Eu am 1.81 si am slabit aproximativ 10kg...acum am 88kg sub care nu mai pot sa dau jos de cateva luni bune. Tu ar trebui sa ai maxim 80kg deci trebuie sa dai cam 20kg jos. Uite parerea mea.
1. Sport...alearga, tae bo, gimnastica, scari...sau basket, tenis, fotbal...orice poti practica si care sa te si motiveze...in final minim 30 min. de mers pe jos cum spun si astia la tv. Insa incearca sa faci un program de care sa te ti pentru a fi eficient...de exemplu alergi un numar de ture in parc si respecti acest program fara abateri.
2. Elimina fast-food. Daca nu poti elimina dulciurile macar manaca doar o zi pe saptamana dulciuri...iar daca nici asa nu poti atunci mananca zilnic dar putin...in special ciocolata neagra sau inghetata.
3. Mananca dimineata si nu manca seara...usor de spus dar greu de facut.
4. Incearca sa eviti alimentele cu indice glicemic mare...cartofii, paine, produsele de patiserie...cauta pe net ce are indice glicemic mare...
5. Nu face foamea pentru ca mai devreme sau mai tarziu castiga. Incearca totusi un regim caloric de 2000 calori...cred ca pe aici te incadrezi...sau mananca putin si des.
Este bine sa mergi la sala...insa probabil mai devreme sau mai tarziu ai sa renunti pentru ca este destul de incomod sa faci drumul pana acolo, poate nu ai nici cu cine sa mergi...nu esti motivat. Trebuie sa cauti ceva care sa te motiveze sa faci lucrul respectiv...slabitul este o motivatie dar uneori nu este suficienta...poate sa te placa o fata.
Amarena, la Nov 12 2009, 11:00 PM, a spus:
Mi-a zis mie cineva.. ca exercitiile facute seara nu fac decat sa oboseasca organismul, nu prea ajuta la slabit. Asa ca programeaza-ti orele de sala cat mai devreme cu putinta.
Am auzit si eu asta dar eu am slabit in timp ce faceam bicicleta in casa la ora 12 noaptea pentru ca atunci ma uitam la Clona pe acasa tv si aveam rabdare sa stau pe ea 30 de minute.