dulgherul, la Jan 5 2010, 02:51 PM, a spus:
Desigur ca ai dreptate. Poate am folosit "termenul" gresit. Rog useri care viziteaza topicul sa ma ierte.
Nu cred ca sint un bun organizator.
Dar sint convins ca exista persoane care au aptitudini de mobilizatori, fiind si credibili, in sensul bun al cuvintului.
Ceia ce cred eu este ca trebuie FACUT ceva, dar cum nu stiu, din pacate. Nu ma pricep.
Cu stima si toate cele bune.
Buna, te rog sa ma ierti si tu pe mine pentru o reactie cam aspra, dar ma saturasem de "destepti" care se cred mai buni decat "pleava", insa constat cu bucurie ca nu e cazul. Iti multumesc.
Legat de capitolul mobilizare, ma tem ca mai mult decat online eu nu pot face nimic acum, dar promit ca o sa fac mai mult cat de curand ma voi intoarce "acasa". Intre timp, mai jos e o postare a mea mai veche:
.. sunt 157,904 de membri in mod curent pe Roportal Forum, ceea ce inseamna ca daca macar 1/2 din ei ar contribui nu cu bani dar cu o fapta buna pe an (cel putin, daca nu odata la trimestru) pentru intr-ajutorararea unui alt om sau animal, sau planta, ar iesi minim 70.000 de ajutoare pe an, va dati seama ce inseamna cifra asta? Si nu vorbim de a da bani, ci de lucruri gen: haine, alimente (nealterate), jucarii, medicamente, lemne, etc. sau pur si simplu a face ceva de ajutor altor fiinte, cum ar fi: 2 ore petrecute la o casa de copii citind o poveste unui copil fara rude, sau schimband asternutul unui batran la un azil, sau curatand la adapostul de animale pentru cativa catei sau pisicute, sau plantand un copacel mic in orasul unde locuiti, sau sortand gunoiul pentru reciclare, etc. ar putea ajuta enorm. Stiu ca e posibil de pus in practica si chiar nu e mare lucru, adica nu costa nimic, ci doar putin timp si putin efort (nu chiar asa de mult), e vorba doar de cca 2 ore pe an in orasul unde locuiti, in ce moment al anului doriti si se poate.
Tot ce trebuie sa faceti pentru asta este sa va interesati de organizatiile de voluntariat cele mai apropiate de zona unde locuiti. Inca o data, nu costa nimic, absolut nimic in bani ci doar in timp si effort – un pic de tot – si in schimb, acele fiinte vor fi recunoscatoare si-si vor aduce aminte de dvs., pomenindu-va mult timp, pe dvs. si familia dvs., caci veti face ceva important pentru alte fiinte caror recunostinta va fi eterna. Si aici nu vorbim de bani, caci daca mentionam ca o donatie de doar un 1 RON (10.000 Lei )/ quarter / persoana inseamna 70.000 RON adica 700.000.000 lei vechi, echivaland cu ajutoare de cca 16.000 EUR per trimestru (din partea a doar ½ din membrii Roportal), asta chiar inseamna foarte mult. Dar noi nu vorbim de bani, ci doar de activitati concrete...."