sau Inregistrare

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Luna - teorii privind originea sa, diverse "aparitii" de pe suprafata ei Ce se afla pe luna sau ce pare a exista pe luna Evaluare topic: - - - - -

#71 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 23 November 2009 - 10:01 AM

Vezi postareaNASTYPRIMUL, la Nov 22 2009, 10:38 PM, a spus:

La mine ideile care vin incet si sigur, pica pe realitate.

:o: oooo, pai daca ti-a venit tie o idee, si inca incet si sigur, putem arunca manualele de astronomie si astrofizica la tomberon.

Citeaza

Am avut confirmarea ca e posibil sa fie corpuri solide in univers de zeci de miliarde de ani,

De unde ai avut asa ceva? Ai gasit-o in revista As? :)
0

#72 Utilizator offline   Sorinelgeo 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 07-October 09

Scris 23 November 2009 - 09:37 PM

Incredibil......incet incet o sa ziceti ca luna e o roata de cascaval...sa nu il scapam pe Jerry pe ea ca ramanem fara maree :)
Cineva zicea ca eventualele reflectii sunt gunoaiele lasate de noi (oameni) pe ea, asta cam asa e , sunt dispozitive seismice lasate de cei de la nasa si dispozitive pentru masurarea distantei pamant si luna, care ar avea rolul de a reflecta ...La nasa pe site sau un google simplu cred ca ar lamuri ce am vrut sa zic.
Dar sa fim seriosi .....unu zice ca luna e artificiala, altul ca nici nu e reala , as sugera cand postati sa scrieti si varsta ca sa stim cum sa punem problema.
0

#73 Utilizator offline   andi_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-November 07

Scris 24 November 2009 - 06:45 PM

Vezi postareaSorinelgeo, la Nov 23 2009, 09:37 PM, a spus:

Incredibil......incet incet o sa ziceti ca luna e o roata de cascaval...sa nu il scapam pe Jerry pe ea ca ramanem fara maree :o:
Cineva zicea ca eventualele reflectii sunt gunoaiele lasate de noi (oameni) pe ea, asta cam asa e , sunt dispozitive seismice lasate de cei de la nasa si dispozitive pentru masurarea distantei pamant si luna, care ar avea rolul de a reflecta ...La nasa pe site sau un google simplu cred ca ar lamuri ce am vrut sa zic.
Dar sa fim seriosi .....unu zice ca luna e artificiala, altul ca nici nu e reala , as sugera cand postati sa scrieti si varsta ca sa stim cum sa punem problema.

aici pe forum fiecare isi da cu parerea ,posteaza teorii ,ipoteze...nu trebuie sa le crezi.....crezi ce vrei.......
0

#74 Utilizator offline   NASTYPRIMUL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 24 November 2009 - 06:47 PM

Vezi postareaflorianb, la Nov 22 2009, 10:54 PM, a spus:

Ce e real sau certitudine din ce ai spus tu?

Real e ca ma apuca ameteala cind vad avatarul tau.
Certitudine e ca nimeni nu poate spune sigur ca terra are exact virsta data de niste roci gasite la suprafata. cu atit mai mult o planeta de pe care s-au luat mostre de vreo 7 ori, si unele arata o virsta f mare. E cam secreta, dar a scapat ca e mai mare ca a universului.

Si fiindca m-ati suparat rau :x spuneti-mi ce sint quasarii, ce virsta au?

Si ce virsta are cea mai mare stea din univers cunoscuta pina acum, 3,6 miliarde km. Nu-i mai stiu denumirea.
Si galaxia noastra ce virsta are.

Daca va bateti joc de teoriile altora. :o:

Aceasta postare a fost editata de NASTYPRIMUL: 24 November 2009 - 07:02 PM

0

#75 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 November 2009 - 07:02 PM

Vezi postareaNASTYPRIMUL, la Nov 24 2009, 06:47 PM, a spus:

cu atit mai mult o planeta de pe care s-au luat mostre de vreo 7 ori, si unele arata o virsta f mare. E cam secreta, dar a scapat ca e mai mare ca a universului.

Si vrei sa te credem pe cuvant, fara sa dai referinte de nici un fel? Unde a "scapat"? Cui? Pune o sursa, un link, un site stiintific, ceva.
0

#76 Utilizator offline   NASTYPRIMUL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 November 2009 - 07:07 PM

Vezi postareaEnki, la Nov 24 2009, 07:02 PM, a spus:

Si vrei sa te credem pe cuvant, fara sa dai referinte de nici un fel? Unde a "scapat"? Cui? Pune o sursa, un link, un site stiintific, ceva.

Cineva mai sus a spus ca Luna e mai batrina ca universul. M-ati suparat tare si ma duc sa caut. :o:
0

#77 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 November 2009 - 07:10 PM

Asa sa faci. Asteptai sa ne rugam de tine? :o:
0

#78 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 24 November 2009 - 07:12 PM

Adica ai peste 18 ani? Ca nu prea pari...

Teoriile stiintifice acceptate in momentul actual despre luna, sistemul solar, univers, etc, pentru a fi acceptate se bazeaza pe niste dovezi si argumente clare: demonstratii matematice, calcule astronomice, masuratori stiintifice, experimente fizice, observatii astronomice, legi ale fizicii, chimiei, matematicii, etc.
Ceea ce spui tu nu are la baza nimic, zero, nici o dovada. Nu esti nici macar in stare sa dai un link cu stirea despre gasirea pe luna a rocilor alea exagerat de vechi. Unde se gaseste acea stire, articol?

Eu de exemplu va propun acum urmatoarea teorie despre aparitia lunii:
Mai demult (acum citeva reincarnari), cind ma intorceam acasa beat, m-am impiedicat si m-am lovit de un bolovan foarte mare. Asa de tare m-am enervat ca i-am tras una, care l-a aruncat direct pe orbita in jurul Pamintului, si asta e acum Luna.
Vrei dovezi? Da' ce, cuvintul meu de onoare de betiv nu e de ajuns?
:o:
0

#79 Utilizator offline   NASTYPRIMUL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 November 2009 - 01:32 AM

Vezi postareaflorianb, la Nov 24 2009, 07:12 PM, a spus:

Nu exista nici o dovada ca sistemul solar are 4-5 miliarde ani. Doar soarele dupa reactiile epuizate si vreo 2 stiinci f vechi si lava din Hawai. Cam atit . In rest speculatii. In schimb au SCAPAT informatii cu privire la vechimea Lunii.
Si vezi ca am chiar virsta aia. Fi mai respectuos, ca am in spate niste studii individuale din dec 7, in multe domenii.
Daca soarele are 5 miliarde ani nu e obligatoriu ca toate planetele sa fie mai tinere ca el. E o logica elementara. Planetele pot fi captate din cosmos, nu numai formate din praf.

Aceasta postare a fost editata de Apopii: 26 November 2009 - 08:03 AM
Motiv editare: Sters mesaj precedent

0

#80 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 26 November 2009 - 07:58 AM

Vezi postareaNASTYPRIMUL, la Nov 26 2009, 01:32 AM, a spus:

1.Nu exista nici o dovada ca sistemul solar are 4-5 miliarde ani.
2.Doar soarele dupa reactiile epuizate si vreo 2 stiinci f vechi si lava din Hawai.

In rest speculatii. In schimb au SCAPAT informatii cu privire la vechimea Lunii.
Si vezi ca am chiar virsta aia. Fi mai respectuos, ca am in spate niste studii individuale din dec 7, in multe domenii.
Daca soarele are 5 miliarde ani nu e obligatoriu ca toate planetele sa fie mai tinere ca el. E o logica elementara. Planetele pot fi captate din cosmos, nu numai formate din praf.

In frazele pe care le-am subliniat te contrazici singur.

Ceea ce spui sint pure speculatii, fara nici o dovada. Esti in stare sa aduci o singura dovada la ceea ce spui? Macar una.
Daca nu, teoria pe care o sustii e la fel de adevarata ca cea in care eu am aruncat Luna pe cer de nervi cind eram beat. Ca nici eu n-am dovezi.

Planetele se formeaza doar in cadrul sistemelor solare, nu in gol. Pentru ca sa iasa din sistemele solare respective trebuie sa scape de atractia gravitationala a stelei respective, ceea ce e destul de greu, pentru ca stelele cind mor de obicei se transforma in gauri negre sau gigante rosii si isi inghit planetele. Sansele ca o planeta sa scape din sistemul ei planetar nu sint nule, dar sint infime. Ca sa fie apoi captata de alt sistem, sansele sint si mai reduse. Viteza cu care s-ar deplasa o planeta singura de capul ei prin spatiu, distantele foarte mari pina la sistemele solare cele mai apropiate de Soare de unde ar putea proveni acea planeta, timpul care i-ar trebui sa ajunga aici e foarte mare, iar sansele foarte mici, practic nule. De aia se considera ca planeta care s-a lovit de Pamint si a devenit luna acestuia s-a format tot in sistemul solar.

Dovezi sau argumente care sprijina aceasta ipoteza ar fi:
Inclinatia axei Pamintului, momentul angular mare al Pamintului si Lunii, faptul ca rocile lunare colectate au acelasi procentaj al izotopilor de oxigen similar cu cel al Pamintului (pentru ca Luna s-a format din resturile scoartei planetei respective si ale pamintului rezultate in urma ciocnirii), masa mica si densitatea mica a Lunii (caci cea mai mare parte din miezul planetei, mai greu, a fost atras de Pamint si a devenit parte din miezul acestuia), proportia mare de anortozit in rocile lunare, continutul ridicat de minerale kreep din acestea, coliziunea recenta in cadrul sistemului planetar al stelei HD 1722555 intre doua planete, etc.

Repet, cind vii cu o teorie sau ipoteza aduci dovezi, argumente care sa o sustina. Altfel e zero.

Pina atunci imi esti dator cu o bere pentru meditatiile pe care ti le dau. :lol:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cine suntem noi cu adevarat?
Originea celesta a terranilor
JacobB  68 11.792
Hot Topic (New) Alte vieti Chronos  34 2.925
Hot Topic (New) Somnul
Ce se intampla cand dormim ??
master_mind  107 22.508
Hot Topic (New) Manipularea proprie
Viata de zi cu zi si platile karmice
nightwish  76 9.532
Hot Topic (New) Atasamente Explozii solare fara precedent
A inceput sfarsitul?
Burel001  141 12.336