sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Arhetipul romanului "din Romania" Pareri si consideratii: arhetipul celui din România Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Ares444 

• The Master Blaster
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-November 05

Scris 02 December 2005 - 02:16 PM

"Daca ar fi sa va ceara cineva sa descrieti un "caz tip" al românilor "din Romania", ati putea sa-l descrieti ?
Sunt particularitati ? Si daca sunt, suntem constienti de ele ?
Este vreo diferenta dintre "arhetipul celui din România" si arhetipul celui ce este dincolo" ???

S-a discutat foarte mult si s-a comparat "arhetipul celui ce este dincolo" cu cel din Romania.
"Am vazut" cum sintem noi (cei de dincolo) priviti dar nu am vazut pe forumul asta nici o parere de cum sint priviti cei de acolo, de noi, de altii sau de ce nu chiar de ei .... :sorry:

As fi tare curios sa aflu parerile voastre daca se poate...
Cu respect

Aceasta postare a fost editata de Ares444: 02 December 2005 - 02:18 PM

0

#2 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-October 05

Scris 02 December 2005 - 02:22 PM

Merci ca ai continuat topicul, Ares.
Speram sa se ajunga si la asta.
Pai, sa-ti expun parerea mea.
Cum îi privim noi pe cei de "dincolo"...e simplu : ZEI. Spunem cu respect "m-am întâlnit cu niste Straini" ( a se remarca majuscula).
Chiar si când îi injuram ( imbecilii astia de Straini), se simte sau se ghiceste firisorul de saliva ce se scurge incet din coltul gurii :tease: :doh:
Spunem mereu "aia lucreaza pe BANI ADEVARATI" :sorry:
To be continued....
0

#3 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 02 December 2005 - 03:21 PM

nu am prins ideea. Scuze.
0

#4 Utilizator offline   Herr Spiegellman 

• Lustruous Prince of Darkness
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-November 05

Scris 02 December 2005 - 03:26 PM

Nu e numai ca aia lucreaza pe bani adevarati... dar aia Lucreaza (a se remarca majuscula...). La ei in minte nu exista expresia "Lasa bah ca merge si asa..." care pe mine personal MA DISPERA !

Peste tot unde am lucrat (in diverse domenii) intalneam oameni care faceau ceva de matuiala si cand li se cerea socoteala incercau sa isi convinga colegii / superiorii ca "las' ca mere si ashea..."

Este adevarat ca este foarte important si cati bani iei... dar am vazut si oameni ajunsi pe pile in posturi inalte, platiti mult mai bine pt ceva ce nu au habar sa faca dar fac subalterni mai competenti... aia folosesc expresia "las' ca e bine..." pentru a se scuza de munca...

Exemplu FOARTE concret: Iulius Mall Timisoara... proaspat inauguratul colos de 45.000 mp (al 8-lea in Europa si cel mai mare din Romania) a fost executat cu proiectanti straini (austrieci, germani, francezi) dar cu mana de lucru romaneasca.... rezultat : te impiedici in gresia de pe jos, intr-un anumit loc grinzile de metal care sustin latura de sticla nu ca nu se imbina perfect (la aia nu se astepta nimeni...) dar e o diferenta de aprox 15 cm...
0

#5 Utilizator offline   sfc 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-October 04

Scris 02 December 2005 - 07:58 PM

Vezi postareaHerr Spiegellman, la Dec 2 2005, 03:26 PM, a spus:

"Lasa bah ca merge si asa..." care pe mine personal MA DISPERA !

Pe multi deranjeaza ,si cred ca de aceea nu merg treburile bine in tara asta.Ceea ce e mai grav e ca parerea asta o au cei mai multi,chiar si din guvernanti... :hi:
:D Nu e bine...deloc... :)
0

#6 Utilizator offline   Herr Spiegellman 

• Lustruous Prince of Darkness
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-November 05

Scris 02 December 2005 - 09:56 PM

Eu mereu am fost si sunt dispus sa trag si sa imping pana reusesc (sau macar incerc !) sa schimb ceva.... Mai sunt doritori care sa mi se alature ?
0

#7 Utilizator offline   oo7 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 02-December 05

