excel:format data ora calcul timp transcurs
Scris 23 October 2009 - 02:17 PM
Scris 23 October 2009 - 02:32 PM
= (B-A)*24*60
iti da diferenta in minute.
Scris 23 October 2009 - 05:12 PM
fitzroy, la Oct 23 2009, 02:32 PM, a spus:
= (B-A)*24*60
iti da diferenta in minute.
multumesc.cum sunt incepatoare in excel, te intreb si care e formatul potrivit?eu am tabela deja completata,cand intru sa vad formatul e numar la general,e corect asa sau trebuie sa modific pentru a avea rezultatul final in minute. am incercat asa cum mi-ai scris sa fac si imi da eroare:'#valore!'
Scris 23 October 2009 - 06:14 PM
Trebuie insa sa formatezi in prealabil datele ca sa fie in forma respectiva (adica sa fie exact ca ceea ce alegi in formatul celulei, ca mai sus - plus secundele, care sunt 'citite' de Excel desi formatul e aparent trunchiat). Cu alte cuvinte, daca alegi formatul din paranteza de mai sus, datele tale trebuie sa fie sub forma: 3/14/01 13:30:50 In primul tau mesaj ai dat doua exemple in care precizia era diferita, la secunda si fractiuni de secunda. Fractiunile de secunda trebuie rotunjite la secunda (sau pur si simplu trunchiate). Sau ai scris tu gresit si ai de fapt pana la secunda
Ai doua probleme de formatare, fata de formatul tau:
-separatorul: la timp ai punct, formatul standard fiind ":". Aici inlocuiesti pur si simplu simbolurile (selectezi datele, Edit, Replace, si inlocuiesti "." cu ":"
- ordinea datelor: tu ai, din cate vad, zi/luna/an si nu luna/zi/an. Ca sa schimbi ordinea lor, trebuie sa desparti coloanele (selectezi coloana, Data, Text to columns, alegi separatorul "/") si le imparti in trei coloane, respectiv zi, luna, an. Dupa rocada le reatasezi intr-o coloana formatata ca TEXT cu formula = "luna"&"zi"&"an"
Imi lua mai putin sa o fac eu decat sa scriu carnatul asta.
Scris 23 October 2009 - 09:41 PM
Scris 23 October 2009 - 11:40 PM
Paul Brahtl, la Oct 23 2009, 09:41 PM, a spus:
Ideea era ca datele pe care le are deja nu sunt compatibile cu un format Excel standard. Dupa ce face conversia poate oricum sa le schimbe in format text, dar asta nu o scuteste de nimic din formatarea pe care trebuie sa o faca pentru a obtine diferentele de timp dorite.
Scris 24 October 2009 - 11:34 AM
fitzroy, la Oct 24 2009, 12:40 AM, a spus:
De acord. Tu i-ai dat raspunsul pentru problema punctuala expusa, eu i-am facut doar o recomandare de ordin general.
Scris 25 October 2009 - 04:30 PM
fitzroy, la Oct 23 2009, 06:14 PM, a spus:
Trebuie insa sa formatezi in prealabil datele ca sa fie in forma respectiva (adica sa fie exact ca ceea ce alegi in formatul celulei, ca mai sus - plus secundele, care sunt 'citite' de Excel desi formatul e aparent trunchiat). Cu alte cuvinte, daca alegi formatul din paranteza de mai sus, datele tale trebuie sa fie sub forma: 3/14/01 13:30:50 In primul tau mesaj ai dat doua exemple in care precizia era diferita, la secunda si fractiuni de secunda. Fractiunile de secunda trebuie rotunjite la secunda (sau pur si simplu trunchiate). Sau ai scris tu gresit si ai de fapt pana la secunda
Ai doua probleme de formatare, fata de formatul tau:
-separatorul: la timp ai punct, formatul standard fiind ":". Aici inlocuiesti pur si simplu simbolurile (selectezi datele, Edit, Replace, si inlocuiesti "." cu ":"
- ordinea datelor: tu ai, din cate vad, zi/luna/an si nu luna/zi/an. Ca sa schimbi ordinea lor, trebuie sa desparti coloanele (selectezi coloana, Data, Text to columns, alegi separatorul "/") si le imparti in trei coloane, respectiv zi, luna, an. Dupa rocada le reatasezi intr-o coloana formatata ca TEXT cu formula = "luna"&"zi"&"an"
Imi lua mai putin sa o fac eu decat sa scriu carnatul asta.
multumesc mult!foarte dragut din partea ta.
ce bine ai descris ceea ce trebuie sa fac......de-as si intelege.vorba ta,mai bine iti trimiteam o mica parte din file si o faceai decat sa imi fi scris atat.eu ma stradui sa fac ceea ce mi-ai scris mai sus,sper sa-mi si reuseasca.pentru ca ti-as cere datele de contact ca sa putem vb,asa poate inteleg.
cat despre formatarea datelor pe care le am explicatia e ca asa am primit datele,erau exportate dintr-un alt program.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Copy-Paste in Adobe Acrobat Reader | florinnnm | 2 | 2.299 |
|
formula excel | 18tillIdie | 4 | 2.970 |
|
Popup pentru un buton | Constantin Marin | 0 | 2.000 |
|
emoticon animat in power point | lt_oradea | 0 | 1.727 |