile si nu restrictile care le-au suferit in lungul anilor(ce dracu sa fi suferit iudaicii de la Inchizitie prin Rusia?) nu i-au facut sa dispara.Asta datorita firea si religia lor.
Luat de pe alt forum:

cateodata ma mira ca sunt cartitori asupra formarii si recunoasterii Eretz Israelului(te miri ca prostul)....stim ca statul s-a creat intr-un mod legal sub egida Natiunilor Unite(aiurea! amerika si supusii ei), ca teritoriul nu era palestinian ci era parte din Imperiul Otoman (care au pierdut aceste teritorii in primul razboi mondial)(pai daca l-a piaerdut in primul razboi mondial cum mai era teritoriu turcesc dupa al doilea?), ca atunci nu era niciun palestinian in tara pentru ca nimeni nu se considera palestinian...toti se vroiau sirieni...(ştii ti ce se voiau ei !! Palestina a fost nainte de războiul al 2-lea mondial)

cand au preluat teritoriile de la turci, francezii si englezii au format intr-un mod artificial Iordania, Siria, Liban si Irak, dandu-i Iordaniei 80 % din teritoriul Palestinei Mandatorii,(vorbeşti prostii.Ţările s-au reaşezat după primul război pe principiul naţionalităţii)- cu toate ca acesta a fost recunoscut oficial de Liga Natiunilor drept teritoriu al evreilor(zici tu!) - si evreilor li s-a interzis dreptul de proprietate pe teritoriul regatului... (foarte bine!)
doar stim ca-n Iordania sunt doua treimi cetateni palestinieni,(snt aceia expulzaţi de voi din ţara lor) ca toate ca la conducere e monarhia hashemita.

asa ca in 1947 s-a hotarat ca cincimea ramasa de pe urma Palestinei Mandatorii sa fie impartita in doua, una pentru evrei (Israel) si alta pentru arabi (Palestina). (a hotărt amerika si supusii.Au fost de acord URSS si supusii ei)
dar statele arabe au zis pas si au declansat razboiul impotriva Israelului. (corect! au făcut foarte bine)
hai s-o luam ca prima cauza a refugiatilor, cam vreo 700000 de arabi(minţi! snt palestinieni,nu arabi,Arabii snt n Arabia) care au fugit datorita razboiului declansat de cele 8 state arabe.

binenteles ca evreii au cerut pacea si au incercat sa duca tratative, dar totul a esuat...pana si razboiul lor, cu toate ca erau mult mai numerosi decat evreii. (a eşuat războiul pt că i-au trădat şefii evrei din URSS)
Arabia Saudita si Irakul au refuzat sistematic sa semneze tratatul de pace cu Israelul , asa ca au ramas doar cu Nakba= catastrofa, pana in zilele noastre.
eu cred ca daca nu ar fi fost acest razboi, daca statele arabe nu s-ar fi incapatanat sa distruga Israelul inca din fasa, nimeni n-ar mai fi fost refugiat si ca ar exista astazi statul Palestina in Cisiordania si Gaza inca din 1948.(da, i-aţi fi dat afară n pace pe palestinieni)
_Israelul a cucerit teritorii si conform legii natiunilor si lipsei unui tratat de pace cu statele care ne-au atacat, se permite anexarea teritoriilor cucerite ca urmare a cuceririi lor in razboi. (aşa e; se permite.Cnd o să fie invers se va permite din nou şi voi o să bateţi din buze)
la conferinta de la Lausanne din 1949 sau la negocierile de pace de la Rhodos, israelienii au oferit teritoriile inapoi, dar arabii au preferat sa mentina o stare de razboi decat sa accepte oferta, in scopul clar de a distruge intr-un final statul nostru. (nu aveţi acolo nici un drept)
repet, daca s-ar fi acceptat, problemele din ziua de astazi nu si-ar mai fi avut rostul. (nu se poate accepta)
dupa victorie, s-a adoptat o lege care permitea revenirea refugiatilor arabi in israel cu conditia sa semneze o declaratie de non-violenta si sa jure credinta statului Israel, asa ca in decursul timpului sunt peste 150.000 de arabi(snt palestinieni!) care s-au reintors si exact cum a spus si Cerbu au primit drepturile de cetateni (de cetăţeni???? Ia mai gndeştete)si profita de legile si bunastarea singurei tari democratice din Orientul Mijlociu.(democraţie naţionalistă sionistă; de aşa bunăstare să aveţi voi parte))
________________
http://azuramura.wordpress.com/

