sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Universul PARERI Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 07 December 2009 - 02:55 PM

Vezi postareaZen`sei, la Dec 7 2009, 01:22 PM, a spus:

Eu nu sunt un om de stiinta :cheer: , asa ca pot sa fac astfel de aprecieri :P

Baza reala ? hmmm... ce baza reala exista , ca Multiversul nu exista ?! Daca oamenii de stiinta nu faceau intai teorie despre atom , proton , neutron , etc... probabil nu le-ar fi descoperit niciodata ! Abia in zilele noastre se poate vedea si cu altceva decat cu ochiul mintii Atomul , prin microscopul electronic .

Slab firul tau logic ! cam circuit inchis...

iti reamintesc ca atomii, protonii etc, etc sint IN universul in care ne aflam si noi, a discuta depre universuri exterioare acestuia in care ne aflam este extrem de speculativ si din aceasta cauza discutia trebuie tratata critic si fara emotii :P

Citeaza

Asta e teoria standard pentru Infinit ? ca o civilizatie sa creasca , sa se dezvolte... si apoi sa se autodistruga ? Nu putea cumva sa se dezvolte si mai departe , sa colonizeze spatiul cosmic ? sa il exploreze ? sa faca aliante cu alte civilizatii ? Ca doar ar avea tot timpul si spatiul la dispozitie.... tot Infinitul !

Am spus poate probabilitate, posibilitate - eu nu folosesc certitudini in lucruri de genul asta 8)... daca ar exista o asemenea supercivilizatie, capabila de explorarea spatiului la nivel de galaxie si ar fi destul de aproape de noi probabil ca ii vom cunoaste daca nu ne autodistrugem pana atunci.

Citeaza

Oricum nici nu mai vreau sa iti amintesc ca la nivel cosmic intram in paradoxuri in legatura cu legile fizicii ! Nu e nimic batut in cuie ! Distanta , timpul....
Probabil ca stii de teoria gemenilor :
"in care unul calatoreste in spatiu iar celalalt ramane pe pamant ! Ala din spatiu se intoarce dupa zece ani , si il gaseste pe fratele sau de pe pamant cu vreo 50 de ani mai batran !"
Deci , timpul e relativ... la propriu , si se poate ocoli ! :good:

Si cum e timpul-spatiu , la fel se poate si cu spatiul . Totusi gandirea liniara cu greu te va face sa intelegi asta , ai nevoie de un pic de gandire abstracta . :cheer:
Sagan cand s-a gandit la o dimensiune superioara , nu s-a folosit de intuitie ? atunci de unde a scos conceptul ?

Cunosc paradoxul la care te referi si accept faptul ca timpul este relativ, eu am spus numai ca in acest moment nu dispunem de tehnologia necesara unei calatorii intestelare. Sagan gandeste la ce vrea muschiul lui dar pana si el are o limita in a-si da cu presupusul :ro: de de nu as recunoaste eu, care nu am informatia pe care o are el, ca NU STIU si ca nu vreau sa intru pe terenul minat al presupunerilor.

Citeaza

Informatii credibile si verificate stiintific.... :)
Pai de unde asemenea informatii , cand peste tot e MONOPOL ! Aceleasi agentii fratesti , distribuie pe plan mondial putinele informatii despre spatiul cosmic ! Vezi , numai despre deepspace , problemele astronautilor si misiunile viitoare < de peste 10 20 de ani > . Pur telenovelism !
Despre ceea ce se face , ce exista acolo sus... nimic !

......

Ei aici deja intram in domeniul teoriilor conspiratiei, lucru care pe mine nu ma pasioneaza.... In acest moment exista, probabil, (subliniez probabil special pt tine) un adevarat fluviu de informatie ce nu a existat inainte de aparitia net-ului, depinde acum ce anume cauta fiecare...

Eu atat am de spus pe acest subiect: DA este foarte probabil ca viata sa fi aparut si pe alte planete.

