sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

UNIVERSUL PARERI Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Marinel 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 03 February 2010 - 04:45 PM

Vezi postareaoctav.c, la Feb 3 2010, 01:51 PM, a spus:

Marinel, adica cum "finit in spatiu dar fara margini"???

Este foarte simplu. Imaginează-ţi o sferă. Dacă mergi pe suprafaţa ei, nu vei ajunge niciodată la vreo margine. Există doar două posibilităţi de "evadare" - în sus şi în jos.
Ei bine, aspectul Universului este asemănător, doar că este o sferă în 4 dimensiuni. În orice direcţie am merge, (teoretic, desigur) după coordonatele carteziene 3D, ne-am întoarce de unde am plecat. Interiorul sferei 4D corespunde trecutului, iar exteriorul - viitorului. Diametrul Universului este estimat la circa 78 miliarde ani lumină.
0

#22 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 03 February 2010 - 05:20 PM

Vezi postareaMarinel, la Feb 3 2010, 04:45 PM, a spus:

Este foarte simplu. Imaginează-ţi o sferă. Dacă mergi pe suprafaţa ei, nu vei ajunge niciodată la vreo margine. Există doar două posibilităţi de "evadare" - în sus şi în jos.
Ei bine, aspectul Universului este asemănător, doar că este o sferă în 4 dimensiuni. În orice direcţie am merge, (teoretic, desigur) după coordonatele carteziene 3D, ne-am întoarce de unde am plecat. Interiorul sferei 4D corespunde trecutului, iar exteriorul - viitorului. Diametrul Universului este estimat la circa 78 miliarde ani lumină.

Ba nu este simplu deloc, Marinel.
Un infinit este un infinit, si daca spatiul este definit de trei coordonate, a patra este la fel de inutila precum este a 12 345 788 999-ecea.

In plus, daca diametrul Universului este estimat la circa 78 de miliarde ani lumina, ce se afla la 79 de miliarde ani lumina?...
Nimic? :flowers:
Alt univers? Alt infinit? Tot spatiu, nu?

Nu, parerea mea este ca un infinit, conform definitiei sale, este un infinit.
Si daca intelegem prin Univers spatiul in orice directie ai privi, nu ai cum sa-l mai opresti... la 79 miliarde ani lumina, nu? Ce sa fie dupa el?
Nimic? - Tot spatiu.
Perete? Ce grosime? Ce urmeaza dupa grosimea lui? Totul este spatiu.
Intradevar, imposibil de conceput asa ceva, un gol infinit ca spatiu si ca timp.
Este poate cel mai mare mister al sau...

Aceasta postare a fost editata de octav.c: 03 February 2010 - 05:22 PM

0

#23 Utilizator offline   Marinel 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 03 February 2010 - 05:31 PM

Vezi postareaoctav.c, la Feb 3 2010, 05:20 PM, a spus:

In plus, daca diametrul Universului este estimat la circa 78 de miliarde ani lumina, ce se afla la 79 de miliarde ani lumina?...

Ei bine, din punct de vedere fizic, nu are sens o "evadare" din Univers, pentru că toate legile fizicii, toate constantele, toate corpurile observabile, întreg spaţiul, etc, fac parte din Universul nostru. Este la fel de fără sens, fizic, ca şi întrebarea "ce a fost înainte de Big-Bang?". Se pot face doar speculaţii filozofice...
0

#24 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 03 February 2010 - 10:35 PM

Vezi postareaMarinel, la Feb 3 2010, 05:31 PM, a spus:

Ei bine, din punct de vedere fizic, nu are sens o "evadare" din Univers, pentru că toate legile fizicii, toate constantele, toate corpurile observabile, întreg spaţiul, etc, fac parte din Universul nostru. Este la fel de fără sens, fizic, ca şi întrebarea "ce a fost înainte de Big-Bang?". Se pot face doar speculaţii filozofice...

Cum ar fi aceea ca realitatea noastra este visul legilor ordonatoare din univers?
0

#25 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 04 February 2010 - 01:45 AM

Vezi postareaana_sab, la Feb 3 2010, 04:40 PM, a spus:

La cat de mare e universul si la cat de multe necunoscute exista, de ce nu ar fi viata pe alte planete cum e pe pamant?!