Despre refugiatii palestinieni


una dintre conditiile puse de catre palestinieni pentru un acord de pace cu evreii este intoarcerea plitimilor (refugiatilor), ca-i absurd sau nu, ca-s milioane si ca avem sau n-avem nevoie de ei, asta ramane o problema!
cat despre evreii refugiati, migrarea lor a avut loc intre 1949 si 1954, evreii din Irak, Iran, Siria, Maroc, Tunisia, Liban au fost alungati din aceste tari chiar daca nu gresisera cu nimic ca si cetateni, haituiti si amenintati ca razbunare a victoriei Israelului.
spre deosebire de OEP, care au preferat sa-i tina pe refugiatii palestinieni in conditii precare in campuse primitive, isrelienii si-au primit evreii printr-un program de integrare sociala.(zău că mă faci să rd)
am citit mai demult un articol deosebit de pertinent in subiect, din care mi-a ramas in memorie intrebarea
"de ce nu s-au dat pamanturile evreilor refugiati palestinienilor refugiati?
daca evreii s-au asezat pe pamanturile fugarilor arabi, de ce statele arabe nu le-a dat arabilor terenurile evreilor expulzati?"
raspunsul este simplu, in afara de Iordania, niciun stat arab nu acorda cetatenie refugiatilor arabi. concluzia este destul de trista, in timp ce evreii expulzati din tarile arabe s-au integrat in Israel si au parte de toate drepturile cetatenesti dintr-o tara democrata, statele arabe au preferat sa-si lase fratii palestinieni in conditii de saracie lucie, proliferand o propaganda negativa pentru Europa si Israel.( mai snt evrei prin aceste state "arabe" .Trebuie toţi expulzaţi n israel-america)
_________________
http://azuramura.wordpress.com/Crisanule, daca nu ai observat,tu scri (corect; scrii, cu doi de i)la Istorie si nu la forumul Pacala.(ba e chiar forum dacă nu ai observat.Nu e al lui Păcală; ăla era f deştept) Daca vrei sa discuti ceva ,primul lucru este sa cunosti istoria lui (tocmai că o cunosc; de aia am şi arătat ce minciuni debitezi tu aici). Daca nu o cunosti,mai bine treci la matrimoniale.
Statul Israel a fost infintat pe baza votului adunarii generale a ONU din 1947 si nu cum pretinzi tu.(vot manipulat de amerika.Ea nu putea lasa cereerea unui stat evreu de catre URSS.Rusii lucrau la asta) Arabii(PALESTINIENIIIIIIIIIIIIII....NU ARABIIIIII!!!), si lor li sa propus in acelas timp infintarea unei tari dar au refuzat preferand sa iasa la razboi incercand sa extermineze populatia evreiasca "aruncand-o in mare". "Coalitia musulmana" de care scri (scrii),din pacate pentru tine(??) nu exista deoarece cu o parte din tarile arabe avem tratate de pace si legaturi de tot felul inclusiv despionaj contra teroristilor arabi. (cele 6 state cu care s-a dus războiul din 1967; aia era coaliţia)
Nu-i frumos din partea ta sa decizi ca evreii nu au nici un drept istoric la tara lor(ţara lor? a kazarilor?? tu faci aici pe niznaiul) ca nu mai exista inca un popor in lume care asa de multe acte care dovedesc ca noi,evreii suntem pe deplin suverani in tara noastra. Si in fiecare biserica si casa di Romania,poti deschide VT si intelege ca noi, evreii numai am sarit sa cumparam tigari si ne-am intors acasa.(ce? unde zice asta la biserică n Romnia?)
De razboi,adevarat ca nu este asa de dorit insa noi am iesit pana azi invingatori in toate razboaiele in ultimii 62 de ani,(a nvins amerika,nu voi) de la infintarea statului,nu ca alte state din Europa care nu au reusit sa nu iasa invinsi in toate razboaiele lor din ultimii 100 de ani.

Cum ai scris la sfarsit? Oricum pune mana pe o carte de istorie daca te intereseaza sau treci la matrimoniale.(vezi de trebă că minţi de ngheţă puţul şi debitezi prostii gămadă)


Va rog sa renuntati la aceasta modalitate bicolora de postare cu replici in mesajul citat.Citati si raspundeti dupa aceea asa cum am vazut ca ati mai facut

Aceast mesaj a fost editat de Burel001: 25 February 2010 - 07:05 PM
Precizare regulamentara

 • 0

#5 K0ntr0VerSy

K0ntr0VerSy

 • Gold Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 9844 mesaje

Scris 20 January 2010 - 04:29 PM

Ia uite cine blameaza 'propaganda araba': maestrii propagandei si manipularii.

