sau Inregistrare

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Top de Top...ic Sau cel putin, ar trebui sa fie Evaluare topic: - - - - -

#391 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 06 February 2010 - 11:37 AM

Vezi postareaCalauza, la Feb 6 2010, 12:29 AM, a spus:

As putea sa spun exact acelasi lucru despre tine, dar n-am s-o fac... Citeste singur raspunsurile pe care le-ai dat visavi de anumite subiecte ca si cum ai sta in locul meu si atunci poate ai sa intelegi... Oricum, eu in continuare o sa fac ce am promis, o sa studiez ambele unghiuri ca sa pot fi sigura ca sunt obiectiva...

Cat despre Matei 7.6 interesanta Sincronicitate din nou: este ceea ce mi s-a cerut mie de catre Biserica crestina acum 1 an... si am refuzat, caci toata lumea are dreptul la adevar...

Numai bine iti doresc cu adevarat.

Imi cer scuze, intentia mea nu a fost de a intelege pasajul neaparat in sens literal, cat analogia transmisa.
Toata lumea are dreptul la adevar. Dar adevarul gresit inteles se stramba si devine minciuna.

Am crezut ca ai intentia de a studia serios si fara prejudecati. Dar lipseste rabdarea si exista prejudecati irationale.

In fond nu am spus ca nu voi explica punctul de vedere pe care l-am expus. Am spus ca nu am timp cel putin deocamdata. Caz in care cel interesat pune mana si studiaza cu atentie lucrurile indicate daca intentia sa este de a face distinctia intre adevar si minciuna. Bineinteles in cazul in care respectivul pune pret pe ideile lui Pippo, deoarece il poate considera nebun cum o fac cu siguranta unii, sau pervers si mincinos cum a insinuat Octav, refuzand sa creada ca intr-adevar nu am timp acum de discutii complexe si convins fiind ca ma ascund in spatele unei scuze banale.

-
-
-

In fond imi cer scuze pentru toate neintelegerile, ideile astea au sunat ca niste ciocane, dar asta este. Singura mea intentie este ca noi toti sa aflam si sa intelegem adevarul. Nu voi sustine niciodata o idee sau orice lucru pe care il inteleg ca fiind gresit si fals.

Dar in acelasi timp, daca nu avem la baza aceleasi studii, devine greu, poate imposibil chiar sa explic pe forum concepte care in mod normal sunt detaliate pe sute de pagini de carti de specialitate. Efectiv, la un moment dat, ceea ce poate intelege cineva rational (ceea ce nu tine de geniu ci de simplu studiu cu mintea atenta) va fi imposibil sa explice sau sa discute cu alti oameni care sunt mult prea departe de ideile cu care rationeaza acel cineva. Deci efectiv, eu la un moment dat trebuie sa raspund cu carti, indicatii, apoi cu detalii conceptuale.

Ca sa dau un exemplu, degeaba ar incerca cineva sa faca operatii matematice daca nu are concepul de numer, ideile care stau la baza, etc. La fel si aici, unghiul rational din care se analizeaza stiintific (modern) problema este complet divers de unghiul cel putin la fel de rational al altor stiinte esoterice adevarate - am subliniat deoarece circula multe minciuni in jur, dar se recunosc deoarece rezulta ilogice la o analiza ratioala libera.

Deci ca sa putem discuta obiectiv cand avem timp, e nevoie sa ne sincronizam studiile. De altfel e nevoie sa discutam ideile si nu persoanele - aluzii mai mult sau mai putin acide.

-
-
-

PS Chiar in cartea pe care mi-ai dat-o, si am citit-o cu atentie, separand adevarul de minciuna, speculatia de ratiune, am intalnit urmatorul pasaj ce contine o informatie fundamentala:

"Mai tarziu, budismul Mahaiana ne-a invatat ca putem sa ajungem la nirvana pe pamant prin eliminarea celor trei "otravuri": ignoranta, dorinta si agresiunea"

Promit ca fac eforturi in acest sens, pentru a elimina "ignoranta, dorinta si agresiunea". Sa fim cu totii foarte atenti la transformarea noastra in aceste 3 sensuri.

Aceasta postare a fost editata de Pippo: 06 February 2010 - 11:42 AM

0

#392 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 15 February 2010 - 09:23 AM

Vezi postareaPippo, la Feb 5 2010, 11:51 PM, a spus:

De fapt ma retrag si de pe topic. O seara buna.

Stai putin, de ce?
Ce s-a intamplat?
0

#393 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 15 March 2010 - 03:00 PM

Vezi postareanightwish, la Feb 15 2010, 08:23 AM, a spus:

Stai putin, de ce?
Ce s-a intamplat?

E subiectul prea complex pentru timpul pe care il pot acorda. Si exista prea multe presupuneri deocamdata. Trebuiesc identificate si grupate elementele demonstrabile intr-un limbaj comun, astfel incat sa intelegem exact despre ce vorbim.

