recadere
Scris 02 December 2005 - 01:34 PM
O sa va impartasesc si experienta mea, cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi in legatura cu eventuale tratamente alternative.
So, am 28 ani, am facut tratamentul cu interferon, atat cat am putut pt.ca nu l-am tolerat foarte bine; la sfarsitul tratamentului virusul a iesit nedetactabil. Dupa 6 luni insa, virusul a revenit cu valori duble decat cele pe care le aveam la inceputul tratamentulul. Acum am depus dosarul pentru a doua transa de tratament, dar casa de asigurari nu a aprobat cererea .
Se pare ca singura sansa este sa mentin un ritm de viata echilibrat...si sa incep tratamente naturiste, cel putin pana cand voi putea sa fac alt tratament; poate in cativa ani vor fi lansate si alte tratamente, poate eficiente pentru toate genotipurile de virus.
Rugaminte mea la voi, este sa-mi recomandati din experienta sau din auzite, tratamente pe baza de plante, naturiste.
Va multumesc anticipat si va urez sanatate multa.
Scris 02 December 2005 - 02:23 PM
Ca ai adus vorba, sa scriu si eu. Am facut 48 saptamani de IntronA+Rebetol (2002-2003). Initial viremia era 1,7 mil UI/ml iar la sfarsitul tratamentului 32500 copii/ml. La 6 luni de la sfarsitul tramentului aveam 1,9 mil UI/ml. Mi s-a aprobat tratament PegIntron+Rebetol si am facut un an. La 6 luni viremia a iesit nedetectabil. Acum o luna si ceva, la 6 luni de la sfarsitul celui de-al doilea tratament viremia a iesit 1,9 mil UI/ml. Transaminazele au iesit, in afara perioadelor de tratament cand se normalizau, cam 1,5 - 2 x din val maxima.
Incep sa apreciez mai mult studiile care incearca sa determine durata optima a tratamentului pentru ca a-l face doar pentru beneficiile temporare parca nu "renteaza".
Eu iau Liv 52 si am inceput un tratament homeopat.
Multa sanatate!
Dan
Scris 02 December 2005 - 04:48 PM
in primul rand m-ar interesa cat timp ai rezistat la tratament? Cand ai facut tratamentul? Adica l-ai facut inainte de a aparea Peginterferonul sau l-ai facut cu interferonul simplu? In acest ultim caz ai avea dreptul sa repeti tratamentul cu Peginterferon, mai sunt si alte cazuri pe forum care sunt la al doilea tratament.
Momentan nu exista alt tratament insa cu siguranta vor aparea in viitor noi metode de tratare (vezi VX-950). Cu privire la medicina naturista as fi cam atenta ce iau, unele buruieni iti pot dauna mai mult decvat folosi....deci paerea mea personala este o viata echilibrata...fara diverse buruieni al caror afect nu-l prea stie nimeni....
Scris 05 December 2005 - 01:45 PM
elandi, la Dec 2 2005, 03:23 PM, a spus:
Ca ai adus vorba, sa scriu si eu. Am facut 48 saptamani de IntronA+Rebetol (2002-2003). Initial viremia era 1,7 mil UI/ml iar la sfarsitul tratamentului 32500 copii/ml. La 6 luni de la sfarsitul tramentului aveam 1,9 mil UI/ml. Mi s-a aprobat tratament PegIntron+Rebetol si am facut un an. La 6 luni viremia a iesit nedetectabil. Acum o luna si ceva, la 6 luni de la sfarsitul celui de-al doilea tratament viremia a iesit 1,9 mil UI/ml. Transaminazele au iesit, in afara perioadelor de tratament cand se normalizau, cam 1,5 - 2 x din val maxima.
Incep sa apreciez mai mult studiile care incearca sa determine durata optima a tratamentului pentru ca a-l face doar pentru beneficiile temporare parca nu "renteaza".
Eu iau Liv 52 si am inceput un tratament homeopat.
Multa sanatate!
Dan
Buna Dan,
Iti multumesc pentru raspuns. Cazurile noastre se aseamana. Eu la inceput aveam 800.000, iar la 6 luni de la sfarsitul tratamentului, aveam 1,8mil UI/ml..cred ca intre timp s-au mai inmultit...voi face in curand evaluarea de sfarsit de an.
Eu am Factut tratament cu Pegintron si Ribavirina nov2003 - nov 2004. Nu prea l-am suportat si doctorii de la vreamea aceea au decis sa-mi diminueze doza de ribavirina (doctorii de acum, intre timp am schimbat spitalul, spun ca nu a fost bine ca mi-au micsorat doza), cine stie , daca nici ei nu stiu prea bine.
Am facut tratamentul jumate complet si jumate cu dozele diminuate, ba chiar in ultimile luni fara ribavirina. hemograma mea era ingrijorator de mica.
In sfarsit, noii doctori au o alta parere de cum ar trebui sa fac eu tratamentul si m-au recomandat pentru runda a doua. Dar....fara rezultat.
Spune-mi tu cum te simti acum? Cum ai tolerat tratamentul? Eu imi fac mustrari de constiinta pt ca am muncit in continuu pe toata durata tratamentului si acum la fel, am un ritm foarte alert de munca.
Am inceput si eu un tratament pe baza de plante...
Sanatatesi toate cele bune!
Enigma, la Dec 2 2005, 05:48 PM, a spus:
in primul rand m-ar interesa cat timp ai rezistat la tratament? Cand ai facut tratamentul? Adica l-ai facut inainte de a aparea Peginterferonul sau l-ai facut cu interferonul simplu? In acest ultim caz ai avea dreptul sa repeti tratamentul cu Peginterferon, mai sunt si alte cazuri pe forum care sunt la al doilea tratament.
Momentan nu exista alt tratament insa cu siguranta vor aparea in viitor noi metode de tratare (vezi VX-950). Cu privire la medicina naturista as fi cam atenta ce iau, unele buruieni iti pot dauna mai mult decvat folosi....deci paerea mea personala este o viata echilibrata...fara diverse buruieni al caror afect nu-l prea stie nimeni....
Draga Enigma,
Multumesc pentru raspuns.
Am facut pegintron+ ribavirina ( pegas+ copeg), din nov 2003 - nov 2004; am rezistat 12 luni, dar cu dozele diminuate si in ultimele luni fara ribavirina. Am facut 6 luni tratamentul complet si 6 luni diminuat la maxim.
Doctorii pe care ii aveam la vremea aia, intre timp i-am schimbat, au decis ca e periculos sa continui tratamentul cu dozele initiale pt. ca hemograma arata jalnic...valori ingrijorator de mici.
Acum doctorii ceilalti spun ca nu a fost o decizie buna, pt ca trebuia continuat ...ma rog sper sa reusesc sa fac tratamentul inca o data...deocamdata comisia a refuzat cererea, dar sa fac o contestatie .
Merci si sanatate!
Scris 05 December 2005 - 02:26 PM
Nu stiu daca doza de ribavirina este decisiva. Eu am facut tratamentul cu IntronA 3 mil UI x 3/sapt si ribavirina 1000 mg/zi (5 capsule). La tratamentul cu PegIntron in prospect scria ca la persoanele sub 65 kg (unde ma incadram si eu) se administreaza 800 mg/zi si asa am luat.
Dupa 4 luni de tratament cu PegIntron mi-au scazut lecucitele mai serios (2300 - luate din deget, pentru ca din vena ieseau mai putine) si mi-au scazut doza de PegIntron.
La ambele tratamente am slabit 8 kg si probabil ca la variatii mai mari de greutate (slabiri, cred in exclusivitate) trebuie ajustate dozele.
Din cate stiu, nu se aproba un nou tratament cu PegIntron.
Eu ma simt bine si m-am simtit bine tot timpul in afara perioadelor de tratament.
"Cum ai tolerat tratamentul?"
Destul de greu. Dormeam mult, aveam adesea 38C, nu aveam energie de loc, urcatul scarilor era o "provocare", depresie (mai ales prin irascibilitate), dificultati in focalizarea atentiei, chiar momente de confuzie.
"Eu imi fac mustrari de constiinta pt ca am muncit in continuu pe toata durata tratamentului si acum la fel, am un ritm foarte alert de munca."
Daca ai putut sa lucrezi nu cred ca ti-a daunat.
"Am inceput si eu un tratament pe baza de plante..."
Spuneam ca fac in tratament homeopat. Am deja 3 saptamani. Un prieten spune ca trebuie neaparat sa incerc Iscador (din vasc). Este facut de un doctor Babutz din Masloc de langa Timisoara. Trebuie incercate si astea chiar daca persoanele cu opinii "academice" ne considera creduli sau mai stiu cum.
Pastram legatura,
Dan
Scris 05 December 2005 - 05:40 PM
elandi, la Dec 5 2005, 02:26 PM, a spus:
Pastram legatura,
Dan
Persoanele cu opinii academice nu sunt suficient de bine informate. La orice facultate de farmacie exista si se studiaza o disciplina foarte serioasa care se numeste Farmacognozie. In cadrul acestei discipline se studiaza plantele medicinale, extractele ce se pot obtine, preparatele etc. Absolut toate plantele medicinale uzuale sunt studiate, analizate si caracterizate. Disciplina se bazezaza pe studii stiintifice riguroase care se fac in toata lumea. Ca ne place uneori sa le numim buruieni si leacuri babesti asta e alceva.
Eu am facut tratament cu int si rib si nu mi-a scazut viremia cu 2 logaritmi dupa 12 saptamani. Am mai facut 4 saptamani si am facut viremia pe banii mei. Rezultatul = acelasi, drept pentru care nu am mai facut tratament si nici nu mi se va repeta tratamentu. De cand am descoperit boala si pana la tratamentul cu interferon au trecut 6 luni dar de cand am descoperit-o am facut tratament cu ceaiuri si produse de la Hofigal. Se implinesc 2 ani si pot sa spun ca desi sunt constient ca sunt bolnav acum ma simt mai bine ca tonus vorbind decat inainte de a-mi descoperi aceasta afectiune. In tot acest timp am baut ceaiurile zi de zi. Timp de aproximativ un an si zece luni nu le-am simtit efectul, stiu virusul nu l-am distrus in schimb mi-am imbunatatit considerabil starea generala. Cine se hotaraste sa inceapa tratament naturist are nevoie de multa multa rabdare si rezultatele vor fi vizibile.
Multa sanatate !
Scris 06 December 2005 - 10:59 PM
Imi pare tare rau pt.ce ti s-a intimplat, dar era de asteptat, intrucit noi nu ne vindecam in prezent de ac.boala, care este decit tinuta temporar in friu, ca si HIV.Mobilitatea mare a vir.C face sa nu fie "prins"usor.Eu stiu inainte de a depune dosarul la ce ma pot astepta.
Dar, cel putin din cind in cind, in urma tratamentului ficatul are un ragaz de regenerare.Singura ns.speranta este ca vir.C nu este prea rapid in evolutie decit in cazuri extreme.
Subscriu si eu la sfaturile lui Gabriel, pot spune ca medicina homeopata ne poate ajuta nu la eliminarea virusului, dar macar la protectia organismului si ficatului nostru.
Ceaiurile nu ne pot face rau, decit daca sint din plante toxice, dejectii sau alte bazaconii.Pe internet este o lista cu toate plantele care sint toxice si e usor de dedus ce ne poate face rau.
Liv 52, Lagosa, rostopasca , anghinarea, ceaiurile depurative face destul de bine.Ceaiurile din seminte de armurariu (carduus marianus), din care este extrasa subst.primara pt.Lagosa, sint hepatoprotectoare bune.De asemenea, poti intra pe site Himalaya, unde gasesti tratamente orientale.
Nu sint adepta numai a unor tratamente naturiste, homeopate, dar atita vreme cit cele alopate nu-si fac efectul, putem incerca.
Si eu sint disperata ca voi toti, nu cred in toate aiurerile, dar in produsele de mai sus cred.
Si eu v-as multumi mult, daca dintre voi careva poate sa-mi mai dea ceva informatii privind tratamentele naturiste.
Draga Gabriel, cred ca pe forumul ns. nu prea intra "academici", asa ca nu trebuie sa luam drept litera de lege respingerea unor persoane din start a tratamentelor naturiste.Doar bunicii si strabunicii nostri, mai ales cei de la tara, se tratau numai naturist si as putea sa va dau exemple de vindecari al unor afectiuni cu banalul decoct de pelin.
Pina cind nu cunosc o persoana care s-a vindecat de hep.C cu interferon si ribavirina, trebuie sa iau in consideratie si tratamentele din darurile naturii si ale lui Dumnezeu. Deci draga Sophie spera, esti f.tinara si se va gasi ceva contra acestui virus .Multa multa sanatate, speranta si incredere in viitor.D
Scris 07 December 2005 - 10:25 AM
Scris 07 December 2005 - 11:46 AM
Doresc sa va multumesc pentru raspunsurile voastre, pentru sfaturi si incredere. Eu am inceput u tratament de la Fulga, dar nu stiu ce sa spun...sunt inca reticenta. Am auzit multe lucruri bune despre Hofigal, o sa incerd si eu. Este adevarat, prea multe alternative nu avem decat sa avem grija de alimentatie si sa incercam cu ierburi. Si eu m-am gandit ca daca nu a mers prima data cu pegintronul - ribav, a doua oara sansele sunt minime si poate nu are rost sa mai chinui organismul inca un an, dar totusi asta e singura sansa reala de negativare. Sper sa apara cat mai curand.
Simtomele din timpul tratamentului erau cam aceleasi, oboseala - oboseam dupa ce mergeam mai mult de 5 min, ma deranjau groaznic zgomotele, aveam dureri de cap - cum nu am avut niciodata, si uitam foarte repede , eram confuza.
Eu totusi sper sa apara si tratamentul cu rezultate mai bune, pentru ca s-au facut multe progrese in tratamentul hepatiteiC si cred ca e o perioada de timp pana se va gasi tratamentul eficient.
Sanatate si Optimism.
Scris 08 December 2005 - 08:27 AM
Am facut tratament cu interferon(intronA) si ribavirina un an,dar la 6 luni dupa tratament transaminazele au crescut in jur de 100 .M-am dat pe ceaiuri si hepatoprotectoare(lagosa,Liv,spirulina,ecinacee) . Multa sanatate si succes in tratamentul ce l-ai inceput .
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Am nevoie de ajutor | funny_pic | 16 | 7.796 |
|
Dupa nastere au crescut dioptriile | vyogab | 3 | 5.800 |
|
Frate depresiv | tokio_fan | 5 | 4.760 |
|
HBs Ag reactiv | rocsa | 0 | 4.936 |