Scris 02 December 2005 - 10:11 PM

Vezi postareaHerr Spiegellman, la Dec 2 2005, 10:56 PM, a spus:

Eu mereu am fost si sunt dispus sa trag si sa imping pana reusesc (sau macar incerc !) sa schimb ceva.... Mai sunt doritori care sa mi se alature ?

du-te si cauta-i.
o sa-i gasesti.
sper ca acuma iti pot raspunde decent, fara sa ma neutralizeze ligius
0

#8 Utilizator offline   sfc 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-October 04

Scris 03 December 2005 - 10:12 PM

Vezi postareaHerr Spiegellman, la Dec 2 2005, 09:56 PM, a spus:

O sa fii surprins cati doresc ,si chiar fac acest lucru;doar ca ,deocamdata sunt ca...porumbul la umbra buruienii :hi:
...Dar lasa ca o sa creasca si porumbul! :D

Citeaza

du-te si cauta-i.
o sa-i gasesti.
sper ca acuma iti pot raspunde decent, fara sa ma neutralizeze ligius

Esti genul..."las' ca merge si asa?"
0

#9 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 04 December 2005 - 10:22 PM

Intr-adevar, strainii lucreaza si castig mult mai mult decat ar visa oricare dintre noi..Suntem o tara slab dezvoltata, cu gandire mediocra (tipic romanesc) , cu o gramada de visuri, dar cu putina vointa de a ne indeplini visurile!!! Guvernantilor nu le pasa,noua la fel (doar de aceea ii alegem pe cei care sunt, nu? :hi: ). Un singur avantaj ar fi ca noi suntem mult mai destepti ca ei (sunt multi romani care au reusit sa isi castige respectul si sa fie bine vazuti ca ingineri in toate domeniile, de exemplu in SUA sunt multi romani ingineri pe care americanii ii admira pentru ca sunt destepti..), dar asta nu e suficient de satisfacator.. :D
0

#10 Utilizator offline   2x07 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 07-December 05

Scris 07 December 2005 - 11:12 PM

Vezi postareasfc, la Dec 3 2005, 11:12 PM, a spus:

O sa fii surprins cati doresc ,si chiar fac acest lucru;doar ca ,deocamdata sunt ca...porumbul la umbra buruienii :P
...Dar lasa ca o sa creasca si porumbul! :P

Esti genul..."las' ca merge si asa?"

Sunt genul care daca are ceva de spus, SPUNE, nu se preface...e mai simplu

Vezi postareaheidy_2005, la Dec 4 2005, 11:22 PM, a spus:

Intr-adevar, strainii lucreaza si castig mult mai mult decat ar visa oricare dintre noi..Suntem o tara slab dezvoltata, cu gandire mediocra (tipic romanesc) , cu o gramada de visuri, dar cu putina vointa de a ne indeplini visurile!!! Guvernantilor nu le pasa,noua la fel (doar de aceea ii alegem pe cei care sunt, nu? :P ). Un singur avantaj ar fi ca noi suntem mult mai destepti ca ei (sunt multi romani care au reusit sa isi castige respectul si sa fie bine vazuti ca ingineri in toate domeniile, de exemplu in SUA sunt multi romani ingineri pe care americanii ii admira pentru ca sunt destepti..), dar asta nu e suficient de satisfacator.. :P

heidi, sunt siderat... :-
de ce ar fi românii mai destepti ? crezi sincer ca se nasc asa ? e ceva in gene (daca nu întelegi "gene", îti explic, dar nu e legat de Mos Ene pe la gene) ?
Sau e ceva in aer ?
Sau in maternitatile românesti ?
te rog sa-mi explici mai pe larg, multumesc cu anticipatie
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Bisericute
în diaspora dezbinata
Marlboro  11 6.251
Replici noi Slutare
ma poate ajuta cineva
Teposu69  1 431
Hot Topic (New) Atasamente Românii de la Marginea Europei
Marginalizati si Minimizati
Marlboro  25 7.622
Hot Topic (New) Sa nu ne fie rusine ca suntem romani ! e_mailul_rosu  320 49.689
Hot Topic (New) nostalgia reintoarcerii
romani intorsi in tara
darina__d  39 15.297