Dictatura In societate si familie-in relatiile interumane,in general
Scris 16 December 2009 - 04:03 PM
Scris 17 December 2009 - 12:19 AM
1.Sa fie rebel si sa se razvrateasca intruna, oricare ar fi consecintele;
2.Sa taca si sa inghita;
3.Sa fie pupincurist (nefericita situatie, dar s-a vazut de multe ori ca pentru unii functioneaza).
Scris 17 December 2009 - 12:25 AM
un exemplu destul de bun este regimul instaurat de ceausescu care si acum isi are un rol ....in special in vietile persoanelor mai de varsta a 3 ce au "copilarit "cu acest regim.
Aceasta postare a fost editata de Celin1988: 17 December 2009 - 12:26 AM
Scris 17 December 2009 - 12:52 AM
Celin1988, la Dec 17 2009, 12:25 AM, a spus:
un exemplu destul de bun este regimul instaurat de ceausescu care si acum isi are un rol ....in special in vietile persoanelor mai de varsta a 3 ce au "copilarit "cu acest regim.
Si cum crezi ca se poate lupta impotriva indobitocirii?Tu cum ai proceda,de exemplu?
Zero.Taiat.In.Patru, la Dec 17 2009, 12:19 AM, a spus:
2.Sa taca si sa inghita;
3.Sa fie pupincurist (nefericita situatie, dar s-a vazut de multe ori ca pentru unii functioneaza).
Eu as prefera prima varianta,desi nu e cea mai sanatoasa pentru siguranta personala.Probabil cea mai de succes formula ar fi o combinatie intre ultimele doua puncte.
Scris 04 January 2010 - 04:44 PM
lorelai1907, la Dec 17 2009, 12:52 AM, a spus:
Exista tot felul de idei, dar in principiu sunt doar doua feluri de a lupta impotriva efectelor unei dictaturi:
1. De a lupta "in interior" - adica de a te refugia in viata de familie, in universul interior, in literatura (atata cat este permisa intr-o dictatura), in filme, altii gasesc alinarea in biserica, etc. Strategia este de a te refugia din calea opresiunii si de spera ca poti ramane neatins si sanatos mintal.
2. De a lupta "in exterior" - cu mijloacele pe care le are fiecare - facand demonstratii, trimitand proteste, scriind scrisori liderilor, sau facand arta, literatura, filme, organizand intalniri, spunandu-ti parerea. Strategia asta este de a incerca sa schimbi ceea ce nu este normal in societatea respectiva.
Dar tu (daca-mi dai voie sa intreb) unde traiesti? Despre ce dictatura este vorba?
Scris 04 January 2010 - 06:17 PM
Zero.Taiat.In.Patru, la Dec 17 2009, 12:19 AM, a spus:
2.Sa taca si sa inghita;
Nu prea vad sa fie "solutii"... sunt variante de raspuns... nu solutii...
In general lumea este invatata ca sunt 2 variante: sa te supui sau sa te razvratesti. Ambele sunt la fel de negative.
Mai exista totusi o cale, o cale in care toata lumea poate iesi multumita. Se numeste comunicarea nonviolenta.
Practic consta intr-o conexiune empatica la nivel de nevoi intre cele 2 persoane. Nu e simpla dar se poate invata... se poate practica... se poate obtine competenta in asa ceva.
Iata un exemplu:
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Problema mp3 player,va rog sa ma ajutati daca se poate | MadTiger | 2 | 1.581 |
|
Nervii si cum va descarcati de ei? | nightwish | 36 | 3.391 |
|
Ce va binedispune cel mai mult? | absolutep0wer | 9 | 1.731 |
|