Intr-adevar, foarte multi nu cunosc 'istoria' statului Israel si cred in neprihanirea sionista.
Israelul este un stat creat abuziv, pe baza influentei mondiale a unor 'evrei de bine'.

Trebuie sa fim realisti: aveti bani si manipulati lumea.
Iar voi stiti asta.

Nu e nevoie sa va mai victimizati demult. Lumea incepe sa isi revina dupa gogosile halucinante pe care le-ati vandut dupa WW2.

Adevarul nu este antisemit. Dar voi faceti tot posibilul sa il arestati.

Mazel tov.
 • 0

#6 Inteleptul Sorinica

Inteleptul Sorinica

  Lup

 • Advanced Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 1838 mesaje

Scris 20 January 2010 - 05:01 PM

Ia uite cine blameaza 'propaganda araba': maestrii propagandei si manipularii.

Intr-adevar, foarte multi nu cunosc 'istoria' statului Israel si cred in neprihanirea sionista.
Israelul este un stat creat abuziv, pe baza influentei mondiale a unor 'evrei de bine'.

Trebuie sa fim realisti: aveti bani si manipulati lumea.
Iar voi stiti asta.

Nu e nevoie sa va mai victimizati demult. Lumea incepe sa isi revina dupa gogosile halucinante pe care le-ati vandut dupa WW2.

Adevarul nu este antisemit. Dar voi faceti tot posibilul sa il arestati.

Mazel tov.


Vad ca-ti sunt drag si tie. Daca vrei sa ma pupi, stai te rog la rand ca sunt altii in fata ta.
Daca de victimizatie scrii,pai azi Statul meu este catalogat ca Stat developat nu inapoiat si asta numai in 62 de ani. Eu nu cred ca suntem victime. Apropo victime: trei unitati Israeliene se afla la Haiti pentru a ajuta sarmanii aceia .Intre unitatile astea, un spital mobil al armatei,ultramodern,cu sali de operatii si toate aparatele medicale cele mai inaintate care,pe unele, te asigur nu le vei gasi nici in Romania.Acest spital a facut deja sute de operatiisi trateaza zilnic peste 700 de raniti si bolnavi. 3 nasteri au fost facute deacuma si noii nascuti se cheama Israel,Avraham si Yaacov. Inteleg ca Romania nu are asa posibilitati ca soldatii ei se lupta in Irak sau Afganistan,sarmanii. Noi ne luptam numai pentru tara noastra si facem asta cu mult succes nu ca altii care au fost calcati de tancurile armatei rosii ca rusilor li-e era pacat de gloante...

Va rog sa va limitati la subiectul topicului pe care chiar dvs l-ati deschis

Aceast mesaj a fost editat de Burel001: 25 February 2010 - 07:09 PM
Precizare regulamentara

 • 0

#7 Pippo

Pippo

  Orhidee

 • Gold Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 8451 mesaje

Scris 20 January 2010 - 05:03 PM

Vad ca-ti sunt drag si tie. Daca vrei sa ma pupi, stai te rog la rand ca sunt altii in fata ta.

Cum vrei sa te indrageasca cineva cand vii intre romani si invoci "prostia corciturilor de romani" si "intelepciunea rasei pure evreiesti"? Nu e asta RASISM?
 • 0

#8 Pippo

Pippo

  Orhidee

 • Gold Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 8451 mesaje

Scris 21 January 2010 - 11:06 AM

Tu Pippo esti ultimul din Romania care sa pledeze contra rasismului. Inteleg ca forumul ista iti da ocazia sa te crezi important si freasca Dumnezeu human. Nu stiu dece cred ca acei legionari care au atarnat evrei vii pe carlige la abator in progromul din Bucuresti-1941,aveau nu mai multa minte dcat tu. Daca gresesc,ma scuz.Poate aveau mai multa.
Ma faci sa rad. Pippo contra rasismului. Evreii nu conteaza la el.

