sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Scenarii propuse: ai puterea să afirmi ce ai face īn aceste situații Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Mona6662 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-October 09

Scris 29 November 2009 - 04:27 AM

Īți propun o serie de scenarii(unele poate nu sunt originale).
Nu vreau răspunsuri īn glumă dacă se poate (există zeci de topicuri unde īți poți exprima minunatul simț al umorului).
Vreau răspunsuri din suflet la īntrbarea:ce ați face īn acest scenariu?
E clar că sunt situații implauzibile pt lumea reală, dar un răspuns sincer, măcar gāndit și conștientizat,nuși postat, te face să īnțelegi mai bine cine ești.

1.Ești bolnav de o boală incurabilă de care vei muri īntr-un interval scurt de timp. O entitate (nu conteză ce, cum , unde) īți propune următorul tārg: te va salva și după aceea se va duce să omoare un om ales la īntāmplare de pe Pămānt(sărac/bolnav, tānăr/bătrān, cunoscut ție sau nu, nu poți ști). Să fie mai clar: entitatea spune : o să fac crima doar dacă te vindec pe tine. De ce? Fiindcă așa vreau. Nu trebuie analizată starea de existență a entității sau motivele ei. Concentrează-te pe ce ai face. Menționez că īn acest univers bizar divinitatea īn care crezi(dacă există) nu va vedea tranzacția și nu vei avea păcate trecute īn cont (deci nu te vede Doamne-Doamne). Daci, ce ai face? Ai accepta?

2. īn caz că accepți, care e numărul maxim de crime pt care ai accepta propunerea, dacă entitatea nu se rezumă la una singură?(entitatea se va ține de cuvānt la ambele puncte)

3.Ai putea să ți omori pe toți cei dragi ție dacă īn schimb ai primi informație nelinitata despre orice (atotștiitor)?

4.Ai prefera să īți trăiești viața așa cum este sau să mai trăiești doar 10 ani īn care ți s-ar garanta fericirea continuă? Presupunem că ar fi trebuit să iei decizia cānd mai ai de trăit după statistici vreo 70 de ani (ca să nu poți alege simplu prima variantă că mai ai oricum puțin de trăit) cu rațiunea, mintea viața,vārsta și experiența de acum.Deci vei continua să trăieși īn mediul de acum. Nu este garantat că dacă nu alegi cei 10 ani vei mai trăi 70, cum la 10 ani un copil nu mai are această garanție. Fericrea este cum ți-o definești tu inconșient (dacă ai fi fericit ca toți oamenii să aibă cozi, s-ar īntāmpla, dacă chiar simți că asta e pt tn fericirea

Voi mai da scenarii. Eu știu ce aș face, voi posta mai tārziu, acum sunt obosită.
0

#2 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 29 November 2009 - 05:00 AM

1.Nu

2. Raspunsul la intrebarea 1 fiind nu,intrebarea 2 nu mai este relevanta.

3.Nu

4.Da,sa continui sa-mi traiesc viata asa cum e.
0

#3 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 29 November 2009 - 05:02 PM

1,2,3, nu. Iar la ultima, as alege sa-mi traiesc viata normal.

In situatiile 1 si 2, desi se spune ca ai face orice pentru a-ti salva viata, degeaba poti traiesti daca te va chinui constiinta tot restul zilelor. Plus ca omul respectiv ar putea fi oricine, ar putea fi chiar copilul tau. Bine, e irelevant, oricum n-as alege sa moara cineva.

La 3, nu, evident. Nu am aspiratii de divinitate, ci de fericire. Degeaba le stii pe toate daca tu ca om est un nimic, capabil sa-i sacrifice pe altii pentru o dorinta a lui. In plus, o cunoastere cat mai mare se poate dobandi, tine doar de vointa omului, acum chiar nu mai sunt piedici.

Iar la 4, scenariul "fericirii absolute" timp de 10 ani e imposibil, pe planeta asta cel putin, pentru ca nu poti ignora ce se intampla in jur. Decat daca esti dopat in continuu, asta da. Prefer viata cu bune si rele, decat o stare ireala, care sa-mi scurteze existenta cu 60 de ani. Fericirea ti-o faci singur. In plus ar fi un gest foarte egoist fata de cei din jur.

Aceasta postare a fost editata de Zero.Taiat.In.Patru: 29 November 2009 - 05:02 PM

0

#4 Utilizator offline   whosyourdady 

• lord
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-April 08

Scris 26 December 2009 - 12:01 AM

1. Daca as mai avea macar un motiv pentru care as trai, da.
Din miliarde de oameni care traiesc acum pe pamant, sansele ca persoana incriminata sa fie o ruda sau un prieten sunt infime. Poate ii curm suferinta vreunuia :spiteful:
2. Ne intelesesem parca la doar o persoana (in afara de mine). Nu asa ne era targul?
3. Nu. Vorba aia: nestiinta e binecuvantare.
4. Nu. 10 ani sunt cam putini :tease:

Aceasta postare a fost editata de whosyourdady: 26 December 2009 - 12:03 AM

0

#5 Utilizator offline   Bloody'Charity'Rackham 

• Nadash Keruam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-May 10

Scris 24 July 2010 - 09:31 PM

1.Realizez ca entitatea are lista neagra, si intotdeauna va alege de acolo victimele sale si niciodata la intamplare. Voi vedea ce fel de entitate este, si cine ar putea fi dusmanii ei din lumea umana, pentru a sti pe cine va alege "la intamplare" in schimbul vindecarii. As accepta cu conditia sa motiveze alegerea victimii, iar daca nu va accepta conditia, inseamna ca entitatea este cea care m-a imbolnavit, si cauta pretexte sa ucida in numele meu, sub scuza ca ma vindeca astfel. Daca boala este cauzata de entitate initial, aceasta ma va vindeca de teama sa nu omoare degeaba, pentru ca daca ar fi avut dreptul sa omoare degeaba, ar fi omorat pe oricine fara a avea nevoie de pactul meu.

Daca entitatea ma vindeca, si fara ca eu sa ii accept targul, inseamna ca ea incerca sa ma pacaleasca pentru a cauta victime.

Daca entitatea nu accepta sa-si motiveze alegerea, inseamna ca deja a ales victimele dar ii e teama sa spuna sau sa le atace.

Daca entitatea isi motiveaza alegerea, inseamna ca nu are agenda ascunda, si in functie de persoana pot accepta targul daca persoana nu este cineva inocent.

Daca este o persoana inocenta, atunci refuz targul acceptand ca voi muri, si pana atunci anunt persoana aceea ca entitatea vrea sa o omoare, si cauta sa faca targuri pentru asta.

2.Realizez ca daca targul ar fi real si nu o inselare (este sau nu?), deja ar fi multe victime pe pamant si s-ar sti. Asa ca targul poate sa fie ori un test de mila, ori daca este real inseamna ca ceilalti au avut limite mici la ales victime. Considerand ca fiintele umane oricum ar muri de batranete, as putea sa aleg ca numar maxim oricat.

3.N-am pe nimeni drag mie, daca as avea as alege informatie despre cum sa-i reinviu. Astfel chiar daca ar muri, as sti cum sa-i aduc la viata inapoi, si as ramane si cu secretul reinvierii. Apoi as putea sa-i aleg din nou in schimbul altor cunostiinte, eventual care i-ar interesa pe cei dragi, si dupa ce le-as primi i-as aduce din nou la viata.

4.Nu stiu ce inseamna fericirea continua .. nu stiu ce as alege acolo.

Sau as alege sa traiesc doar 10 in aceeasi lume unde cei rai sunt inchisi in cimitire sub pamant, unde sa moara singuri de batranete fara sa se inmulteasca, si deci sa dispara odata ce mor toti de la sine, iar cei buni sa ramana la suprafata intr-o lume ideala. Astfel chiar daca am doar 10 ani, lumea ajunge sa beneficieze mai mult din moartea mea prematura decat dintr-o viata lunga de 70 de ani.
0

#6 Utilizator offline   S.R. 

• Steaua Nordului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-August 08

Scris 24 July 2010 - 11:36 PM

Toate 4 da.
0

#7 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 25 July 2010 - 12:09 AM

1.Te-ai inspirat un pic din "The box". Cred ca as accepta in caz ca nu am facut totul cum voriam eu...
2.2
3.Cred ca da...
4.Categoric asa cum este...
0

#8 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 25 July 2010 - 03:45 PM

1. N-as accepta, iar asta nu din cauza ca as fi vreo altruista care se gandeste la binele altuia, ci pentru ca mi-e destul de indiferent cand mor. Dupa ce rezolv inca o mica chestiuta (ca sa nu traga altii dupa mine, in caz ca... ) chiar pot muri oricand, nu-mi pasa.
2. zero
3. atotstiitor? adica un fel de Dumnezeu? As fi groaznica pe post de Dumnezeu, sa va feriti de asa ceva :flowers:.
4. Fericirea continua nu-mi pare deloc dezirabila . Un faimos si "profund" cantec al zilelor noastre incepe cam asa ... "Too much of anything can make you sick, Even the good can be a curse". Deci prefer sa mai am de trait un numar oarecare de ani in care orice optiune sa-mi fie accesibila, decat sa fiu condamnata la "nemiscare" timp de 10 ani.
0

#9 Utilizator offline   Kirodut 

• Geniu
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-August 08

Scris 26 July 2010 - 05:31 PM

1.Nu-> intrebarea 2 anulata
3.in functie de ce informatie
4. nu pentru ca as deveni dependent de acea viata si cand se va sfarsi as fi distrus (psihologic vorbind) asa ca prefer viata mea cu urcusuri si coborasuri
0

#10 Utilizator offline   Renuuu 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 07-December 11

Scris 15 January 2012 - 10:57 AM

1.DA
2.Oricate daca ar evita familia mea...
3.Nu
4.Daca as avea 70 de ani da.... pentru ca nu este garantat ca voi mai ajunge la varsta de 80... Dar daca as avea varsta de acum absolut NU !
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) viitorul suna...? Ma'at  82 13.809
Replici noi Ce facem in caz de...Cutremur ? Strut  13 726
Hot Topic (New) Ce ati face daca ati fi in locul lui Ben Laden? Alethia  53 9.908
Poll (No New) Chestionar:    Mergi noaptea, ratacit pe o carare de munte... * * * - -
si te intorci in timp, te trezesti pe front, in al 2-lea razboi mondia
Victor Apostu  23 8.646
Hot Topic (New) Ce ai face daca te-ai intalni cu un extraterestru. Alethia  84 14.576