Jedi, am io un pitic pe creier sau a mai fost un topic tot cu carta asta?
creieru meu asa imi zice, ca a mai fost, finca tin minte ca am inceput exact, da fix la fel ca bird, adica am zis ca-i utopie.
eu stau si ma intreb daca noi chiar avem asa sentiment in bagajul nostru uman. raspunsul meu e ca NU. finca inca din eden Eva n-a avut pic de mila cand a rupt fructul si l-a si mancat. Dumnezeu i-a tratat sa zicem pe masurasi a inceput astfel lantul slabiciunilor in care veriga proasta sau slaba...pleaca la nani. asa zicea odata un nene.
in biblie sau cel putin in vechiul Testament gasim un sentiment intitulat mila, care are roade absolut sublime, iat in carta asta compasiunea, mila ma tem ca are alt sens. asa vad eu lucrurile.
adica e vorba de asa zisa mila crestina, impusa, conditionala si conditionata, nu stiu, ca pe o bodoaba pe care o falfai.
eu astazi am primit un gest de compasiune, ceva concret de tot, de la un inger de aici, de pe ropo, de la Poricel. mergeam pe strada si plangeam si ma intrebam daca visez sau nu. te rog sa ma crezi ca ce am simtit din partea ei a fost ceva cu totul si cu totul diferit de ce am gasit in carta asta.