sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Invatamant Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   PITIA 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-November 05

Scris 28 November 2005 - 07:57 PM

Vezi postareacrs_tzep, la Nov 28 2005, 09:48 PM, a spus:

asta este ....
CE PARERE AI? CAND VOR STII "UNII MARI!" SA FACA NISTE CALCULE CORECTE?A FOST MINTITA O TARA INTREAGA! din stress, din tristete profunda, nici nu s-a observat, cei de la realitatea.tv nu vor sa dea emailul, de 2 zile ma chinui!!!!!!! CE SE POATE SPUNE? ne tragem craca de sub picioare unii la altii?da sau nu?
Sunt profesoara si fantastic de rusinos cand o tara intreaga este mintitã prin cifre!

11,83% este eronat anuntat poporului roman, este obtinut prin adunare adica, inseamna 5,5% + 6,33%

Ce este 6,33% ? este cresterea reala din septembrie 2006 care nu este de 11,83% cum se pretinde verbal .

Cum este obtinut? (105,5%)6%=6,33% deci e procent la procent

si intentionat a fost adunat cu procentul initial spre a induce in eroare, pentru sonoritate! e O MINCIUNA este o cretere de 6,33% din septembrie 2006 si nu ce se pretindã!
Solutue: sa se punã 2% sau 3% la salarii ptr invatamint, asa cum ptr sanatate se ia 14% de la angajat+angajator, se poate contribui din salariu ptr invatamant!
[i]
0

#2 Utilizator offline   S_anda 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members

Scris 29 November 2005 - 02:55 PM

Sa ma scuzi, lucrez cu norma intreaga ( putin peste chiar, 9 ore pe zi), nu ca voi majoritatea profesorilor de la 8 la 3, si atunci cu pauze. Contribui din salariul meu pentru niste servicii oferite de stat de care, culmea, nu beneficiez cand am nevoie. Pe langa toate aceste contributii minunate, ai impresia ca am sa contribui pentru salariul profesorilor? Pentru minunatul nostru sistem de invatamant? :D Termin anul acesta facultatea, pana acum practica nu a semanat de loc cu ceea ce am invatat in minunata scoala. Apropo, scoala pentru care, ca sa o urmez, a mai trebuit sa si platesc o taxa "modica" as putea spune, care a variat in functie de cursul valutar de la an la an (incepand de la 300 euro in primul an, pana la 17 milioane lei vechi in acest an). Mentionez, sunt la zi, la o facultate de stat, deci nu pot fi acuzata ca fac scoala doar pentru diploma. Banii astia poate sa-mi spuna cineva unde merg? Deasemenea, as vrea sa stiu cine va impoziteaza voua profesorilor banii NEDECLARATI din meditatiile pe care le oferiti cu atat bunavointa (de la 200.000 in sus pe sedinta), si cu atata devotament profesional, elevilor dumneavoastra? Eu una m-am saturat sa muncesc pentru altii (pentru sanatate cred ca nu mai e cazul sa vorbim, stie toata lumea ce inseamna sistemul nostru romanesc in acest domeniu), sincer cred ca nu mai e cazul sa platesc si pentru voi! Mi se pare o lipsa de respect si batjocura la adresa noastra, a "marilor contribuabilili", de la care din "marile" noastre salarii mai aveti acum si pretentia sa contribuim si pentru invatamant. De ce nu va declarati voi veniturile "extra -salariale" si trageti-va din ele procent, si contribuiti voi la bunastarea voastra. Nu imi vine sa cred, nu va ajung "donatiile" primite de la cate un parinte "binevoitor", ca sa ii treaca odorul clasa, "donatiile" parintilor disperati sa-si vada copii promovand examane de genul BAC, capacitate? Cunosc foarte multi profesori care aplica urmatoarea metoda: predat in clasa = 0 => meditatii in particular cu el/ea, acesta din urma fiind si conditia ca "scolerul" sa promoveze. :) :dance4: :yes:
0

#3 Utilizator offline   D-SGN 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 17-November 05

Scris 29 November 2005 - 03:47 PM

Adaugarea unei alte taxe la salariati pentru a sustine invatamantul este o solutie fara rezultate practice. S-avem pardon :D dar la cat mi se retine pentru sanatate (si oricum platesc consultatiile la policlinica, medicamentele, etc). As prefera sa nu mi se mai opreasca nimic, sa contribui eu unde am chef.. sa pun acei bani intr-o asigurare de viata/accidente.

Corecta treaba cu mirabolanta indexare a salariilor din invatamant, pacat de greva facuta.. dar cum profesorii sunt in general oameni intelectuali si cu bun-simt au renuntat iarasi (pentru a cata oara) si au trecut la inghitit gogosile guvernantilor.
0

#4 Utilizator offline   avolina 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-February 05

Scris 29 November 2005 - 04:44 PM

Vezi postareaS_anda, la Nov 29 2005, 02:55 PM, a spus:

Sa ma scuzi, lucrez cu norma intreaga ( putin peste chiar, 9 ore pe zi), nu ca voi majoritatea profesorilor de la 8 la 3, si atunci cu pauze. Contribui din salariul meu pentru niste servicii oferite de stat de care, culmea, nu beneficiez cand am nevoie. Pe langa toate aceste contributii minunate, ai impresia ca am sa contribui pentru salariul profesorilor? Pentru minunatul nostru sistem de invatamant? :dance4: Termin anul acesta facultatea, pana acum practica nu a semanat de loc cu ceea ce am invatat in minunata scoala. Apropo, scoala pentru care, ca sa o urmez, a mai trebuit sa si platesc o taxa "modica" as putea spune, care a variat in functie de cursul valutar de la an la an (incepand de la 300 euro in primul an, pana la 17 milioane lei vechi in acest an). Mentionez, sunt la zi, la o facultate de stat, deci nu pot fi acuzata ca fac scoala doar pentru diploma. Banii astia poate sa-mi spuna cineva unde merg? Deasemenea, as vrea sa stiu cine va impoziteaza voua profesorilor banii NEDECLARATI din meditatiile pe care le oferiti cu atat bunavointa (de la 200.000 in sus pe sedinta), si cu atata devotament profesional, elevilor dumneavoastra? Eu una m-am saturat sa muncesc pentru altii (pentru sanatate cred ca nu mai e cazul sa vorbim, stie toata lumea ce inseamna sistemul nostru romanesc in acest domeniu), sincer cred ca nu mai e cazul sa platesc si pentru voi! Mi se pare o lipsa de respect si batjocura la adresa noastra, a "marilor contribuabilili", de la care din "marile" noastre salarii mai aveti acum si pretentia sa contribuim si pentru invatamant. De ce nu va declarati voi veniturile "extra -salariale" si trageti-va din ele procent, si contribuiti voi la bunastarea voastra. Nu imi vine sa cred, nu va ajung "donatiile" primite de la cate un parinte "binevoitor", ca sa ii treaca odorul clasa, "donatiile" parintilor disperati sa-si vada copii promovand examane de genul BAC, capacitate? Cunosc foarte multi profesori care aplica urmatoarea metoda: predat in clasa = 0 => meditatii in particular cu el/ea, acesta din urma fiind si conditia ca "scolerul" sa promoveze. :yes: :P :)

Lucrurile nu stau chiar asa! profesorii mai muncesc si acasa au de facut proiecte peste proiecte! si mai sunt destui care isi fac treaba cum trebuie! :) cat despre banii pe meditatii:cei de mate sau de romana castiga intr-adevar ceva bani,dar ceilalti?te rog,nu-i pune pe toti in aceiasi oala!
Si de data asta marii nostrii politicieni si-au batut joc de profesori! :D Bravo n-am ce zice!
0

#5 Utilizator offline   S_anda 

• Boboc
  • Pip

Scris 29 November 2005 - 05:03 PM

Nu i-am bagat pe toti in oala. E vorba de majoritatea, pentru ca din pacate, profesorii aceia de care vorbesti tu si care isi fac treaba asa cum trebuie, sunt foarte putini. Majoritatea nu au ce cauta intr-un sistem care presupune lucrul cu copiii (pur si simplu habar nu au cum se face), pur si simplu faptul ca sunt profesori tine de conjunctura, in nic un caz de dorinta personala, cu atat mai putin de vocatie. Nu sunt impotriva tuturor profesorilor, sa nu fiu inteleasa gresit. Sunt impotriva acelora care doar cer drepturi peste drepturi, uitand ca ar mai trebui sa si munceasca pentru ele. Spatiul e prea mic ca sa o descriu pe invatatoarea pe care am avut-o in clasele primare. E un om de milioane, pentru asa cadru didactic as contribui si din salariu, as sustine, ma rog as fi sustinut si greva profesorilor. Macar jumate din profesori daca ar fi ca ea... As mai gasi inca vreo 2-3 profesori care s-ar putea ridica la standardele si pretentiile impuse de "grevistii" nostri. Pentru marea lor majoritate, inca sunt convinsa ca am dreptate. Cel mai tare m-a deranjat ideea de a contribui din salariul meu, care oricum nu este mare, pentru un astfel de sistem de invatamant (sistem care nu se compune doar din profesori).
0

#6 Utilizator offline   greyt 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 16-May 05

Scris 29 November 2005 - 06:24 PM

Sunt de acord cu tine Anda.Profesorii nu se omoara cu predatu la ore pt a face in particular.Majoritatea copiilor sunt pregatiti in particular pt a face fata examenelor de capacitate sau bac .
0

#7 Utilizator offline   tahionic 

• Veriga lipsa :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 03

Scris 29 November 2005 - 07:36 PM

In legatura cu indexarea nu pot sa ma exprim, dar macar cadrele didactice beneficiaza de avantajul grevei. Sunt multe alte meserii mai grele si mai prost platite pentru care nu se poate face un astfel de lobby. Bineinteles, profesorii cauta sa compare rezultatele cu cei care reusesc prin greva: politistii, medicii, minerii,...

Iar despre facultatea cu taxa la stat, banii aceia nu ajung in salariile profesorilor. Nici macar taxa pe restante, pe prezentarea a 3-a sau reinmatriculare sau recuperari. Facultatile sunt entitati economice independente, cadrele beneficiaza de o grila relativ fixa de salarizare. De destinatia banilor de pe taxe ar trebui sa te interesezi la decanat/secretariat.
0

#8 Utilizator offline   realtv 

• ursuletz
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-April 05

Scris 29 November 2005 - 07:53 PM

greva a fost bine intentionata dar sa terminat prost...stiu toti domnii profesori ca nu sa rezolvat nimic...sa oprit greva exact in momentul in care au spus politicienii gata ma ajunge la ore..si nimeni nu a comentat au bagat coada intre picioare si au intrat la ore fara sa rezolve mai nimic
0

#9 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 29 November 2005 - 08:23 PM

De acord ca nu toti profesorii au si vocatie insa daca unii dintre parinti s-ar interesa cat de putin de progeniturile lor, de felul cum acestia se comporta in unitatea de invatamant, de cat de mult timp isi petrec la scoala sau cat de mult isi dau silinta sa mai studieze acasa in plus....... E usor sa arunci asa vina...profesorii astia....mama lor de profesori ca nu le mai ajunge...etc. s.a.m.d. Profesorii sunt si ei oameni, au si ei drepturi si au si ei nevoi si limite oricat de dedicati ar fi meseriei si oricata vocatie ar avea. Am urmarit si eu greva. E rusinoasa si este strigatoare la cer aceasta umilinta la care este supusa aceasta categorie sociala in Romania. Rusine!
Noa, ca m-am descarcat. :D

P.S. nu sunt profesor. :)
0

#10 Utilizator offline   D-SGN 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 17-November 05

Scris 29 November 2005 - 09:55 PM

Vezi postareaspider, la Nov 29 2005, 08:23 PM, a spus:

E rusinoasa si este strigatoare la cer aceasta umilinta la care este supusa aceasta categorie sociala in Romania. Rusine!

Pentru ca marea majoritate a profesorilor au acea demnitate si mai au si acea responsabilitate a muncii pe care o fac.. dar poate ar fi bine ca in unele momente profesorii sa aibe mentalitatea simpla a minerilor (sper sa nu fie mineri pe aici.. :D ) Minerii au fost manipulati, pe profesori insa e mai greu sa ai manipulezi asa ca au ramas si vor ramane mereu la discretia 'diriguitorilor' acestei tari.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis :(( help me.... LiSa23  0 1.341
Topic inchis votati proiectul scolii noastre