La 18 ani, s-a sinucis din cauza notelor la matematică de ce se recurge la astfel de gesturi?
Scris 07 January 2010 - 07:42 PM
O adolescentă de 18 ani, elevă la Colegiul Naţional Radu Greceanu din Slatina s-a spânzurat aseară, lăsând în urmă un simplu bilet de adio prin care cerea familiei să se roage pentru ea, mărturisind că nu mai vrea să fie o povară pentru ei.
http://www.click.ro/actualitate/din_tara/s..._880112046.html
Stire ca m-a cutremurat.Mi-am amintit de cazul unui baietel de 11 ani care s-a sinucis din acelasi motiv,notele mici la matematica,de valul de sinucideri de acum cativa ani de la un liceu din orasul Roman.
Cine sunt vinovatii?
Ce-i impinge pe elevi sa recurga la astfel de gesturi?
Scris 07 January 2010 - 07:52 PM
Aceasta postare a fost editata de Marinel: 07 January 2010 - 07:53 PM
Scris 07 January 2010 - 07:59 PM
Toate cauzele care au dus la astfel de sinucideri sunt aceleasi,notele mici la matematica,exigentele profesorilor.Nu a fost niciun caz in care elevii sa ia asemenea decizii din cauza altor materii predate.
Scris 07 January 2010 - 08:30 PM
otilia9, la Jan 7 2010, 07:59 PM, a spus:
Toate cauzele care au dus la astfel de sinucideri sunt aceleasi,notele mici la matematica,exigentele profesorilor.Nu a fost niciun caz in care elevii sa ia asemenea decizii din cauza altor materii predate.
da...profesorii sunt niste sacali...
ei sunt problema copiilor ...
sunt zmeii zmeilor ...
ei au la indemana un pix si un catalog..
pun note mici pentru ca apoi copii sa se sinucida..
in felul asta profesorii vor avea mai putin de munca..
otilea tata,,...ai suferit si tu din cauza notelor mici?
Scris 07 January 2010 - 08:33 PM
NewTask, la Jan 7 2010, 09:30 PM, a spus:
ei sunt problema copiilor ...
sunt zmeii zmeilor ...
ei au la indemana un pix si un catalog..
pun note mici pentru ca apoi copii sa se sinucida..
in felul asta profesorii vor avea mai putin de munca..
otilea tata,,...ai suferit si tu din cauza notelor mici?
Ce te face sa crezi asta?
Vezi bine ca am specificat faptul ca asemenea acte necugetate nu au cauza un alt obiect.Nu am rastignit tagma profesorilor.De ce ai avut reactia asta...sincer nici nu vreau sa stiu.
Ca fapt divers,nu ca ar interesa,am fost o eleva model.Am facut la Universitatea A.I.Cuza,matematica-fizica.
Copila despre care vorbesc ,daca ai citit articolul,nu era o eleva mediocra.
Scris 07 January 2010 - 08:43 PM
otilia9, la Jan 7 2010, 08:33 PM, a spus:
Vezi bine ca am specificat faptul ca asemenea acte necugetate nu au cauza un alt obiect.Nu am rastignit tagma profesorilor.De ce ai avut reactia asta...sincer nici nu vreau sa stiu.
Ca fapt divers,nu ca ar interesa,am fost o eleva model.Am facut la Universitatea A.I.Cuza,matematica-fizica.
Copila despre care vorbesc ,daca ai citit articolul,nu era o eleva mediocra.
ha ha hi hi ho ho..
copii care ajung sa se sinucida= au ceva la mansarda..
parintii sunt de vina impreuna cu "cei 7 ani de acasa" pe care ei considera ca progenitura lor a reusit sa-i strabata cu succes.
profesorii nu fac decat sa slefuiasca ce a ramas din copilul educat timp de 7 ani ..acasa..
daca o nota mica poate impinge un copil la suicid....ce sa zicem de un pumn in moaca sau izolarea de catre prieteni?
bravo..d-soara eleva model..
imi explici si mie prima fraza, caci eu nu am prea inteles-o??
Scris 07 January 2010 - 08:43 PM
Chiar daca est prost, ai dreptul sa traiesti.
Si nu esti deloc o povara, ai in fata o cariera stralucita in politica, cel putin in Romania.
Aceasta postare a fost editata de florianb: 07 January 2010 - 08:48 PM
Scris 07 January 2010 - 08:46 PM
Profesorii nu ii consider vinovati, poate sistemul de invatamant care incarca programa asa tare.
Scris 07 January 2010 - 08:49 PM
NewTask, la Jan 7 2010, 09:43 PM, a spus:
copii care ajung sa se sinucida= au ceva la mansarda..
parintii sunt de vina impreuna cu "cei 7 ani de acasa" pe care ei considera ca progenitura lor a reusit sa-i strabata cu succes.
profesorii nu fac decat sa slefuiasca ce a ramas din copilul educat timp de 7 ani ..acasa..
daca o nota mica poate impinge un copil la suicid....ce sa zicem de un pumn in moaca sau izolarea de catre prieteni?
bravo..d-soara eleva model..
imi explici si mie prima fraza, caci eu nu am prea inteles-o??
Scurt,profesorilor de matematica li s-ar impune un control psihologic mai amanuntit.Multi dintre ei au probleme cu alcoolul sau viata particulara nu este tocmai normala.
Nu ma erijez in "aparatoarea elevilor".
Tu vorbesti din postura de parinte sau de pe margine?
Malitiozitatea ta la adresa mea...nu-si are rostul.
Scris 07 January 2010 - 09:04 PM
Nu putem sti daca parintii au fortat nota, nu putem sti ca profesorii au ostracizat-o. Singurul lucru pe care il stim e ca o eleva s-a sinucis pt note iar asta dovedeste numai faptul ca acea eleva avea o problema si nu restul lumii.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Modul pedagogic | anickya | 8 | 6.281 |
|
Sistemul de invatamant al viitorului | roportal | 15 | 10.365 |
|
Lecturi clasa a XI-a | Zindy | 6 | 11.211 |
|
Evaluarea cadrelor didactice | Moftangiu | 29 | 6.532 |