Salutari de pe cetosul Mosel :o:

Aceasta postare a fost editata de MoselAnca: 07 December 2009 - 03:03 PM

0

#12 Utilizator offline   Apopii 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 04-July 09

Scris 11 December 2009 - 09:39 PM

Noi cautam viata pe planete care sa aiba conditii asemanatoare cu cele de pe Geea, deoarece intelegem viata doar in forme asemanatoare noua. Poate pe alte planete exista viata in forme pe care noi nici macar nu le putem intelege si care sa necesite conditii total improprii pentru noi.
0

#13 Utilizator offline   umilitul 

• NIHIL SINE DEO!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 02 February 2010 - 11:34 AM

Universul este infinit in timp si spatiu?
0

#14 Utilizator offline   laursan3 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 02 February 2010 - 11:37 AM

Vezi postareaSaSuke1993, la Dec 5 2009, 07:09 PM, a spus:

Ce credeti mai exista alte planete care la fel ca pamantul sa gazduiasca viata se spune despre acele super-terre descoperite ca ar asemanatoare pamantului numai ca de 5-10 ori mai mari decat pamantul

Biblia zice ca da!
0

#15 Utilizator offline   umilitul 

• NIHIL SINE DEO!
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 February 2010 - 11:40 AM

Vezi postarealaursan3, la Feb 2 2010, 11:37 AM, a spus:

Biblia zice ca da!

Unde scrie in biblie ca mai exista oameni pe alte planete? :zorro:
0

#16 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 02 February 2010 - 12:46 PM

Vezi postareanefericitul, la Feb 2 2010, 11:34 AM, a spus:

Universul este infinit in timp si spatiu?

Finit īn spaţiu, dar fără margini. Īn timp, se cunoaşte doar īnceputul.
0

#17 Utilizator offline   Praf...de stele 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-December 08

Scris 03 February 2010 - 02:51 AM

Vezi postareanefericitul, la Feb 2 2010, 11:40 AM, a spus:

Unde scrie in biblie ca mai exista oameni pe alte planete? :blink:

Unde scrie in Biblie ca numai omul exista in intreaga Creatie?

Unde scrie in Biblie "crede si nu cerceta"?

Totul e o chestiune de interpretare - apartinand mintii care o interpreteaza... Intrebarea e: tu vrei sa interpreteze altii pentru tine, sau vrei sa "asculti" si ce are de spus mintea ta, pe care ti-a lasat-o Dumnezeu?

Nu sustin ca extraterestrii sau oameni pe alte planete exista, dar nici nu pot sa sustin contrariul, caci asta e o informatie pe care nu o cunosc personal si nu am vazut-o! dovedita nici in vreun sens nici in celalalt. Pana atunci, putem alege ce credem, fara a impune altora alegerile noastre - dar sa alegem noi insine in cunostinta de cauza, nu ce ne spune unul si altul...

Oricum vezi si topicul asta: http://www.roportal....topic20255.html, sau "in Numele lui Iisus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de supt pamant..." (Filipeni 2:9-11), etc.

Numai bine.

Vezi postareaZen`sei, la Dec 5 2009, 11:57 PM, a spus:

Tu ce crezi ? :flowers:

Numai in galaxia noastra sunt aproximativ o suta de miliarde - de stele < 100.000.000.000 > ! Adica tot atatea sisteme solare , si implicit cateceva planete in fiecare sistem solar .

Daca ar fi macar 5 planete < de orice fel > in medie pe sistem solar , pai calculeaza si tu cat de mare e probabilitatea... ca macar 10-20-100 din toata galaxia , sa fie locuite - ca macar 10-20-100 sa aiba conditii sa intretina viata , cel putin similare cu cele de pe pamant daca nu mai bune , sau mai la limita...
Iar viata , chiar si cea inteligenta , se poate dezvolta in mai multe conditii - probabil nu trebuie sa fie exact ca pe pamant .

E uriasa ! :flowers:

Corecta expunere; si numai pe o (UNA) alta planeta sa existe viata inteligenta si ajunge! Cat de mica e probabilitatea sa nu existe pe nici o alta decat Pamantul???

Si pentru crestini: De ce ar fi facut Dumnezeu atatea planete (unele cu potential de viata) daca ar fi vrut ca numai noi sa existam? Cam multa osteneala pentru atat de putin....

