Iubesti daca nu esti iubit?
Scris 27 November 2009 - 05:20 PM
Iubim doar oamenii care ne raspund cu aceleasi sentimente? Ce se intampla cand ne dam seama ca omul pe care-l iubim nu ne (mai) iubeste sau nu ne-a iubit niciodata? O perioada asteptam sa ajunga sa ne iubeasca? Sau pur si simplu... renuntam? Si atunci se cheama ca am iubit? Este iubirea eterna? Sau e doar un sentiment efemer?
Scris 27 November 2009 - 05:25 PM
Scris 27 November 2009 - 05:25 PM
pe mine una exact asta ma doare la multi neni. ca imi declara verzi si uscate si se asteapta ca io sa ma simt flatata si sa raspund instantaneu. si finca n-o fac, apare ciuda, ura, nu stiu cum s-o numesc. in fine.....
deci nu, cand iubim mult, mult de tot pe cineva care ni se pare idealul, care ni se pare marea iubire a vietii, chiar daca chiar e asa, repet, persoana nu e obligata cu nimic sa ne si raspunda la fel.
normal ca suprema implinire e cand ambii se considera reciproc marea iubire.
eu cred ca nu se poate iubi cu adevarat decat o singura data in viata. cine n-a trait asta......
Scris 27 November 2009 - 05:32 PM
mica_curioasa, la Nov 27 2009, 05:25 PM, a spus:
Si atunci cine face primul pas - sa iubeasca?
Si alta intrebare - ce faci cand persoana pe care o iubesti se lasa iubita dar nu te iubeste?
Aceasta postare a fost editata de Nelinistita: 27 November 2009 - 05:34 PM
Scris 27 November 2009 - 05:36 PM
nu poti spune ca iubesti fara sa primesti in schimb acelasi lucru ...iubire, in rest dupa mine e doar o placere/moft trecator.
P.S:se cam pierde intelesul de baza al cuvintelor.....prin introduceri in contexte ce nu le apartini si apoi preluate....si transmise.
Scris 27 November 2009 - 05:42 PM
Celin1988, la Nov 27 2009, 05:36 PM, a spus:
nu poti spune ca iubesti fara sa primesti in schimb acelasi lucru ...iubire, in rest dupa mine e doar o placere/moft trecator.
P.S:se cam pierde intelesul de baza al cuvintelor.....prin introduceri in contexte ce nu le apartini si apoi preluate....si transmise.
Exact - deci daca iubesti si nu esti iubit = obsesie
Dar ce se intampla cand obiectul iubirii se lasa iubit si iti intretine iluzia ca te iubeste ? Asta cum se numeste?
Scris 27 November 2009 - 05:45 PM
Celin1988, la Nov 27 2009, 05:36 PM, a spus:
wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwww
eu am alta intrebare: presupunem ca ne indragostim de o persoana din anturajul nostru cotidian: serviciu, scoala, prieteni, roportal eventual......deci ne indragostim de o persoana care intruneste calitatile pe care noi le visam.
intrebare: daca persoana respectiva nu a provocat in mod hai sa zicem deliberat sentimentu asta sau nu l-a hranit etc, cu ce e obligata, din punct de vedere moral, sa raspunda?
Nelinistita, la Nov 27 2009, 05:42 PM, a spus:
daca e deliberat si voluntar se numeste 100% manipulare.
mai exista si situatii cand cel iubit, deci receptorul, chiar daca nu iubeste sau nu poate raspunde la fel, are nevoie, e dependent si nu poate renunta la ce primeste. si hraneste prin toate mijloacele iubirea celuilalt, macar sa o poata pastra.
Scris 27 November 2009 - 05:51 PM
In cazul in care manipulatorul e dependent de iubirea pe care o primeste si face tot ce poate ca sa o pastreze...? - nu tot manipulare se numeste sau e acceptabil?
Si mai ales - cum faci diferenta? daca iubeste sau doar face tot ce poate sa pastreze iubirea de care e dependent?
Scris 27 November 2009 - 05:55 PM
Cred ca iubirea adevarata este aceea in care iubesti si esti iubit.
Iar dupa cum imi spuneau unele cupluri care au ajuns la nunta de argint,tind sa cred ca iubirea este efemera,deoarece imi spuneau ca la inceput era iubire pe masura ce ani au trecut iubirea s-a transformat in obisnuinta si in respectul dintre cei doi parteneri.
Scris 27 November 2009 - 06:01 PM
Asadar, cred ca dragostea are nevoie de "sustinere" pt a putea fi intretinuta si pt a continua sa arda flacara aceea de la inceput. Daca numai unul "da", iar celalat "primeste" se ajunge la o situatie de frustrare, in special pt cel care numai "da".
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Rolul copiiilor intr-o relatie | eisman | 3 | 905 |
|
Instabilitatea emotionala intr-o relatie
instabilitate emotionala |
Robert477 | 52 | 5.033 |
|
|