Eu stimez orice forma de inteligenta si intelepciune in slujba adevarului, inclusiv pe evreul rational si intelept. Chiar nu conteaza rasele pentru mine, ci mentalitatea poporului. Oamenii ca aluat difera de la unul la altul, indiferent de rasa.
 • 0

#9 VEMANS

VEMANS

  gandac flituit

 • Gold Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 7963 mesaje

Scris 25 February 2010 - 07:06 AM

1.Asta se poate explica la cine are habar de faptele istorice. Cine nu are habar de istorie scrie ca tine .
1+1=2. iSRAELUL A FOST INFINTAT CU VOTUL SI ASENTIMENTUL MAJORITATEA TARILOR DIN LUME DE ONU IN 1948.Punct.
................................................................................
.................................................
2.Deoarece in istorie este evident ca nu esti "cineva",hai sa-ti repar cateva idei istorice care desigur le-ai invatat la carciuma ca la scoala desigur ca nu.Da,acei cetateni "austroungari de rang inferior" care au mancat mamaliga si au dansat hora, asta era deajuns la tine pentru ai proclama romani.Din partea mea,poti sa-i chemi romani dar "Transilvania adevenit pamant romanesc numai dupa 1918.

Cu chestia Ierusalimului nu numai ca te inseli ci calci in strachine. Nimic,dar nimic nu este adevar din ce ai scris.Felicitarile mele, ai reusit sa bagi 7 gogoase intr-o singura fraza...Ar trebui sa fii inscris in cartea lui Guiness.


1.United Nations General Assembly Resolution 181 session -1 Future government of Palestine on 29 November 1947 :

The United Nations Partition Plan for Palestine or United Nations General Assembly Resolution 181 (II) Future Government of Palestine was a resolution adopted by the General Assembly. It was approved by a vote of 33 to 13, with 10 abstentions on November 29, 1947

Dupa cum observi Israelul NU a fost infiintat dupa cum spui pentru ca :
- rezolutia 181 0NU aproba impartirea teritoriului Palestinei nu doar infiintarea statului Israel;
-ea a fost data in 1947 nu 1948:
-dupa ce intr-un post anterior te luase gura pe dinainte si afirmasei altceva (Israelul a fost infintat in urma votului a toate tarilor membre in acel timp ) acum o dai cu "votul si asentimentul" majoritatii . Ti-am dat rezultatul exact ca sa se stie.

2. Chestia cu invatatul la carciuma ma lasa rece ; prietenul meu evreu din tinerete avea o vorba:nu exista evrei prosti , or sunt destepti ori sunt avortati spontan in primele trei luni de sarcina . Pina astazi ii dadeam dreptate dar m-am inselat , exista cel putin unul !
La chestia cu Ierusalimul nu vii cu argumente ci doar cu jigniri drept pentru care am raspuns la fel cu riscul de a fii suspendat de moderatori .

Aceast mesaj a fost editat de VEMANS: 25 February 2010 - 07:08 AM

 • 0

#10 VEMANS

VEMANS

  gandac flituit

 • Gold Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 7963 mesaje

Scris 25 February 2010 - 08:12 AM

Vin cu o adaugire la afirmatia ca " puterea financiara a familiilor Rothschild , Rockefeler , Morgan s.a. a avut influenta hotaritoare in formarea statului Israel".

Biroul de Extrerne
2 Noembrie 1917

Dragul meu Lord Rothschild,
Am deosebita placere de a-ti inmana in numele Guvernului Majestatii Sale urmatoarea declaratie de simpatie cu aspiratiile evreilor sionisti, care a fost supusa si aprobata de Cabinet:

"Guvernul majestatii Sale priveste cu favoare stabilirea in Palestina a unui Camin national pentru poporul evreu si-i va folosi bunele oficii pentru a facilita atingerea acestui obiectiv; este de inteles ca nu se va face nimic ce ar putea prejudicia drepturile civile si religioase ale comunitatilor non-evreiesti existente in Palestina sau drepturile si status-ul politic obtinut de evrei in alte tari."
Iti voi fi recunoscator daca vei aduce aceasta declaratie la cunostinta Federatiei Sioniste.
Al dumneavoastra
[semnatura]

A.W. James Balfour

Balfour era secretar de stat in Ministerul de Afaceri Externe al Marii Britanii in timp ce Rotschild nu detinea nici-o pozitie in guvern (dar era un evreu cu bani, multi bani ). Cred ca nu mai este nimic de adaugat......

Ba da : dupa unele estimari din cei cca 500.000 de locuitori din Palestina anului 1895 mai putin de 10 % erau evrei . Dar de la inceputul sec XX s-au manifestat celebrele Aliya , turism pentru evrei in PALESTINA cu bilet doar pentru dus....

Aceast mesaj a fost editat de VEMANS: 25 February 2010 - 09:02 AM

 • 0