Din cele peste 400 de planete descoperite până acum în galaxia noastră, niciuna nu întruneşte nici măcar o condiţie din sumedenia pe care le găsim în cazul Pământului.

O planetă pentru a putea găzdui viaţa, trebuie să aibă o orbită situată în zona numită centura vieţii. Aceasta, trebuie să fie la o distanţă nici prea mare, ca să îngheţe apa, dar nici prea mică, pentru a fierbe şi a se evapora oceanele.

De asemenea, planeta trebuie să aibe o orbită cât mai aproape de forma circulară, pentru a nu se nici îndepărta prea mult de steaua în jurul căreia gravitează, şi să îngheţe totul, dar nici pentru a se apropia prea mult, pentru a fierbe.

Planeta trebuie să fie situată într-o zonă ferită de radiaţii cosmice intense, venite din centrul propriei galaxii, la fel cum e Pământul.

În sistemul în care e inclusă, trebuie să existe mai multe planete care să "absoarbă" meteoriţii mari, asteroizii hoinari sau cometele, pentru a nu se ciocni cu planeta care ar avea viaţă. În cazul sistemului nostru solar, funcţia asta e îndeplinită de Jupiter şi Saturn.

Şi mai sunt multe altele.

Până acum, din cele peste 400 de planete, niciuna nu îndeplineşte condiţiile astea, şi, tot mai mulţi astronomi sunt convinşi că Pământul e o excepţie în Galaxie, sau poate chiar în Univers. În cazul Pâmântului, absolut toate condiţiile sunt întrunite !
0

#26 Utilizator offline   Chryso 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 09-January 10

Scris 04 February 2010 - 02:35 AM

Vezi postarealupini, la Feb 4 2010, 01:45 AM, a spus:

Din cele peste 400 de planete descoperite până acum în galaxia noastră, niciuna nu întruneşte nici măcar o condiţie din sumedenia pe care le găsim în cazul Pământului.

O planetă pentru a putea găzdui viaţa, trebuie să aibă o orbită situată în zona numită centura vieţii. Aceasta, trebuie să fie la o distanţă nici prea mare, ca să îngheţe apa, dar nici prea mică, pentru a fierbe şi a se evapora oceanele.

De asemenea, planeta trebuie să aibe o orbită cât mai aproape de forma circulară, pentru a nu se nici îndepărta prea mult de steaua în jurul căreia gravitează, şi să îngheţe totul, dar nici pentru a se apropia prea mult, pentru a fierbe.

Planeta trebuie să fie situată într-o zonă ferită de radiaţii cosmice intense, venite din centrul propriei galaxii, la fel cum e Pământul.

În sistemul în care inclusă, trebuie să existe mai multe planete care să "absoarbă" meteoriţii mari, asteroizii hoinari sau cometele, pentru a nu se ciocni cu planeta care ar avea viaţă. În cazul sistemului nostru solar, funcţia asta e îndeplinită de Jupiter şi Saturn.

Şi mai sunt multe altele.

Până acum, din cele peste 400 de planete, niciuna nu îndeplineşte condiţiile astea, şi, tot mai mulţi astronomi sunt convinşi că Pământul e o excepţie în Galaxie, sau poate chiar în Univers. În cazul Pâmântului, absolut toate condiţiile sunt întrunite !

LOOOOL :flowers: Auzi la el 400 de planete :flowers:

Fi antena la videoul asta, ca sa intelegi stupiditatea afirmatiilor "astronomilor". Si fii linistit ca ceea ce vezi la discovery sau la protv nu este egal cu realitatea, desi pentru unii este mult mai comod sa creada asta :blink:
0

#27 Utilizator offline   Praf...de stele 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-December 08

Scris 04 February 2010 - 03:13 AM

Vezi postareanefericitul, la Feb 3 2010, 08:15 AM, a spus:

...Tu crezi ca exista DUMNEZEU TATAL CERESC CREATORUL intregului univers?

