Dingo25, la Nov 3 2009, 06:31 AM, a spus:
Tu vorbesti in necunostinta de cauza. Eu vorbesc strict din punct de vedere legal. Sunt tari in care Constitutia permite poligamia si tari in care nu. Si eu am zis ca in majoritatea tarilor arabe se permite asta. Si etnia si religia nu are nici o legatura cu asta. Eu daca vreau sa ma duc intr-o tara araba si ma insor cu 5 fete, nu cred ca e nimeni poate sa imi conteste relatia din punct de vedere legal. La fel si un arab daca vine in Romania nu se poate insura cu mai mult de o persoana. Si invocarea religiei tale nu te poate pune niciodata deasupra legii.
Atunci exprima-te mai elocvent ca sa inteleaga omul exact la ce te referi. Spune "cum se face in tarile arabe" si atunci intelegem ca te referi la sistemul legal ci nu la arabi ca etnie in general. Ce e asa de greu de priceput diferenta?
Mai departe,nu ai zis absolut nimic de nici o constitutie.Ia mai citeste tu mesajul tau.
Tu de fapt vorbeai de divort (cel islamic nicidecum de cel secular care exista peste tot si in tarile arabe) si de judecatori romani supraincarcati deja cu prea mult de lucru.
BTW e logic daca respectivii sunt casatoriti la primarie,nu poate barbatul divorta spunand o fraza de 3 ori. E la mintea cocosului.
Mai departe....
etnia nu are nici o legatura cu faptul ca poligamia este legala in tarile arabe insa religia DA. Daca tarile arabe nu erau in majoritate musulmane,nu mai era facuta poligamia legala. Si asta e la mintea cocosului

Aici tu vorbesti in necunostinta de cauza.
Citeaza
Si invocarea religiei tale nu te poate pune niciodata deasupra legii.
Ia uite la ce scrie GaGa.
"
Statul laic nu poate invoca traditia unei comunitati sau norma religioasa atunci cand emite legi. Ori tocmai aici e problema pe care am vrut sa ridic: casatoria impusa de stat in forma strict monogama e de fapt expresia unei foarte vechi traditii crestine europene. "
Citeaza
Eu prefer sa ma abtin sa mai comentez despre poligamie. Ca pana la urma totul e clar. Tarile in care poligamia este legala, asa va fi si in viitor. Si asta e valabil si pentru tarile unde este interzisa. Si e greu de crezut ca vre una din aceste tari isi va modifica constitutia intr-un fel sau altul.
Nu m-as baza pe asta.Constitutia unei tari trebuie sa apere cat si sa garanteze drepturi tuturor cetatenilor acelei tari.Cetatenii care doresc sa aiba un mariaj multiplu nu au acest drept dpdv legal,ceea ce nu atesta la drepturi pentru toti cetatenii.Aici vorbim bineinteles de drepturi care nu prezinta un pericol social sau siguranta de stat.
Dida_James, la Nov 3 2009, 08:36 AM, a spus:
io n-am citittot ce ati postat voi aici, doar vreau sa te intreb pe tine. nu stiu daca esti femeie sau barbat, casatorit/a sau nu.
intrebarea mea este cum te-ai simti tu daca partenera/ul tau de viata, pe care il /o iubesti mult de tot sa fie casatorit sau in relatii oficiale cu alte persoane.. sa zicem mai mult de doo. incearca te rog frumos sa te pui concret in situatia asta si explica-mi umpic.
Nu mi-e mie adresata intrebarea dar ma avantez si eu cu o replica. Ce drept avem noi sa ne impotrivim la legalizarea poligamiei intr-un sistem legal laic si stat secular,doar pentru ca sentimentele noastre sau convingerile noastre religioase personale nu accepta acest lucru ?
Deci hai sa interzicem ceva pentru ca nu ne-ar conveni sa fim in acea instanta? Sunt multe chestii care nu le convin oamenilor.Ce ar fi sa le interzicem pe toate ca sa nu ne raneasca sensibilitatile?
Si o intrebare de acelasi gen as putea sa pun si eu : Cum s-ar simti cineva daca partenerul de viata pe care il iubesc foarte mult sa fie implicat in relatii neoficiale la tot pasul si mereu ? Lucru care este practicat la ora actuala in lung si'n lat. Este mai preferabil sau mai ok dpdv social si moral acest lucru?
De ce sa nu dam legi si impotriva adulterului atunci? daca tot ne bazam pe felul cum simtim.
Par example,daca in Romania se va pune vreodata problema legalizarii casatoriilor cu parteneri de acelasi sex (nu stiu care e situatia actuala) cine crezi ca va iesi in strada sa protesteze pentru a influenta "facatorii" de legi? Toti preacuviosii religiosi cu icoane si lumanari in mana.La fel cum au facut la Cluj anul trecut mi se pare,impotriva unui concurs de Miss pentru lesbiene.So much for a secular country..
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 03 November 2009 - 06:52 PM