Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Visul american:

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Happy Columbus Day America!

 

 

Visul American nu se intampla daca un oarecare Columbus n-ar fi acostat pe malurile noului continent intr-o zi de 12 Octombrie 1492,

 

ca de atunci incoace candva au aparut si visele, pana atunci oamenii nu preau erau in mood sa viseze.

 

Toata Planeta are ceva de celebrat in aceasta zi nu numai cei din America, ma refer la cea de nord si sud ... au ajuns aici din fiecare tara

 

cat de mica sa fie un numar de cetateni care aici traiesc de o vreme lunga.  

 

Timp de 523 de ani este cunoscut acest continent imens si inca nu este total descoperit, pentru ca au abandonat si exploratorii dupa ce au gasit aur ...

 

Eu consider o zi extrem de important din istoria omenirii Descoperirea Americii, pacat ca nu se observa cu o zi libera si ceva special de mancare!!!

 

Poate Donald Trump o va introduce traditia asta cand va ajunge Presedintele Statelor Unite, o sa-i scriu maine o scrisoare amicala despre cum ma simt.

 

Italian fiind Columbus, ar fi devenit Pizza mancare nationala, precis de asta se retrag de la o celebrare mai oficiala si legala ca deja a castigat destul natia  

 

italiana fara efort special de promovarea pizzei.   Eu cu sarmale o sa celebrez si sint recunoscatoare Domnului Columbus pentru efortul depus omenirii.

 

Loteria Vizelor a inceput deja pentru sezonul 2017 tot datorita acestui mare calator fara frica de apa sau de mare, furtuni sau sa infrunte necunoscutul.

 

In acele vremuri negre in care a trait si totusi a avut curaj sa porneasca ... niciunde ... si sa ajunga undeva, a trebuit un anumit caracter de om curajos

 

sa fie, cum nu se naste in fiecare secol unu!!!

 

 

"God Bless America

My home sweet home"

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Chiar daca pe alte continente se vizeaza ... Visul American s-a realizat la majoritatea populatiei civile prin a avea acces la computer, Inter-Net, Cell-Phone, Tablete si alte electronice cu provenienta americana, avioane de calatorit intre continente, automobile si tot ce se mai dezvolta pe acest continent si se vinde peste tot spre usurarea

vietii.   Toate astea n-ar fi fost posibil daca Columbus nu ajungea in timp pe coasta americilor ... daca tot englezii rulau planeta, cu toti eram chiar pe plantatie ca ei nu se interesau de sclavi sa stie nici sa citeasca.  Eram mai rau ca inAfrica de Sud oriunde locuiam si cel mai ravnit job la fete era de a fi servitoare la o casa MARE!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Visul american! Cu Dacia 1300 pe Route 66

 

dacia-1300-sua-route-66-9.jpg

 

Eduard Palaghiță este un român fericit. Chiar dacă a părăsit țara la 12 ani, el a reușit să păstreze conexiunea cu România prin intermediul bătrânei Dacii.

În trecut, românul a condus prin New York două unități Renault 12. Un break galben și o berlină portocalie, însă ambele au avut pe grila față montată sigla producătorului de la Mioveni. Dar din 2015, Eduard se plimbă cu o Dacia 1300 veritabilă.

Dar planul românului plecat în SUA nu se oprește aici. Anul acesta, Eduard vrea să străbată continentul de la est la vest cu Dacia. Mai precis, pe 20 august va pleca din New York către Chicago. Mașina va fi pusă pe platformă, românul spunând că nu are sens să forțeze autostrada din New York către Chicago.

De acolo, el va pleca pe roți pe celebra Route 66 către Los Angeles. Eduard și-a propus să parcurgă zilnic circa 500 de kilometri, drumul total având aproximativ 4.000 de kilometri.

Pe Eduard l-am văzut anul trecut la întâlnirea de clasice Dacia de la Brașov. Din păcate, anul acesta nu va putea veni, însă promite că în 2017 o să ne onoreze cu prezența. Pentru acea întâlnire, românul vrea să restaureze cel mai vechi Renault 12 model SUA existent. Acesta va fi trimis în țară pentru restaurare și va fi prezent la întâlnirea din 2017.

Cât despre aventura din această vară, îi urăm mult succes și așteptăm și un set de fotografii de pe drum.

 

auto-bild.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eduard Palaghiță si-a realizat visul american, altfel nu putea sa se joace de a caltoria prin america cu Dacia.   Precis are bizniz de bb de unde-i curg banii pentru a satisface placeri din astea ... nu ma mir daca voi citi de el la urmatorul raliu Paris - Dakar.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

msn.com/en-us/news/world/it-s-legal-to-cross-the-border-and-seek-asylum-in-the-u-s-advocates-say         

"Since March 15, Monte Vista Baptist Church has assisted 77 people - including families and children - with food, shelter, and transportation after they were released by Customs and Border Protection following their apprehensions at the U.S.-Mexico border, said Pastor Angel Campos.   It's legal to cross the border to seek asylum.     “If you say you have a fear of returning to your country, you should be processed, receive a credible fear interview and if you pass, then you procedurally and legally are allowed to enter our country,” said Soulmaz Taghavi, an immigration attorney.    A person can legally seek asylum by reaching the United States or arriving at a port of entry even during a pandemic said Taghavi."

*Din America de Sud au venit foarte multi, de alte nationalitati nu s-a pomenit.   Precis este adevarat stirea desi n-am auzit nimic concret despre aceasta noutate."

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Visul american și visul rusesc     

Publicat la 2 septembrie 2014, 00:00 de Arhiva    

În comunism, lucrurile ”pentru export” erau cu totul și cu totul altceva decît lucrurile ”pentru intern”.  Diferența dintre ele era atît de mare încît deținerea unui lucru ”pentru export” era semnul unui privilegiu consistent.   Însă, nu doar lucrurile ”pentru export” erau rîvnite și invidiate, ele fiind de o calitate mult superioară corespondentelor destinate indigenilor. În anii 80, în România, era chiar un titlu de mîndrie să ai ceva (haine, încălțăminte, mobilă, televizor, autoturism etc) ”refuzat la export”.

De pildă, o haină refuzată la export era o haină dintr-o stofă bună  dintr-un lot pentru export, dar care nu mai pleca pentru că CTC*-ul (mai există așa ceva?) o respingea din motive ce țineau de erori de producție. Dar nu era vorba despre erori care compromiteau valoarea de întrebuințare a hainei, ci de erori, să zicem, estetice cum ar fi că o cusătură mai lungă nu era dreaptă. Ei bine, un asemenea gen de defect era prea puțin pentru sărăcia românească ,atît de profundă încît conta stofa  hainei și nu lucrătura ei. Important era că haina din stofă bună te apără de frig, iar croiala ei nu mai conta.

Dacă la lucrurile ”refuzate la export”  se ajungea destul de  greu, vă imaginați cum se ajungea la cele bune pentru export. România lui Ceaușescu lucra, aberant, pentru două lumi pe care regimul le separase total. Lucra binișor pentru cealaltă lume, cea de care ne izolaserăm pe motiv de dușmănie ideologică și foarte prost pentru propria lume, în care comunismul biruise și la orașe și la sate. Pînă și rebuturile lucrurilor destinate celeilalte lumi erau cu mult mai bune decît produsele finite și livrate lumii românești. 

Mi-am adus aminte de toate astea văzînd  un program tv rusesc destinat exportului. Am nimerit peste un reportaj care se desfășura pe străzile Americii. Pe burtieră scria: ”70% dintre americani nu mai cred în visul american”. Crainica era frumoasă. Avea atitudinea unui manechin splendid și zimbea perfect, strălucitor, ucigător pur și simplu.  Comenta cu vădită satisfacție, într-o engleză fără cusur, rezultatele unui sondaj care, iată, arăta o Americă debusolată, pierdută, înecată în scepticism.   Apoi, cînd crainica cea frumoasă dispărea de pe ecran, vocea ei acompania interviuri cu fel de fel de americani obișnuiți care își arătau, în diferite feluri, neîncrederea în visul american.

Am zîmbit!   Pentru mine, manipularea prea e cusută cu ață albă ca să mă păcălească.  Mai întîi, deși pare că este un concept în sine, ”visul american” nu e deloc precis. Pentru unii, înseamnă libertate în primul rînd. Pentru alții, înseamnă bani și bunăstare. Sînt și dintre cei care îl echivalează, la modul absolut, cu fericirea și își spun ”dacă nu sînt fericit, înseamnă că visul american e o păcăleală”, dar sînt și dintre cei care cred că ”visul american” este un construct politic și ar însemna visul Americii de a domina lumea.  De asemenea, ”visul american” este, pentru unii, huzur, iar pentru alții este, pur și simplu, liniște.

Sigur că, dacă pui mîna pe carte, afli repede de unde vine și ce este ”visul american”. Dar ar fi o prostie să ceri americanilor (și nu numai lor) să-și definească visurile după cărți, așteptîndu-te ca toți oamenii să viseze cum scrie într-o carte. În al doilea rînd, manipularea era evidentă pentru că ”visul american” este un ideal, iar omul contemporan nu mai are demult aderență la idealuri. Pe cerul omului recent, nu mai există decît scopuri și mofturi. Idealurile nu mai au loc. Nu mă îndoiesc, însă, că există oameni din afara Rusiei care privesc acest program odată cu mine, descoperă uimiți că spune adevărul (eventual un adevăr pe care ei îl știu, dar nu l-au mai văzut exprimat atît de clar niciunde) și devin telespectatori fideli. Asta se cheamă, după regulile de fier are războiului rece, propagandă. Și, dacă începe propaganda, începe războiul. Dacă în ceea ce privește ”visul american” ne-am lămurit, despre visul rusesc vom afla mai multe în perioada ce va veni.               *CTC = Control Tehnic de Calitate       https://evz.ro/visul-american-si-visul-rusesc.html

*America devine un vis unui om cu integritate, o meserie cautata care aici este doar bine paltit, nu acolo si are sansa sa-si valorifice talentele si energia, sa fie apreciat pentru ce face comunitatii in care traieste!!!   Asta este visul American, nu alte povesti si din acest vis nu fac parte religiosii.   Ei au idei false despre America, cred ca sint asteptati sa fie hraniti si imbracati!!!   Nici din cei de alte credinte din Romania nu sint foarte multumiti ca nu se pot acomoda si acolo se termina visele.   Daca au lucrat in birou in romania, aici fara limba vor face curatenie sau din astea joburi , desigur nu le incanta, dar mai ales ca J.R. nu le zambeste sau alt barbat daca nu pot comunica*.       JR EWING DALLAS TV SERIES LARRY HAGMAN POSTER | eBay

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Elevii români care trăiesc visul american. Marile provocări când ajung în SUA, după un proces dificil de selecţie: "A fost greu să mă adaptez"

"Zeci de elevi români de liceu trăiesc anual visul american. Pot aplica elevii care sunt în clasele a noua, a zecea sau a unsprezecea, dar lupta e grea, se bat 70 de concurenţi pe un loc. Timp de un an, ei învaţă la unul din marile colegii americane şi stau în gazdă la o familie. Cei care au trecut prin program spun că au fost cuceriţi de sistemul de învăţământ, dar s-au obişnuit greu cu mâncarea sau cu vremea."

*De fapt, care este mancarea americana adorat de toata Planeta??? Hamburger si Hot Dog, pentru care oriunde se aliniaza Pamantenii!!!

Urmeaza Pizza si Pastele fainoase sub multe denumiri: - Spaghetti, Lasagna, Ravioli, Tortellini, Gnocchi, etc.   Jumatatea din americani se hranesc exclusiv cu Mexican Food, altii cu cea Cubaneza sau de pe alte insule din oceanele din jur.  Partea Franceza al Statelor Unite din Sud, Louisiana, are mancare Afrikana frantuzita in engleza sa fie mai usor de digerat si Crocodilul :chef:   Aproape toate sint foarte si extrem de iuti.  Cei care nu se pot descurca aici NU MERITA sa fie aici,  pentru acele e mai bine acolo la joburile pe sub masa in tricouri sau mai leger imbracate, Amerika nu-i de ei!!!

Ma bucur ca sint selectati si pe urma trimisi inapoi, ca sa aibe ce povesti cat de imposibil a fost acel an american unde aveau sa treaca peste o iarna grea si de mancat paine indulcit cu zahar.  Pentru toti prostii care habar n-au cum se obtine paine, Drojdia se "trezeste" cu zahar si apa calduta sau lapte in caz de Cozonac ca sa inceapa Fermentarea, dar asta nu se invata pe Marile Bulevarde, doar despre SEX si buze umflate sa fie mai cautate.       

WoW!!!  Sa aud si pe asta, parca special a fost scris pentru mine articolul sa ma provoce jurnalistii la o replica pe masura!!!  Nu trebuie sa se chinuie cu acceptare daca aud de la altii ca este greu de a se adapta la Amerika. 

Ma intreb, daca aveau 1 an de locuit la Gheorgheni sau in Maramures la acele ierni unde temperaturile de -27*C si zapada de 3 metri sint la ordinea zilei pe timp de iarna, ce ar fi facut sau comentat???   

Ziua incepea cu maturat de zapada, pe intuneric sa fie drum de iesit din casa, etc., au lipsit la lectii din astea ca n-au fost prin tara sa vada ca si acolo sint diferite stiluri de viata si lumea nu este doar satisfacuta ca PCR-ul infloreste si PILELE curg si ma descurc, n-am treaba!!!   

Talente de supravietuire nu mai sint la moda, doar de trait pe spatele altora, chiar daca are varsta bunicului, bani sa aibe!!!

Sper ca si-au regasit ce le lipsea, intorsi in tara si vor avea de povestit cat traiesc, cum a fost in acea Amerika imposibila, trait pe cheltuiala altora!!!  

Acele familii care primesc acesti tineri, trebuie sa le ofere o camera si o baie privata,  unde nu intra si altcineva din casa, sa aibe casa lor proprietate personala si un anumit salariu, foarte inalt pentru populatia generala.   Nu se califica usor nici acele familii dar vor sa ofere un trai mai bun unui tanar din Lumea a 3-a, care fara ajutorul lor n-ar ajunge aici niciodata din puterile personale, la acea varsta cand este important dezvoltarea personala.

Americanii nu stiu ce este in capsorul lor cu Visul American si alte romanisme, nu le primesc sa se ia dupa mintea lor ci sa fie exemple pentru un tanar sa ajunga bine in viata dar precis nu intreaba nimic de la gazde, ca nu le convine ca n-au gasit DisneyLand-ul imaginat.   Daca ar citi americanii aceste decalaratii ca n-au fost apreciati, s-ar strica si aceasta afacere imediat.  Prin asta americanii cauta sa ofere o viata de Vis unui tanar talentat altfel, dar fara resurse!!!

Se vor gasi din alte tari ca nu numai din Romania vin prin acest program, din Pakistan sint mii de Doctori si Savanti in toate ramurile Stiintelor ca si din Germania, am avut vecini cu studenti in acest program si comunicam toti vecinii cu tineretul de pretutindeni sa se simta mai bine veniti.

https://observatornews.ro/educatie/elevii-romani-care-traiesc-visul-american-marile-provocari-cand-ajung-in-sua-dupa-un-proces-dificil-de-selectie-a-fost-greu-sa-ma-adaptez-536150.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 ”Visul american” s-a transformat în coșmar. 

Dupa parerea mea, asemenea notiune este o prostie.  Nu stiu cine a inventat ideea asta, dar a fost sa duca in eroare omenirea.

Fiecare pleaca unde vrea, daca vrea, pe cont propriu, cu bani sau fara, depinde de abilitatile personale succesul in viata nu de VISE!!! 

Cine vrea sa munceasca, va avea ce visa, cine are alte idei, depinde de fapte ce pateste, dar NIMENI n-a fost adus aici cu forta in ultima

vreme si poate pleca oricand spre ceva si mai bine.   Multi nici nu vor sa auda de munca mai multa  doar 7 ore si jumatate/zi.  Altii voiau

sa lucreze doar ce au facut acasa, spionaj pe vecini sau colegi de munca, aici nu exista pentru unu care nici nu intelege limba locala

munca din asta.  Erau pocaiti, n-am stiut ce naravuri au acel soi de oameni nesimtiti si analfabeti.  Le-au invitat rudele cu bizniz de babe

dar nici poveste sa spele oameni, voiau sa se plimbe doar si sa sperie lumea.   Aveau pretentii multe dar sa nu se ceara de la ei nimic si

multe laturi mai au noii immigranti, doar cu cei care am avut tangenta sa le traduc, m-am speriat de ce erau capabili sa debiteze.   

Politzia sa nu comande lor, ar fi dorit dar nu se poate aici, indiferent cine ce le-a incurajat.   Multi au murit imediat in timpul arestarii ca se

luptau cu agentii de circulatie si altele.   Se rugau de mine sa le ajut la gasit o munca unii, dar nu voiau sa fie in timp acolo, sau nu erau

imbracati ca lumea, credeau ca eu le bag in acea munca ... sau sotul care in uniforma a lucrat pe timp extrem de exact, ca ceasul elvetian,

a venit un nemernic intr-un "speedo" cu o camasa si slapi ca el este sportiv si noi sintem prosti ca nu-l intelegem.   

Oare sub care pom a dormit cand a avut Vis American???  

"De ce tot mai mulți americani vor să plece din țară???"

Din motiv ce multi veneau in Amerika, de ce n-ar experimenta si ei acel feeling?

Pentru ca se poate lucra de oriunde pe computer decand cu COVID si ar avea multi unica sansa sa vada ceva din LUMEA asta mare!!!

Vacantele deloc nu erau la moda cand eu am ajuns aici, doar munca primea.   Radeau de noi ca cei din Europa intrebam de vacante,

credeau ca ne dau bani gratuiti pentru care nu muncim prin concediu platit.  Curiozitatea pentru noi mai era ca se comanda Lapte langa

Friptura la gratar in restaurante, era alta lume.   Nu se prea bea vin desi era destul, doar cei fara casa cumpareau ca era ieftin ca apa!!! 

Erau convinsi ca in Germania imediat te ucid incepand cu copiii  :eek:   Era o politiciana care voia sa se voteze pentru ea, si la intrarea

in alimentara oprea lumea sa semneze ca vor vota pentru ea ca ea lupta impotriva nemtilor in 1996 si indruma lumea sa nu mearga acolo.

Clientii magazinului erau aproape toti din westul europei, dupa ce s-au exprimat, a iesit ea din visele ei mexicane, ca era de acolo, iar

magazinul s-a mutat sa evite asemenea acuzatii.   

Accomodarea le distruge pe multi, credeau ca vin in westul salbatic dar nici sa faca galagie n-au voie, sau sa beau alcohol unde vor si

multe alte reguli care trebuie respectat, plus muncit.  Nu pentru toti a fost inventat nici emigrarea.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×