lupini, la Feb 6 2010, 01:00 AM, a spus:
Nu toate stelele văzute pe cer, sunt asemenea soarelui. Multe sunt stele gigantice sau supergigantice. Altele sunt pitice albastre, altele pitice roşii, aşa ca Soarele nostru. E o mare varietate de stele, şi nu toate au planete. Chiar dacă ar avea, condiţiile pe care le asigură, nu sunt de natură să permită viaţa în jurul lor. Dacă ne uităm doar la stelele variabile, ne dăm seama şi de ce.
Pai pune si doar o jumatate de planeta la fiecare stea si tot ramai 50.000.000.000.000.000.000.000 de planete din care scazi cate miliarde de posibilitati vrei tu prin care viata nu s-ar putea forma si tot ai ramane cu un numar foarte mare de planete in care viata ar trebui sa existe garantat .
Si chiar daca o stea nu are planete , urmatoarea sau daca nu a treia , a patra sa zicem poate avea cum are soarele nostru 9.... sau poate avea 30 ! Numarul de planete l-am pus ca un numar rezonabil , un numar mediu .
Cine ti-a zis tie ca Proxima Centauri nu are planete ca eu nu am gasit nicaieri asta ? Si in plus planetele care orbiteaza in jurul stelelor sunt greu de observat intocmai din cauza stelei care le acopera cu lumina sa si nu mai apar la "scanarea" cu telescopul .
Dar asta e modelul standard din univers , nu intelegi ? In jurul centrelor galactice orbiteaza stelele , iar in jurul stelelor orbiteaza planetele... uitate pe fotografiile lui Hubble si o sa vezi o multime de stele si planete
http://msnbcmedia1.msn.com/i/msnbc/Compone...ps_bcol_10a.jpg
De asta exista universul pentru a sustine galaxiile , galaxiile pentru a sustine stelele si stelele pentru a sustine planetele... care la randul lor sustin viata fizica/materiala . Nu poti sa zici ca in univers exista o suta de mii de miliarde de miliarde de stele , si doar 3 planete
Uite folosesc aceiasi logica , ca si tine la raspuns . Daca nu poti sustine ca toate stelele sunt ca soarele nostru - si nu poti e adevarat , nici nu poti sustine ca toate stelele sunt pitice albe sau supernove rosii... nu ? la fel de adevarat ? In atata amar de miliarde de posibilitati < stele > or exista "cateva" si ca soarele nostru !
Si in plus de unde stii ca soarele nostru are dimensiunea standard de soare perfect . Poate fi doar un soare tanar care inca , creste... sau poate fi el doar un pitic de felul sau . La fel cum si planetele exista in diferite dimenisuni si marimi , la fel si stelele or exista... Nu toate stelele care sunt mari sunt pe cale de disparitie... poate asa e chiar statura lor . Iar daca radiaza o lumina de o alta culoare e gresit sa presupui ca viata nu se poate dezvolta la lumina albastra , alba , sau rosie... si numai la cea galbena .
Terra are şansa că în Grupul Local, cum se numeşte aglomeraţie de galaxii din care face parte şi Calea Lactee, în apropierea noastră nu sunt decât două galaxii minuscule: Norul Mare şi Norul Mic al lui Magellan. Radiaţiile emise de stelele componente, de fapt, de praful cosmic component, e neglijabil pentru planeta noatră. Dacă însă, în locul acestor galaxii ar fi Andromeda, am fi morţi.
Scutul Pâmântului, la fel şi atmosfera lui, e o protecţie perfectă, doar dacă Pământul e situat în centura vieţii, în cadrul sistemului solar, iar sistemul să fie situat la periferia galaxiei, iar galaxia să fie parte a unui grup local din care supergalaxiile să lipsească. Astea sunt cele trei condiţii esenţiale pentru apariţia vieţii !!! Degeaba ar avea Pâmântul un câmp magnetic şi o atmosferă, dacă nu ar fi în această centură a vieţii.
Dar daca ar avea un camp electromagnetic mai puternic... dar daca ar fi mai in spate decat e acuma si radiatiile nu l-ar mai afecta... dar daca ar avea o atmosfera mai groasa si astfel radiatiile electromagnetice ar fi amplificate mai mult de atmosfera mai groasa si ar fi mai multa lumina si caldura.... dar daca pamantul ar avea caldura proprie , cum totusi are , si cum au si planetele gigant din sistemul nostru solar - si deci rezolvand problema caldurii ar putea exista mai departe de centura vietii ?
Sunt o multime de posibilitati iar chestia cu centura vietii parca este o doctrina religioasa
Crezi ca nu mai au sansa si alte galaxii sa nu aiba prin preajma galaxii superactive ? sau nu mai au si alte galaxii periferii si sisteme solare la periferii ? din 500.000.000.000. observabile pana acuma crezi ca numai noi suntem norocosii lu bunicu ? e absurd....
Nu esti deschis deloc la posibilitati . Iti sugerezi sa te mai uiti dind cand in cand la fotografiile facute de Hubble sa intelegi cam cat de mare si divers e Universul , pentru ca numerele pot fi abstracte . Inteleg ca ne da o senzatie de speciali , dogma asta stiintifica care ne poleiaza ca fiind cei mai norocosi dintr-un univers infinit
Degeaba, natura lucrează cu eficienţă maximă, şi, tot carbonul are cele mai multe combinaţii dintre toate elementele chimice. Siliconul nu poate forma atâtea combinaţii câte poate carbonul, şi, drept urmare, nu poate înmagazina atâta informaţie cât poate combinaţiile carbonului.
Doar dacă ne uităm cu oarecare atenţie, putem vedea că acest carbon poate fi găsit: sub formă de diamant, dub formă de grafit, sub formă de ..carne vie, sub formă de ţesuturi vegetale...etc...etc...mai sunt încă vreo 7 milioane de combinaţii.
Siliciul poate fi întâlnit, sub formă de..pietre, nisip sau sticlă. Dacă era să apară viaţă din siliciu, cu siguranţă, la cât siliciu e pe Pâmânt, ar fi apărut. Şi, siliciul e mult mai abundent pe Terra decât carbonul. Însă, din piatră seacă nu se poate scoate viaţă.
Oke o fi asa , dar totusi analiza spectrografica cred ca mai lasa loc si de eroare . Pentru ca , culorile si intensitatea lor mai sunt influentate si de distante nu doar de elementele componente... iar la distante serioase se mai pot si incalci lucrurile intre ele si sa percepi doar distanta si timpul pana la o stea in loc de compozitia sa .
Eu stiu ca exista si elemente mai sus decat cele pe care le avem reprezentate in tabelul periodic , dar ele nu sunt stabile pentru ca se formeaza si se mentin la temperaturi si presiuni uriase , de aceea zic ce este posibil , cu cat te apropii mai mult de centrul unei galaxii si soarele sau central , sa gasesti elemente din ce in ce mai complexe , care bineinteles ar putea crea si sustine viata - si chiar o viata mai complexa .
Totusi daca zici ca natura lucreaza eficient si carbonul este baza , eu te cred , dar inteleg prin asta ca natura lucreaza coerent si deci va ajunge la baza sa , la baza vietii in orice colt al universului !
Chestia e ca tu ar trebui sa fii un pic mai deschis la posibilitati pentru ca nimic nu e batut in cuie , ci e doar teorie speculativa... si in fond nu cunoastem decat o mica parte din univers , sau mai bine zis din galaxie... sau nu , din sistemul solar
In nici un caz nu cunoastem ce e in partea ceealalta de univers
...........
Aceasta postare a fost editata de Zen`sei: 06 February 2010 - 10:34 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS