sau Inregistrare

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Micul dejun la copii Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 09-January 10

Scris 25 January 2010 - 03:14 PM

Vezi postareaThe Unknown, la Jan 25 2010, 11:51 AM, a spus:

Renunt si eu de maine, sa vad ce-mi spune doctorul ca ma incurajeqza sa beau pentru calciu!!! pe langa ca iau si supliment in capsule. Urasc laptele de cand ma stiu!!!

Laptele din pacate scoate calciul din oase, deoarece este proteina animala. Proteina animala produce aciditate in sange, iar organismul in incercarea de a readuce ph-ul sangelui la nivelul normal, consuma sodiul si calciul din oase. Deci aviz celor care sufera de ostoporoza.
De ce credeti ca se dezvolta alergii la lactoza si alte componente ale laptelui de vaca? PEntru ca este incompatibil din punct de vedere genetic cu omul. Laptele de vaca este facut sa hraneasca viteii, nu oamenii. Singurul compatibil 100% cu omul este laptele matern si de aceea este plin de beneficii.

Plus ca cea mai mare cantitate de calciu nu se gaseste in lapte ci in legumele verzi, salata, broccoli, etc.
Asa ca poti renunta linistit/a la lapte, nu pierzi nimic, calciu se gaseste din belsug in o gramada de alte alimente, trebuie doar sa te interesezi putin.
0

#22 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 25 January 2010 - 03:18 PM

Vezi postareaChryso, la Jan 21 2010, 01:17 AM, a spus:

La micul dejun un copilas ar trebui sa consume in primul rand fructe, , sucuri de fructe, asta bineinteles inainte de masa propriuzisa, pt ca altfel fermenteaza si strica ficatul. Amestec de seminte cu fructe si lapte de soia sau lapte de cocos.

Si unui nou-nascut pe care nu`l alaptezi la san, ii dai tot lapte de soia?

"Laptele din soia este de fapt o bautura vegetala, un lichid care ramane dupa ce boabele de soia sunt inmuiate si apoi stoarse."

Cum ii suplinesti toate astea:
"Care sunt calitatile laptelui de vaca?

Laptele de vaca furnizeaza glucide, vitamine, minerale, grasimi si vitamine.

O ceasca de lapte de vaca contine 8 grame de proteine si 12 grame de glucide si asigura 30% din cantitatea de calciu necesara zilnic unui adult si 50% din necesarul de vitamina B12 si riboflavina (vitamina din grupul B)." ?
0

#23 Utilizator offline   Alizee* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 13-January 07

Scris 25 January 2010 - 03:20 PM

Chryso , nu-ti contest cunostintele asta e clar , te-am citit si pe alte topicuri si am fost de acord cu tine.
Ceea ce am scris am scris din experienta sau mai bine spus din ceea ce am observat eu personal.
Atunci cand am devenit mamica cartea ,,mama si copilul " am citit-o din scoarta-n scoarta si eram hotarata sa respect tot ce scria acolo (multe chiar le-am respectat si mi-au fost de un real ajutor) Am alaptat fetita pana la 8 luni , natural.Inca doua luni am alaptat-o cu lapte praf de la farmacie ( nu mai retin ce era acum 14 ani ) dupa care , lapte de vaca ( vaca pascuta la camp ca pe vremuri , nu stiu despre ce hormoni vorbesti tu ).Fiica mea este dezvoltata armonios ( putin slabuta chiar ) si sanatoasa . La polul opus am doua cunostinte care au hranit copii cu nu stiu ce piure la borcanele , iaurturi cumparate , vitamine peste vitamine si acum sunt obezi (fara sa exagerez).Meritul pentru alimentatia (laptele de vaca , iaurt facut in casa ) copilului meu ii apartine soacrei mele nu mie , cu care sincera sa fiu nu prea am fost de acord la inceput.
0

#24 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 25 January 2010 - 03:24 PM

Vezi postareahans, la Jan 25 2010, 03:17 PM, a spus:

Rezolvarea problemei batranilor care mancau toate animalele din ograda nu consta in aceea ca munceau dupa ce mancau. Ci in moderatie si varietate. Vreau sa te anunt ca, daca noua generatiei mancacioase ne trebuiau cam doi trei purcelusi pe an, bunica-mea se crucea, si ne spunea ca lor un singur purcelus le ajungea.
Cat despre munca pe la tara, sunt sigur ca vorbest fara sa cunosti. Nu suntem toti crescuti pe Champs Elysees cum crezi tu... asa ca munca fizica nu-i o sperietoare ... :swoon:

cu siguranta nu este o sperietoare munca fizica, dar toti se duc la oras de dragul traiului mai lejer. eu nu vorbesc de exceptii aici, eu vorbesc de studii facute pe populatiile diferitelor tari si de concluziile trase pe baza unor studii efectuate pe esantioane mari de oameni. concluziile sunt baza. rezultatele sunt baza. Nu asa ca imi zici tu ca muncesti la tara, so what? majoritatea nu fac asta asa ca...:scare:
0

#25 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 25 January 2010 - 03:25 PM

Vezi postareaChryso, la Jan 25 2010, 04:03 PM, a spus:

Nu ii mai invocati voi atata pe bunicii, pt ca bunicii mancau si beau dar apoi se duceau la camp si munceau de la 5 dimineata pana seara , zi lumina, in aer curat. Si ma indoiesc tare ca bunica ii dadea vacii hormoni de crestere si antibiotice pe banda.
Vai ce faceti dupa ce mancati? Cati din voi merg la camp si muncesc zi lumina dupa ce baga o fleica de porc? :swoon: Sau slanina cu ceapa? Ghici ce se intampla dupa ce romanu baga o fleica serioasa si niste mici?! Sta la TV cu telecomanda in sus, sau isi pune curu gras pe un scaun din birou, merge cu masina si la chioscu din coltu blocului, si lista poate continua. Asa ca nu va mai comparati cu saracii bunicii ca daca ar fi sa va duc acu pe toti la tara , la munca campului de la 5 dimineata, in 3 zile ati fi morti cu totii. Bunicii nostri munceau de la 14 ani la camp. HAhahah.
Ziceti-mi si mie de ce a crescut rata de obezitate la copii, de ce mor oamenii de boli de inima, de ce e diabetul si cancerul in floare? De bine ce va hraniti, asta e viitorul glorios, ignoranta e in floare :scare:
succes la boli :pope:

Si de ce nu am lua ca alternativa miscarea sau produsele bio, si nu mancarea vegetala?

Vezi postareaChryso, la Jan 25 2010, 04:24 PM, a spus:

cu siguranta nu este o sperietoare munca fizica, dar toti se duc la oras de dragul traiului mai lejer. eu nu vorbesc de exceptii aici, eu vorbesc de studii facute pe populatiile diferitelor tari si de concluziile trase pe baza unor studii efectuate pe esantioane mari de oameni. concluziile sunt baza. rezultatele sunt baza. Nu asa ca imi zici tu ca muncesti la tara, so what? majoritatea nu fac asta asa ca...:crazy:

Ti-am multumi daca ne-ai arata si studiile. Cine, unde si cand le-a facut.
Nu vad nimic rau in a ne informa.
0

#26 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 25 January 2010 - 03:27 PM

Vezi postareabreak2, la Jan 25 2010, 03:18 PM, a spus:

Si unui nou-nascut pe care nu`l alaptezi la san, ii dai tot lapte de soia?

"Laptele din soia este de fapt o bautura vegetala, un lichid care ramane dupa ce boabele de soia sunt inmuiate si apoi stoarse."

Cum ii suplinesti toate astea:
"Care sunt calitatile laptelui de vaca?

Laptele de vaca furnizeaza glucide, vitamine, minerale, grasimi si vitamine.

O ceasca de lapte de vaca contine 8 grame de proteine si 12 grame de glucide si asigura 30% din cantitatea de calciu necesara zilnic unui adult si 50% din necesarul de vitamina B12 si riboflavina (vitamina din grupul B)." ?

Exista formule speciale pentru bebelusi facute pe baza de soia pentru copilasii cu intoleranta la lactoza( datorita intolerantei la lactoza, multi copilasi au murit - si asta datorita incompatibilitatii genetice) .Da , se poate hrani copilul cu lapte de soia de la nastere, pentru ca sunt formule concepute special, imbogatite cu vitamine la fel ca si laptele matern, pt ca se urmareste imbogatirea cu vitamine in cantitati similare laptelui matern, nu laptelui de vaca , care btw este diferit in concentratile de minerale si vitamine pe care le contine. si asta datorita faptului ca repete: laptele de vaca este pt vitei, nu suna logic?:swoon:
0

