Fapt social sau problema sociala?
Scris 11 December 2009 - 05:08 PM
Imediat ce ve-ti termina facultatea sau masterul, sau ce alte ultime studii veti urma, va veti lua un serviu, veti intemeia o familie, iar apoi incetul cu incetul relatiile de prietenie, de amicitie se vor pierde si acesta vor fi inlocuite cu relatii sociale la locul de munca, si cu cele dintre rude.
Exista si exceptii destule de la aceasta afirmatie, dar totusi credeti ca este atat de adevarat ???
Scris 11 December 2009 - 05:15 PM
concret: what's your point?
Scris 11 December 2009 - 07:05 PM
Citeaza
Ceea ce am exprimat este f concret (situatia). Ceea ce vreau sa aflu de la voi este daca sunteti convinsi ca odata cu integrarea in viata matura, relatiile de prietenie si amicitie se vor pierde si incetul cu incetul vor fi inlocuite cu relatii sociale la locul de munca si cu cele dintre rude.
Scris 11 December 2009 - 07:23 PM
TheDiamondGreen, la Dec 11 2009, 06:05 PM, a spus:
Da sunt convinsa, cel putin asa e la mine si la tot restul cunostintelor mele. Prieteniile din copilarie sau scoala au disparut si au aparut altele legate de locul de munca, familie si copii. Nu e normal asa? poate eu sunt anormala
Scris 11 December 2009 - 07:56 PM
TheDiamondGreen, la Dec 11 2009, 07:05 PM, a spus:
sa stii ca am constatat ca se poate sa functionezi foarte bine, adica sa muncesti, fara sa te implici sufleteste, sa-ti faci amicitii sau chiar prieteni la locu de munca. as putea spune ca randamentu e ceva mai mare decat atunci cand faci invers.
cat despre familie, uita-te in occident si-n america. se bate apa in piua despre familie, socializare, comunicare etc, dar insingurarea si individualismul au devenit principalele caracteristici ale societatii.
adevarul adevarat este ca am ajuns sa nu mai avem rabdare, sa nu mai suportam fitzele, defectele si pretentiile nici macar ale celor dragi. asa ca e cel mai comod si lejer sa ai amici nu prea intimi de care sa te poti folosi cand te plictisesti singur si de care sa te poti debarasa cand te plictisesti de ei, dara sa se supere si tu sa le oferi acelasi lucru.
eu una nu vad absolut ceva rau sau negativ in asta.
cui ii place familia si relatiile ce decurg din ea, de foarte multe ori tre sa si joace cum ii canta majoritatea. iar asta-i o treaba cam nasoala.
eu una am incercat cam de toate si sa-ti spun sincer, am ajuns la concluzia ca o detasare de toti si toate e foarte sanatoasa pentru suflet si pentru linistea si echilibrul interior.
deci relatiile astea nu-s anormale, dar nici lipsa lor de asemenea nu e anormala. nu in timpurile in care traim.
Scris 11 December 2009 - 08:18 PM
TheDiamondGreen, la Dec 11 2009, 09:05 AM, a spus:
Nu. Prieteniile adevarate se pastreaza chiar si pana la moarte. Daca iti faci si alti prieteni de-a lungul vietii nu inseamna ca aia vechi dispar.
Scris 11 December 2009 - 09:47 PM
Citeaza
Eee, ce bine ar fi daca ar fi asa pentru majoritatea. Eu inca nici nu m-am integrat in viata matura, si deja prietenii si amicii s-au dus pe apa sambetei din pricina contextului infavorabil (unii s-au mutat din localitate, unii sunt prea prinsi cu munca, altii cu relatia cu iubita, etc). Usor, usor constat ca vechile prietenii incep sa dispara si sa fie inlocuite de ceva superficial si nesatisfacator (simple relatii interpersonale). Asadar problema asta tine f mult si de context.
Scris 11 December 2009 - 11:54 PM
TheDiamondGreen, la Dec 12 2009, 05:08 AM, a spus:
Imediat ce ve-ti termina facultatea sau masterul, sau ce alte ultime studii veti urma, va veti lua un serviu, veti intemeia o familie, iar apoi incetul cu incetul relatiile de prietenie, de amicitie se vor pierde si acesta vor fi inlocuite cu relatii sociale la locul de munca, si cu cele dintre rude.
Exista si exceptii destule de la aceasta afirmatie, dar totusi credeti ca este atat de adevarat ???
Depinde de gradul de prietenie in respectivele relatii.In cazul meu unele relatii de prietenie sau mai bine zis amicitie s-au diluat putin dar altele au ramas la fel de puternice si continua.Noi relatii la locul de munca s-au format dar nu toate neaparat de prietenie.Unele raman doar de colegialitate.Relatiile cu rudele sunt aceleasi sau mai stranse pe timp ce trece.
Cam asa sta treaba.
Scris 02 January 2010 - 04:25 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ai putea ucide?
..ce motive te-ar determina? |
New Task | 95 | 12.586 |
|
Relatii - partenerul comite o crima...