Liceul si facultatea Alegerea facultatii
Scris 03 December 2009 - 11:02 PM
Pe langa asta as dori daca puteti sa imi recomandati niste facultati de viitor, din care se castiga. Imi doresc sa ajung la medicina, insa gandul ca salariul unui medic este infim ma inspaimanta. Majoritatea traiesc de pe urma cabinetelor particulare. Alta optiune la care m-am gandit ar fi ingineria, insa parca nu ma atrage, si salariul la fel de mic.
Scris 03 December 2009 - 11:22 PM
Adrian_04, la Dec 3 2009, 10:02 PM, a spus:
Facultatea vietii in primul rand (experienta practica tati in tot ce inveti), apoi diverse specializari, nu e mare diferenta. Dar sa-ti placa cat de cat, sa fii atras de ce alegi, sa te descurci, daca nu vrei sa-ti faci viata un calvar cu facultate.
Eu cred ca e bine sa-ti schimbi directia in momentul in care simti asta, indiferent daca este mai devreme sau mai tarziu. Iar momentan sa alegi ce te atrage cel mai mult.
Scris 04 December 2009 - 10:14 AM
Adrian_04, la Dec 3 2009, 11:02 PM, a spus:
În primul rând, orice ai învăţa în liceu îţi poate fi util la un moment dat în viaţă, poate în facultate, poate în meseria viitoare, poate doar în timpul liber.
În al doilea rând, la 14 sau 15 ani este încă prea devreme pentru o carieră. Bazându-te pe ceea ce îţi place şi pe materiile în care poţi realiza performanţă, poţi opta pentru un liceu vocaţional sau pentru o anumită filieră. Una din propunerile mele la modificare legii învăţământului a fost aceea de a se diferenţia profilurile abia după clasa a X-a. În ciclul inferior al liceului poţi încă, cu ajutorul profesorilor, să îţi alegi profilul potrivit.
Una dintre prevederile la care se gândesc legiuitorii din educaţie este aceea de a se susţine un bacalaureat diferenţiat, după modelul francez. Astfel, un bacalaureat care să conţină probe tehnice ţi-ar deschide drumul spre o facultate cu profil tehnic, unul de tip real (cu matematică, fizică, etc.) spre o facultate de profil, iar unul umanist, spre o facultate de litere. Dacă ai dat un anumit tip de bacalaureat, nu te mai poti răzgândi.
Citeaza
Dacă îţi alegi o facultate care nu te atrage, doar pentru bani, este foarte posibil să fii nefericit toată viaţa. În plus, nu poţi avea realizări deosebite, dacă nu îţi place ceea ce faci. Poate cu timpul îţi va plăcea... poate... Dar nu trebuie să te bazezi pe asta. Pe de altă parte, dacă îţi alegi o facultate care îţi place, chiar dacă salariile medii ale absolvenţilor sunt mici, în cazul în care chiar eşti pasionat, poţi ajunge mai uşor în vârf, şi atunci vor veni şi banii (cel puţin aşa ar trebui, într-o societate normală... aşa cum sper că va fi şi în România peste vreo 20 de ani...).
Scris 06 December 2009 - 10:33 AM
Adrian_04, la Dec 3 2009, 02:02 PM, a spus:
Am impresia ca ai confundat rugaciunea Tatal Nostru cu "viata reala"
Nu poti sa tai colturi sa fie scurtatura intre aceste institutii oricat de smecher crezi ca esti. Daca la liceu nu inveti toate materiile TARI : math, fizica, chimie, biologie .... mai departe ai sanse sa candidezi la Dans si de gatit Vegetarian.
Fara stiinte naturale, stiinte de computere, calea spre castiguri fabuloase si o viata fara griji, se scurteaza.
Scris 11 January 2010 - 12:52 AM
Aceasta postare a fost editata de bb-girl: 11 January 2010 - 12:50 AM
Scris 19 February 2010 - 09:40 PM
Va rog frumos cine ma poate ajuta?
As vrea sa urmez o facultate care sa imi permita sa lucrez in domeniul energiei regenerabile cu centralele solare/ turbinele eoliene si nu stiu la ce sa dau.
Va multumesc!
Scris 19 February 2010 - 11:16 PM
Scris 20 February 2010 - 12:20 AM
O alta alternativa ar fi Facultatea Ecologica. Posibil sa aiba ceva legat de acest profil.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Intrebare legata de licenta
Sfaturi pentru rezolvarea unor probleme legate de licenta |
Apocalipseee | 16 | 4.975 |
|
Licenta | scorpion.cata | 0 | 1.099 |
|
Caminele Studentesti