Eu credeam ca se stie ca e vorba de o medie mondiala.
Poate sa fie si -30, iarna. Daca media arata incalzire , asta e. Anul 2010, oricum a fost cel mai cald.
K0ntr0VerSy, la Dec 1 2009, 10:47 AM, a spus:
Cauza ar fi ca Adam a mancat un mar.
Sau, daca esti putin mai rational, este (doar) un ciclu al Pamantului.
BTW, exista un documentar numit Global Dimming, in care, in mod socant pentru global warming frenzies, ni se explica de fapt, efectul benefic al poluarii urbane, efect care incetineste de fapt Incalzirea Globala, deteriorand in schimb stratul de ozon.
Cu alte cuvinte, daca nu stateam mult in trafic, la semafor, in drumul nostru cu masina in leasing catre multinationala, si daca zburdam pe campii ca sa vanam antilope, cam tot dracul ala era, ba mai mult, era si mai cald decat este in prezent.
De glaciatiuni nu spune nimeni nimic?
Cam care au fost cauzele glaciatiunilor si ce aport a avut omul?
NICIUNUL.
Mai incetati sa atribuiti omului merite (sau culpe) cosmologice.
Omul e atat de mic in mecanismul Universului, incat nici nu conteaza.
Cred ca sint suficient de rational cit sa imi pot permite sa pun o simpla intrebare.
Iar marul tocmai a fost mincat de cei care ne impun povesti irationale.
E un ciclu necunoscut sau ignorat, chiar in momentul in care tu nu aveai nici un raspuns.
Fiindca si ziua si noaptea sint cicluri, dar ele nu sint cauza ci efectul invirtiri Pamintului in jurul axei. Si nici asta nu e cauza finala, ci lumina Soarelui, care nici ea nu e cauza...sa continui? Cu sursa luminii solare?
Ciclul de care spui, tocmai e contestat de mai toti, fiindca le e frig iarna, nu fiindca le e cald vara.
De glacatiuni nu stie nimeni cauza cum nu se stie cauza reala a incalzirii.
Si unde ma vezi tu pe mine ca invinovatesc oamenii. Exact pe dos este.