Vezi postareaZen`sei, la Dec 7 2009, 02:22 PM, a spus:

Plus ca parca era si un filmulet pe aici pe forum pe la OZN cu imagini color de pe Luna ! Interesting stuff...
...

Pe astea le-ai vazut, apropo? Interesting, whatever they are...

http://video.google.com/videosearch?hl=en&...ed=0CA4QqwQwAA#

Aceasta postare a fost editata de Calauza: 03 February 2010 - 02:58 AM

0

#18 Utilizator offline   umilitul 

• NIHIL SINE DEO!
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 February 2010 - 08:15 AM

Vezi postareaMarinel, la Feb 2 2010, 12:46 PM, a spus:

Daca universul este finit in spatiu atunci care sunt dimensiunile lui si ce forma are universul?De cata vreme exista universul? :flowers:

Vezi postareaCalauza, la Feb 3 2010, 02:51 AM, a spus:

Totul e o chestiune de interpretare - apartinand mintii care o interpreteaza... Intrebarea e: tu vrei sa interpreteze altii pentru tine, sau vrei sa "asculti" si ce are de spus mintea ta, pe care ti-a lasat-o Dumnezeu?Nu sustin ca extraterestrii sau oameni pe alte planete exista, dar nici nu pot sa sustin contrariul, caci asta e o informatie pe care nu o cunosc personal si nu am vazut-o! dovedita nici in vreun sens nici in celalalt.

Eu sunt convins ca exista si alte fiinte rationale in univers dar acest fapt nu rezulta din biblie.Unii zic ca extraterestrii ne viziteaza Terra de foarte multa vreme dar nu inteleg cum de nu iau legatura cu noi oamenii simpli.Eu cred ca DUMNEZEU a asezat toate fiintele rationale din univers la foarte mari distante unele de altele tocmai pentru a nu se influenta unele pe altele in niciun fel si mai ales in sens negativ.Eu am vazut doua OZN-uri in viata mea dar cred ca aceste aparate sunt de fabricatie terestra.Cat despre asa zisele interpretari ale Slavei lui DUMNEZEU ca fiind o nava cosmica sau ca asa zisul car de foc cu care Enoh si Ilie s-au ridicat la Cer mi se par total gresite caci ar insemna sa limitam Puterea de Creatie a lui DUMNEZEU.Cum crezi tu ca ar fi putut sa se ridice la Cer Enoh sau Ilie altfel decat intr-o forma decat cea descrisa de biblie tocmai pentru a lasa oamenilor impresia de ridicare la Cer cu un aparat si astfel noi cei de azi necredinciosii sa punem sub semnul intrebarii insasi existenta lui DUMNEZEU.Tu crezi ca exista DUMNEZEU TATAL CERESC CREATORUL intregului univers? :flowers:
0

#19 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 03 February 2010 - 01:51 PM

Vezi postareaMarinel, la Feb 2 2010, 12:46 PM, a spus:

Marinel, adica cum "finit in spatiu dar fara margini"???

Si apoi da, intradevar, asa se spune ca spatiul si timpul a aparut de la un moment dat.
Insa cum naiba sa-i pui unui infinit un capat?
Este ca si cum ai spune ca o franghie este mai scurta la un cap... :flowers:
0

#20 Utilizator offline   ana_sab 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-July 07

Scris 03 February 2010 - 04:40 PM

La cat de mare e universul si la cat de multe necunoscute exista, de ce nu ar fi viata pe alte planete cum e pe pamant?!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Plouă cu păsări moarte şi īn Romānia _Undying_  112 7.637
Hot Topic (New) A prevazut cineva criza actuala? thunami  57 7.596
Replici noi Accesarea memoriei Gpro  17 1.587
Hot Topic (New) Atasamente Manipularea prin programare neuro-lingvistica.
programare prin reclame si filme
Subliminal  164 12.674
Hot Topic (New) Atasamente Tablitele de la Sinaia
fapte, istoric, insemnatate, ipoteze
Victor Apostu  27 7.749