Respectul fata de o femeie
Scris 01 November 2009 - 02:37 PM
Scris 01 November 2009 - 03:45 PM
Scris 01 November 2009 - 03:58 PM
lorelai1907, la Nov 1 2009, 02:37 PM, a spus:
adica nicio femeie nu merita sa fie respectata?...sau cel mult una din 100?
Scris 01 November 2009 - 04:18 PM
Pentru respect nu sunt necesare motive.
Putem avea pareri mai bune sau mai proaste despre atitudinea unei femei fata de cele enumerate mai sus,insa respectul trebuie sa-l avem indiferent de calitatea (subiectiva,dealtfel!) prestatiilor.
Scris 01 November 2009 - 11:47 PM
lorelai1907, la Nov 1 2009, 07:37 AM, a spus:
O persoana in general o respecti oricum pana in momentul cand a pierdut acest respect in fata ta.
In mesajul tau te referi la respectul acordat de barbat sotiei sau de alti oameni? Daca te referi la altii,de unde sa stim noi cum este femeia aceea acasa? Mai ales in pat! Si aici chiar ca nu inteleg chestia cu respectul cand o femeie isi face treaba bine in pat.
La fel nu inteleg chestia cu respectul si frumusetea,rabdarea,inteligenta. Si daca e urata? Sau mai nerabdatoare din fire sau nu chiar foc de inteligenta? In aceste cazuri merita mai putin respect sau nici un respect?
Scris 01 November 2009 - 11:57 PM
Din punctul de vedere al unui barbat este clar ca isi va manifesta diferit respectul fata de un alt barbat ,in comparatie cu cel fata de o femeie.Aici intervine si atitudinea protectoare si atractia si emotivitatea,toate se manifesta diferit.Asta nu inseamna lipsa de respect in nici unul din cazuri ,doar ca nu sunt identice atitudinile.
In cazul comportamentelor abuzive ale unor barbati fata de unele femei,acolo nu exista respect de loc.Nu ai ce masura.Unde incepe abuzul,dispare respectul.Nu exista scuza pentru abuz.
Scris 02 November 2009 - 12:18 AM
GinGin, la Nov 1 2009, 04:18 PM, a spus:
Putem avea pareri mai bune sau mai proaste despre atitudinea unei femei fata de cele enumerate mai sus,insa respectul trebuie sa-l avem indiferent de calitatea (subiectiva,dealtfel!) prestatiilor.
Eu imi cam pierd respectul fata de o persoana care face rau celor din jurul sau ,desi nu manifest mereu acest lucru.Asta ce inseamna?Ca nu ma respect pe mine?
Scris 02 November 2009 - 12:24 AM
E o vorbă, printre multe altele, care zice aşa: spune-mi pe cine respecţi, ca să-ţi spun cine eşti.
Respectul nostru pentru un om sau altul, vine din īnsăşi educaţia noastră. Pentru ceea ce suntem noi respectaţi de alţii, pentru acelea vom respecta şi noi la rāndul nostru pe alţii. Dacă am fost respectaţi pentru corectitudine, pentru moralitate, pentru inteligenţă,....noi, la rāndul nostru vom respecta pe alt om, pentru aceleaşi lucruri. Dacă am fost respectaţi pentru mārlănie, pentru ironii, ...vom respecta şi noi pe alţii, pentru exact aceleaşi lucruri.
Se poate trage o concluzie, şi anume: omul - vorbesc acum īn numele meu - respectă femeia pentru faptele pentru care chiar el e respectat. De asta...cine se asemănă, se adună !
Scris 02 November 2009 - 12:39 AM
Naeema, la Nov 1 2009, 11:47 PM, a spus:
In mesajul tau te referi la respectul acordat de barbat sotiei sau de alti oameni? Daca te referi la altii,de unde sa stim noi cum este femeia aceea acasa? Mai ales in pat! Si aici chiar ca nu inteleg chestia cu respectul cand o femeie isi face treaba bine in pat.
La fel nu inteleg chestia cu respectul si frumusetea,rabdarea,inteligenta. Si daca e urata? Sau mai nerabdatoare din fire sau nu chiar foc de inteligenta? In aceste cazuri merita mai putin respect sau nici un respect?
Ma refer la respectul pe care un barbat il acorda sotiei.
A sti sa iti faci sotul sa se simta bine in pat e un lucru foarte important si de apreciat de catre sot.Bineinteles ca femeia trebuie respectata oricum,insa imi e teama ca daca nu isi satisface sotul la acest capitol,acesta in timp isi va pierde respectul fata de ea,prin simplu fapt ca va cauta in alta parte ceea ce nu are acasa.Si de aici apare minciuna,uneri abuzurile etc,adica lipsa de respect fata de un alt seaman de al tau.
Un barbat care isi iubeste sotia niciodata nu o vede urata si nu e nevoie sa fie Naomi Cambell.Si asta e tot o forma de respect.
Iar rabdarea si inteligenta,chiar sunt lucruri care trebuiesc respectate la oricine ,pentru ca nu ne nastem cu ele,ci tin de munca fiecaruia cu sine.
Daca o vede urata,inseamna ca nu o iubeste si nu stiu de ce s-a casatorit cu ea.Ca trebuie sa o respecta da,dar in lipsa iubirii ar fi un respect distant si eu nu la asta ma referam.
Daca e mai nerabdatoare din fire sau nu foarte inteligenta,tot ar merita sa fie respectata,dar ma tem ca in viata reala sunt foarte putini barbati care sa faca asa ceva(ca sa nu zic deloc).Asta e viata,chiar daca nu e corect asa!
Deci o persoana ar trebui respectata oricum,asa cum zicea si altcineva.Insa o femeie cu calitatile enumerate mai sus,cu atat mai mult ar merita respectul sotului ei,din moment ce contribuie activ la binestarea familiei sale!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Sicilia | 257 | 5.163 |
|
Politically correct | nightwish | 10 | 2.989 |
|
|
roportal | 182 | 31.873 |