Bugetul de stat pe 2010 Cateva ganduri despre bugetul 2010
Scris 30 December 2009 - 10:07 AM
Eu personal vad zi de zi cum cu nonsalanta ni se spune ca anul 2010 va fi mai bun decat 2009, cum bugetul trebuie sa fie unul de austeritate si cum "pentru a ne fi mai bine, o sa ne fie putin mai greu".
Asta inteleg, ca nu se poate repara dintr-o data tot ce este stricat insa din continutul proiectului de lege reiese ca de suportat suportam numai noi, cetatenii de rand.
In ceea ce priveste structurile guvernamentale si chiar presendentia, lucrurile stau chiar roz, as putea spune. Si nu spun asta deoarece sunt eu Gica-Contra insa cand bugetele de la mai toate ministerele cresc pe niste motive hilare ( ex. Salarii de merit ) trag concluzia ca cineva acolo sus nu ne iubeste.
In ceea ce priveste populatia, numai previziuni sumbre, disponibilizari, cresterea somajului, inchideri de firme, restrangeri de activitate, etc.
In aceasta situatie ma intreb, este asta chiar o solutie?
Scris 30 December 2009 - 11:15 AM
Alesii tot de burta lor o sa aiba grija, niciodata nu o sa-i intereseze de noi, platitorii de taxe si impozite.
Scris 30 December 2009 - 11:51 PM
Crystaly, la Dec 30 2009, 11:15 AM, a spus:
Alesii tot de burta lor o sa aiba grija, niciodata nu o sa-i intereseze de noi, platitorii de taxe si impozite.
De data asta nu mai sunt aleşii (Băsescu şi Udrea), cei vinovaţi, ci, vinovaţii sunt cei care i-au ales.
Ştiau că bugetul este gol, şi nu mai e de unde intra bani, decât prin mărirea accizelor, a taxelor şi implicit a preţurilor. În ultimii 5 ani, bugetul a sărăcit din ce în ce mai mult, pentru că, Băsescu a găsit cu cale, să nu ia impozit mare de la protejaţii lui miliardari (foşti securişti, actuali capitalişti). El, tocmai pentru asta a instituit cota unică, pentru a proteja averilor marilor miliardari. Însă, asta urma să aibă o consecinţă devastatoare pentru cetăţeanul de rând pentru că, neluând mult de la bogaţi, pentru buget, trebuie să ia mult de la săraci.
Acesta e motivul pentru care Vântu nu a dorit ca Geoană să ajungă preşedinte, şi, în noaptea de 5 spre 6 Decembrie, l-a chemat la el, sub un anumit pretext, şi, a trimis fotografii să aibă grijă de el. În acest fel l-a "dat în gât".
Şi, drept urmare, unii concetăţeni au votat cu mărirea taxelor şi impozitelor pentru cetăţenii de rând, adică, cu Băsescu.
Dar totuşi, asta nu-i nimic faţă de ce ne aşteaptă începând cu anul viitor, când românii vor trebui să plăteasscă FMI-ului.....28 de miliarde de dolari. Ceauşescu a avut de dat 11 miliarde, şi se ştie cum au dus-o românii.
Ca o concluzie pentru cei care au votat pe Băsescu, care luptă cu mogulii, se poate face următoarea afirmaţie: Să trăiţi bine..de la 1 Ianuarie 2010, dar, mai ales de la 1 Ianuarie 2011 !!!
Scris 31 December 2009 - 11:18 AM
Adica ... sa intelegem de aici ca la noi astia mici e criza.
Scris 31 December 2009 - 11:25 AM
Scris 31 December 2009 - 11:37 AM
Românii ar trebui să-şi strângă cureaua, pentru a le fi bine pe urmă.
Emil Boc, Decembrie 2009:
Românilor le va mai rău o perioadă, pentru ca apoi să le fie iar bine.
Ambele guvernări, au fost votate cu mare entuziasm de naţiune, înclusiv de mine (de mine doar prima - CDR). Ambele guvernări aveau PD-ul în componenţă. Dar....tot românul îşi aminteşte cu groază de acea guvernare CDR, în care, Victor Ciorbea cerea românilor să strângă cureaua, în timp ce el, se îngrăşa foarte mult odată ajuns la guvernare. A fost cea mai teribilă, cea mai urâtă guvernare de după 1989. Consecinţele s-au văzut: PNŢ-ul a fost eliminat din Parlament. Să urmeze PD-L ? Vom vedea. Însă păcat că doar peste 5 ani. Sau....având în vedere că oamenii, deja, la mai puţin de o lună de la votarea lui Băsescu, îşi dau seama că au fost minţiţi....s-ar putea să nu fie nevoie de aceşti 5 ani.
Scris 31 December 2009 - 11:58 AM
Ma intreb, oare tarisoara asta o sa o duca vreodata bine?
Scris 31 December 2009 - 12:05 PM
lupini, la Dec 31 2009, 11:37 AM, a spus:
Românii ar trebui să-şi strângă cureaua, pentru a le fi bine pe urmă.
Emil Boc, Decembrie 2009:
Românilor le va mai rău o perioadă, pentru ca apoi să le fie iar bine.
Ambele guvenări, au fost votate cu mare entuziasm de naţiune, înclusiv de mine (de mine doar prima - CDR). Ambele guvernări aveau PD-ul în componenţă. Dar....tot românul îşi aminteşte cu groază de acea guvernare CDR, în care, Victor Ciorbea cerea românilor să-şi strângă cureaua, în timp ce el, se îngrăşa foarte mult odată ajuns la guvernare. A fost cea mai teribilă, cea mai urâtă guvernare de după 1989. Consecinţele s-au văzut: PNŢ-ul a fost eliminat din Parlament. Să urmeze PD-L ? Vom vedea. Însă păcat că doar peste 5 ani. Sau....având în vedere că oamenii, deja, la mai puţin de o lună de la votarea lui Băsescu, îşi dau seama că au fost minţiţi....s-ar putea să nu fie nevoie de aceşti 5 ani.
Lupinii, ministrii din CDR ai lui Ciorbea nu au fost prosperi oameni de afaceri, cu exceptia lui Tariceanu.
Guvernul Ciorbea a luat masurile nepopulare, dar efectele s-au vazut in mandatul lui Isarescu, pentru ca masurile economige se manifesta cu 1-2 ani intarziere.
Faptul ca PNTCD nu a mai intrat in Parlament, dar PDL-ul si PNL-ul din acelasi guvern au intrat cu brio, nu are legatura cu moralitatea si performantele, este rezultatul mediatizarii si in cazul PNTCD al conflictelor interne.
Guvernul Ciorbea a mostenit o situatie dificila cu o rezerva valutara de 600 mil $ si datorii scadente de 4 mld $ in '97, si a salvat economia de la colaps.
Ramane sa vedem de ce o sa fie capabil "Traian Boc", care a mostenit o rezerva valutara impresionanta.
In 2009 Traian Boc nu a avut curajul sa ia masuri nepopulare sa reduca numarul functionarilor, spre deosebire de Ciorbea care a restructurat mineritul, disponibilizand multi oameni.
Aceasta postare a fost editata de Moftangiu: 31 December 2009 - 12:10 PM
Scris 31 December 2009 - 12:29 PM
Moftangiu, la Dec 31 2009, 12:05 PM, a spus:
In 2009 Traian Boc nu a avut curajul sa ia masuri nepopulare sa reduca numarul functionarilor, spre deosebire de Ciorbea care a restructurat mineritul, disponibilizand multi oameni.
Când spui că Traian Udrea Boc a moştenit o rezervă valutară impresionantă, poate faci comparaţie între rezerva României şi cea a statului Congo. Da, dacă ne comparăm cu ăia, probabil rezerva noastră era impresionantă. Dar, dacă ne comparăm cu ce avem nevoie noi românii, vedem că, mult lăudata cotă unică, a adus bugetul în situaţia de a fi nevoit să împrumute 28 de miliarde de dolari de pe pieţele externe.
Şi pe vremea lui Ceauşescu, România avea de plătit datoria externă, ca acum. Şi, la fel ca acum, exista cota unică.
Evident, sunt mari deosebiri între cele două sisteme economice, dar, am scris asta ca titlul informativ.
Scris 31 December 2009 - 04:41 PM
Pe de alta parte de ce trebuie sa "pedepsim" o afacere numai pentru ca este rentabila? in timp ce protejam altele care sunt vai de capul lor.
Ma gandesc la faptul ca poate este o idee mai buna sa se impoziteze "din greu" a doua, a treia, a n-a casa, masina, barca samd.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Rezervele de cupru ale Romaniei de miliarde de euro privatizate pe 49 milioane de euro.
Partajarea este urmatoarea: Privatii 100% - Romania 0% |
Hydro314 | 1 | 1.828 |
|
Daca ar fi revolutie ce credeti ca ar face fortele armate ? | alone4ever | 57 | 11.023 |
|
Discutii telefonice, mailuri, smsuri...
Watergate legal? - Topic Combinat |
fnicolici1 | 111 | 30.318 |
|
Israel versus Iran - candva trebuie sa inceapa confruntarea
5 milioane contra 70 de milioane |
Cleric Preston | 103 | 27.543 |
|
"Razboi diplomatic" pentru petrolul de la Polul Nord | laursan3 | 0 | 1.421 |
Contact
Facebook