Sari la conținut
Forum Roportal
Anti_particula

Cea mai buna editura Romania?

Postări Recomandate

Ca o simpla curiozitate,care e din punctul vostru de vedere,cea mai buna editura din Romania la ora actuala?

Ma refer aici in special la publicarea de literatura,straina sau autohtona,pentru ca multi considera ca o majoritate a editurilor s-au prostituat,adica publica numai pentru a vinde nu si pentru a instiga la cultura.

Daca aveti vreo idee,vreo opinie,vreo....etc :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai, in principiu editurile ar avea in sarcina ambele chestii: si vanzarea si "instigarea" :paladin: cum zici tu la cultura. Din observatia mea, cea mai pe faza editura ar fi Polirom. Publica mult, acopera zone geografice mai diverse (nu numai sud-americani, care au devenit o moda sinistra), au publicat si autori romani si multi tineri ... Mai sunt si altele bune, inclusiv Humanitas, care in clasamentul meu vine cam pe locul doi.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt multe edituri in Romania care editeaza carti bune. Printre acestea cred ca se numara Ed Dao Psi,Esoteris,Herald,

For You,Rao,Teora,Meteor Press,Excalibur,Mix,Adevar Divin,Curtea veche,Antet,Kamala,Pro Editura,Prestige,Dharana,

Emet,Amaltea,Cartea Daath,Daksha,Deceneu,Miracol!!!!!Tine-ti doar pasul cu aparitiile acestor edituri.

LA BUNA LECTURA!!!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Perfect de acord cu alegerea Lynxului. Polirom si apoi Humanitas.

Nu pot sa nu remarc o ... exagerare din postarea cu care ai deschis topicul, Anti_particula. Cum ca majoritatea editurilor din Romania se prostitueaza si fac rabat de la calitate? Nu stiu cum ai reusit sa o scoti pe asta. :spiteful:

Daca intram doar pe site-ul unora dintre cele doua si luam la intimplare cele mai noi aparitii putem vedea ca oamenii merg pe linia propusa, adica "quality". Poliromul a publicat de la clasici la cei mai in voga autori de literatura culta si pina la cistigatori de Nobel. Ba chiar a scos la lumina literatura actuala din Romania, pe care multi o dau la o parte din prejudecata aia cu "tot ce-i romanesc e ramas in urma sau mai slab". Ca de, Henry Miller citim si zicem ca-i wow, dar daca gasim vreun pasaj incarcat de sexualitate la un autor roman, aia-i musai pornografie.

Dar sa revenim. Cartile de la Polirom si Humanitas le stiu, am scris multa vreme despre ele. Pot sa-ti spun doar ca Humanitasul pierde printr-un singur lucru: ceva mai multa rigiditate. Exemplu? Unul dintre cele mai bune romane autohtone din ultima decada, "Teodosie cel Mic", scris de Razvan Radulescu, undeva la limita dintre istoric si fantastic, a zacut cam un an de zile in rafaturile Humanitasului, intr-un plic nedesfacut. Pina si l-a cerut autorul inapoi si s-a dus cu el la Polirom. Si mai sint exemple de genul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acum, trebuie sa recunoastem ca se produc tone de maculatura. Insa mai exista si destule edituri onorabile - Grupul Editorial Corint imi mai vine in minte ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×