Da, dar s-ar putea ca "imaginea" mea despre Dumnezeu sa nu fie la fel cu a ta... Dar raspunsul e in esenta da.

Numai bine iti doresc.
0

#28 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 04 February 2010 - 03:10 AM

Vezi postareaChryso, la Feb 4 2010, 02:35 AM, a spus:

Auzi la el 400 de planete

Eu mă iau doar după descoperirile ştiinţifice, făcute de oameni buni cunoscători ai fenomenului.

Din Octombrie 1995, când a fost descoperită prima planetă extrasolară, până în Ianuarie anul acesta, conform Extrasolar Planets Encyclopaedia (Planets catalog) (click aici), au fost descoperite 429 de planete extrasolare.

Aşa spun statisticile.
0

#29 Utilizator offline   Praf...de stele 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-December 08

Scris 04 February 2010 - 03:20 AM

Vezi postareaoctav.c, la Feb 3 2010, 05:20 PM, a spus:

Nu, parerea mea este ca un infinit, conform definitiei sale, este un infinit.
Si daca intelegem prin Univers spatiul in orice directie ai privi, nu ai cum sa-l mai opresti... la 79 miliarde ani lumina, nu? Ce sa fie dupa el?
Nimic? - Tot spatiu.
Perete? Ce grosime? Ce urmeaza dupa grosimea lui? Totul este spatiu.
Intradevar, imposibil de conceput asa ceva, un gol infinit ca spatiu si ca timp.
Este poate cel mai mare mister al sau...

Hmmm, exact asa mi-am reprezentat si eu Universul, prin acelasi gen de intrebari, si asa am reusit sa inteleg ca notiunile de infinit si finit exista doar prin prisma noastra ca finiti (in aceasta existenta).

Hai sa urmam psihologia inversa: pentru ca finitul sa existe asa cum il reprezentam noi, inseamna ca a avut un inceput in timp, nu? Orice obiect are un inceput in timp (si deci si un sfarsit). Deci daca infinitul exista, atunci timpul nu exista (decat pentru cei cu coordonate finite).

Sper ca am fost destul de coerenta... :flowers:
0

#30 Utilizator offline   Zen` 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-July 09

Scris 04 February 2010 - 04:00 AM

Vezi postareaoctav.c, la Feb 3 2010, 02:51 PM, a spus:

"finit in spatiu dar fara margini"???

Cred ca stiu eu cum :flowers: . Initial am vrut si eu sa il contrazic dar e posibil sa aiba dreptate .

Universul se curbeaza la "margini" . Noi din interior incercand sa ii dam de capat nu o sa reusim pentru ca desi mergand inainte , spatiul se curbeaza inspre " margini"si traiectoria noastra odata cu el . Nu putem iesi din univers decat printr-o ruptura spatio-temporara ! altfel ne invartim in cerc...
de fapt in sfera :flowers: , toroidala ! pentru ca asta ar putea fi forma universului un torus... un obiect" care iese din el si se inchide tot in el .

La fel cum daca cineva ar trai intr-un ipotetic flatland... intr-o dimensiune mai simpla decat noastra de exemplu in 2D pe o coala de hartie , noi din exterior am observa limitele universului sau <a colii> dar el nu i-ar putea da de capat , pentru ca face parte din structura spatiului insasi... a universului 2D .

Totusi noi din interior putem afirma pe buna dreptate ca universul este infinit !

Aceasta postare a fost editata de Zen`sei: 04 February 2010 - 04:31 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Apocalipsa vine in 2182
trecem peste 2012 si "asteptam" 2182?
New Task  166 11.450
Hot Topic (New) Atasamente tablitele de la Sinaia
fapte, istoric, insemnatate, ipoteze
Victor Apostu  27 7.094
Replici noi Paranormalul în Realitate?
Răsfoind Biblia ca pe un "roman" obișnuit...
dulgherul  0 605
Hot Topic (New) Atasamente Despre Dumnezeu si Creatia Sa AnubisAnubis  340 15.344
*Nu sunt replici noi PROMOTIE! Terapii energetice Guest__*  -1 24