Pe de alta parte, prin "demonstrabil" intelegem lucruri diferite, ca in cazul levitatiei si altor fenomene care nu pot fi reproduse controlat in laborator. Eu pe astea le socot totusi demonstratii, desi nu am avut parte de asemenea demonstratii directe, totusi marturia mai multor persoane de buna credinta (oameni drepti si cat mai obiectivi) este suficienta pentru mine pentru considerarea acestor fenomene ca autentice, in sensul ca ceva se intampla si chiar daca observatiile sunt subiective, nu este vorba de o inselatorie.
0

#394 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 21 March 2010 - 12:15 PM

Vezi postareaBurel001, la Feb 5 2010, 09:51 PM, a spus:

In celelalte detalii ale discutiei nu ma incumet ,dar trebuie sa corectez eroarea de mai sus.
Celebra maxima a lui Decartes ,este perfect adevarata si a fost disecata de nenumarate ori in acelasi fel in care o faci si tu.Rezultatul:

Fals ar fi fost viceversa: Exist deci gandesc. Falsitatea acestei afirmatii ai demonstrat-o tu.
Ceea ce a afirmat Decartes este aceea ca: In cazul in care gandesc,atunci este sigur ca exist..Perfect adevarat. Reciproca nu este adevarata si tocmai ce ai demonstrat asta.

=P~ Hmm...tangential,asta spuneam si eu undeva,pe un topic:fara sa ai constienta nu existi.Problema de logica...
Si totusi...pot exista si fara sa gindesc,intr'adevar. :yes:E cazul celor in coma.Celor "leguma"...
Ei,traiesc.Exista.Dar,nu mai gindesc.Si-au pierdut cunostinta.Deci,poti exista si fara sa gindesti dar,viceversa ...neeeea! =P~

Aceasta postare a fost editata de Bagherra: 21 March 2010 - 12:23 PM

0

#395 Utilizator offline   Zen` 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-July 09

Scris 22 March 2010 - 07:48 AM

Pai Burel , eu m-am bazat pe reciproca -pentru ca logic reiese ca si reciproca e adevarata daca urmezi rationamentul liniar- pentru a-mi argumenta punctul de vedere , pentru ca ceea ce sustinea Octav era exact la fel . Nu gandesc , nu exist ! Fals .

Baghera , e doar o problema de perceptie -nu de logica . Constienta e atentia interioara/exterioara 'in acelasi timp' si nu procesul ratio-nalizare , divizare? /sau gandirea cum i se mai spune :dance:
Aia leguma exista fara sa fie constienti si fara sa gandeasca.. deci fara amandoua ! Tu ca si persoana perfect functionala poti exista si fara sa gandesti ! sa despici ceva mental , sa-ti imaginezi sau sa memorezi ceva . Poti exista si doar fiind atent/a . Sa privesti , sa observi . Poti doar fi ! si atat . Te poti misca , fara sa te gandesti la asta.. prin simpla vointa ! Poti doar merge sau face o actiunea , sau sta... doar observand ceea ce se intampla , fara a trage nici o concluzie . Te poti uita la un ceas de perete cum se misca acele si trece timpul , fara sa ai nici un gand si doar sa constati ca tu existi in timpul asta , cat trece timpul . :giveheart:
Daca o faci destul de des , prinzi antrenament si devine practic meditatie.. iar pe parcurs vei primi revelatii si acces la dimensiuni superioare . Simplu .

Spuneai ca ai citit ceva de Gurjieff , pai el chiar spune ca centru intelectual este cel mai greoi , dupa cel motor , cel sexual si cel instinctiv-fiind cel mai rapid . Cel intelectual se misca cel mai greu . De exemplu daca sare un caine sa te muste , pana sa te gandesti ce sa faci deja centrul instinctiv reactioneaza si tu te feresti ! De care ori n-ai patit sa pui mana pe un caine si el sa isi intoarca , capul sa te muste.. si apoi te-ai mirat cat de rapid ai putut sa tragi mana , fara totusi sa intelegi miscarea ?
0

#396 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 22 March 2010 - 10:17 AM

Multumesc,pentru corectie;mereu incurc borcanele cind e vorba de termeni academici. :cry:
In mare,sunt de acord cu tine dar,totusi...un bolnav cu tumora la cap,de exemplu,traieste...dar,nu va mai inghiti din reflex,nu se va mai apara,nu va mai face multe....intelegi ideea? :giveheart:
Adevarat,citesc... multe carti... ale multora dar,asta nu inseamna ca ai si aprob in totalitate oricit de elogiati ar fi ei. :) Pentru ca si ei se pot insela.Si atunci..."gindesc,deci..."circotesc! :dance:

Aceasta postare a fost editata de Bagherra: 22 March 2010 - 10:19 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse