Pippo, la Dec 5 2009, 05:54 PM, a spus:
Iti interzice Dumnezeu undeva sa intelegi pe ce se bazeaza vrajitoria, ghicitul (nu numai in carti, cafea, stele, ghioc, ci se intelege, chiar si ghicitul in semne)? Raspunsul e NU. Iti interzice sa le practici, si mi se pare normal, nici eu n-as lasa masina pe mana copilului de 5 ani... Dupa cum poate stii, Biblia este stratificata pe mai multe niveluri de intelegere. Poate pe stratul urmator iti spune "bravo, ai luat carnetul, acum poti conduce, dar cu prudenta"...
Oricum ar fi ce am spus mai sus despre nivelurile de intelegere, nu iti interzice sa le intelegi, ba dimpotriva - "cerceteaza tot si tine ce-i bun si adevarat" - cam asa ceva zice.
Ba parca zice "crede si nu cerceta"

Sa fim seriosi, chiar si eu m-as fi schimbat daca as fi continuat sa-mi accept abilitatile si sa le folosesc, chiar daca cred eu ca as fi facut-o pe drept. Puterea e atat de amagitoare incat poate invinge modestia, corectitudinea si vointa majoritatii oamenilor. Acum ma gandesc, cat de naiva am fost sa cred ca indiferent cata putere mi s-ar da, as ramane neschimbata...
Eu nu vreau nici sa inteleg asa ceva, cu atat mai putin sa practic!