#27 Utilizator offline   otilia* 

• un zambet...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 06-July 07

Scris 25 January 2010 - 03:35 PM

Cred ca mult mai nimerit ar fi sa se faca propaganda pentru folosirea alimentelor ecologice.Cand vad atat de multa tevatura cu alimentatia vegetariana ca fiind cea mai cea chiar iti vine sa-ti dai pumni.La ce iti foloseste cand in magazine nu gasesti urma de produse ecologice?
Dar ne dam rotunzi...suntem vegetarieni.Si consumam chimicale la pachet :swoon:
In piete si supermarketuri gasesti rosii provenienta Turcia,castraveti,salata,varza,cartofi,telina tot din Turcia sau Olanda.De fructe nici nu mai vorbesc.Dar gasim inca merele romanesti la producatorii autohtoni.
Ati observat ca rosiile,ardeii stau intacte si o luna de zile in frigider? :scare:
O telina din Olanda daca o pui in beci,peste 2-3 saptamani gasesti ceva ca un nisip in forma sferica :pope: ,pe cand o radacina de telina din gradina proprie rezista in beci pana la sfarsitul primaverii pastrandu-si toate calitatile.La fel se intampla si cu celelalte radacinoase.
Deci,daca vreti sa fiti sanatosi si sa aveti copii sanatosi,optati pentru o dieta variata incluzand si produsele animale dar verificand provenienta lor,adica ecologice.
0

#28 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 25 January 2010 - 03:37 PM

Vezi postareaotilia9, la Jan 25 2010, 03:35 PM, a spus:

Cred ca mult mai nimerit ar fi sa se faca propaganda pentru folosirea alimentelor ecologice.Cand vad atat de multa tevatura cu alimentatia vegetariana ca fiind cea mai cea chiar iti vine sa-ti dai pumni.La ce iti foloseste cand in magazine nu gasesti urma de produse ecologice?
Dar ne dam rotunzi...suntem vegetarieni.Si consumam chimicale la pachet :swoon:
In piete si supermarketuri gasesti rosii provenienta Turcia,castraveti,salata,varza,cartofi,telina tot din Turcia sau Olanda.De fructe nici nu mai vorbesc.Dar gasim inca merele romanesti la producatorii autohtoni.
Ati observat ca rosiile,ardeii stau intacte si o luna de zile in frigider? :scare:
O telina din Olanda daca o pui in beci,peste 2-3 saptamani gasesti ceva ca un nisip in forma sferica :pope: ,pe cand o radacina de telina din gradina proprie rezista in beci pana la sfarsitul primaverii pastrandu-si toate calitatile.La fel se intampla si cu celelalte radacinoase.
Deci,daca vreti sa fiti sanatosi si sa aveti copii sanatosi,optati pentru o dieta variata incluzand si produsele animale dar verificand provenienta lor,adica ecologice.

In ce calitate dai sfaturile astea? ce studii in domeniu ai? ce teste ai facut? pe ce esantioane de oameni, din ce zone, din cate tari? :crazy:
0

#29 Utilizator offline   otilia* 

• un zambet...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 06-July 07

Scris 25 January 2010 - 03:42 PM

Vezi postareaChryso, la Jan 25 2010, 04:27 PM, a spus:

Exista formule speciale pentru bebelusi facute pe baza de soia pentru copilasii cu intoleranta la lactoza( datorita intolerantei la lactoza, multi copilasi au murit - si asta datorita incompatibilitatii genetice) .Da , se poate hrani copilul cu lapte de soia de la nastere, pentru ca sunt formule concepute special, imbogatite cu vitamine la fel ca si laptele matern, pt ca se urmareste imbogatirea cu vitamine in cantitati similare laptelui matern, nu laptelui de vaca , care btw este diferit in concentratile de minerale si vitamine pe care le contine. si asta datorita faptului ca repete: laptele de vaca este pt vitei, nu suna logic?:scare:

Mai,tu iti dai seama ca esti pe langa?
Nu mai sustine niste teorii tampite.Oamenii au consumat dintotdeauna laptele de vaca si o vor face in continuare.
Copii hraniti la modul prezentat si sustinut de tine arata ca niste umbre.Vai de mama lor. :swoon:
0

#30 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 25 January 2010 - 03:42 PM

Vezi postareabreak2, la Jan 25 2010, 03:25 PM, a spus:

Si de ce nu am lua ca alternativa miscarea sau produsele bio, si nu mancarea vegetala?

Ti-am multumi daca ne-ai arata si studiile. Cine, unde si cand le-a facut.
Nu vad nimic rau in a ne informa.

sigur, postez imediat ce ma intorc :swoon:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »