Dingo25, la Dec 6 2009, 05:58 PM, a spus:
De UNATC nu stiu ce sa zic. In Romania exista cateva studio-uri unde te poti angaja si salariile sunt bune. Problema e ca locurile sunt putine si trebuie sa fi foarte talentat ca sa intrii acolo.
Cat despre liceu, el nu are nici o legatura cu facultatea la care mergi. Indiferent la ce liceu esti, poti merge la orice facultate si sa o termini cu note foarte bune. Si eu am terminat un liceu cu profil de turism si m-am dus la o facultate care nu are nici o legatura cu acest profil.
Important e sa iti pui tu o intrebare. Ce vrei sa fi dupa ce termini facultatea? Actor? Medic? Psiholog? Judecator? Avocat? Profesor? Politist? Economist? Jurnalist? Pilot? Inginer? etc. Si avand in vedere ca esti doar in clasa a 11-a, ai tot timpul sa te gandesti la intrebarea asta. Important e sa alegi o facultate care in momentul in care o termini sa poti sa iti incepi o cariera in domeniul respectiv. Si sa eviti sa mergi la facultati gen "studii europene" sau alte sectii de genul pe care atunci cand le termini ajungi vanzator sau la cules de capsuni prin Italia.
Pai de asta mi-e teama...eu ma declar pasionata si multi imi apreciaza talentul...dar nu stiu cat de ridicat e talentul meu la nivel de profesie, la nivelul actorilor.
La liceu, ma refer ca nu pot da la o facultate care are la admitere materiile pe care eu nu le mai fac.doar daca fac meditatii si ma pregatesc din timp.fapt ce nu prea imi permit [nc ca bani, nc ca timp] . De exemplu, daca as da la stomatologie sau medicina generala, treb. sa stiu biologie de 11 si a 12a.
Ma mai gandeam la fac. de jurnalism sau de ce nu conservator.
Oricum, ma declar foarte confuza si deloc decisa ce vreau sa fac. daia v-am cerut si parerile. si oricum timpul se scurge, si odata si-odata tot treb sa aleg ceva definitiv, si totodata interesant.